ΝΑΠΟΛΙ

Μπλόκο του Ντε Λαουρέντις στην Ιταλία για την πρόσληψη του Σπαλέτι, στο προσκήνιο ο Κόντε

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σε αγώνα της Νάπολι κόντρα στον Άγιαξ στο Europa League | 17 Φεβρουαρίου 2022
Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σε αγώνα της Νάπολι κόντρα στον Άγιαξ στο Europa League | 17 Φεβρουαρίου 2022 @2022 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις υψώνει τείχος στην προσπάθεια της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας να προσλάβει τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ανάβει το πράσινο φως χωρίς την πληρωμή ρήτρας. Αντόνιο Κόντε το Plan B των ατζούρι.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποτελεί εδώ και λίγα 24ωρα παρελθόν από την εθνική Ιταλίας (υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε αποδεκτή) και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι αποτελεί τον εκλεκτό του προέδρου Γκαμπριέλε Γκράβινα και των άλλων μελών της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας όμως φαίνεται πως λογάριαζαν χωρίς τον... ξενοδόχο για την ολοκλήρωση του "γάμου".

Σε αυτή τη θέση βρίσκεται ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, με τον ισχυρό άνδρα της Νάπολι να μην έχει ξεχάσει πως ο έμπειρος τεχνικός ζήτησε να μείνει για έναν χρόνο εκτός πάγκων και υπό αυτή την προϋπόθεση δέχτηκε να τον αφήσει ελεύθερο μετά την κατάκτηση του σκουντέτο από τους παρτενοπέι, παρότι οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Συγκεκριμένα, στη συμφωνία που έκαναν μπήκε ένας όρος που έκανε λόγο για ανάγκη καταβολής ενός ποσού της τάξης των 3.250.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθεί ρήτρα και να εργαστεί σε κάποια ομάδα τη φετινή σεζόν, με το εν λόγω ποσό να μην επιθυμεί αυτή τη στιγμή να το καταβάλλει ούτε η ομοσπονδία της Ιταλίας ούτε ο Σπαλέτι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βλέποντας αυτή τη στάση αναμονής ο Ντε Λαουρέντις αποφάσισε να πάρει ξεκάθαρη θέση, με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας του ιταλικού Νότου να εκδίδει -μακροσκελή- ανακοίνωση και να καθιστά σαφές πως δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει στην μετακίνηση του Σπαλέτι στην εθνική Ιταλίας (υπάρχει συμφωνία) χωρίς την πληρωμή της σχετικής ρήτρας.

"Ζήτησα εγγυήσεις για το σεβασμό αυτής της χρονιάς αγρανάπαυσης βάζοντας μία σχετική ρήτρα. Εάν η ποδοσφαιρική ομοσπονδίας της Ιταλίας αποφασίζει να προσλάβει τον Σπαλέτι θα πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα.

Είναι ζήτημα αρχών, το ιταλικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να ξεφύγει από τον ερασιτεχνισμό", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντε Λαουρέντις.

Τι θα γίνει σε περίπτωση που επιμείνει ο ιδιοκτήτης της Νάπολι και δεν προχωρήσει το deal με τον Σπαλέτι; Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η ομοσπονδία θα στραφεί στην περίπτωση του Αντόνιο Κόντε, το όνομα του οποίου παίζει εξίσου δυνατά το τελευταίο διάστημα και ο οποίος είχε αφήσει έργο στην πρόσφατη θητεία του στον πάγκο των ατζούρι.

TAGS ΝΑΠΟΛΙ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ