ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Θα ήθελα να ζήσω ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ως προπονητής"

Manchester City's head coach Pep Guardiola walks with his medal after the end of the Soccer Club World Cup final match between Manchester City FC and Fluminense FC at King Abdullah Sports City Stadium in Jeddah, Saudi Arabia, Friday, Dec. 22, 2023. Manchester City won 4-0. (AP Photo/Manu Fernandez)
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα @ 2023 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξέφρασε την επιθυμία του να αναλάβει κάποια στιγμή τα ηνία εθνικής ομάδας, προκειμένου να ζήσει στην προπονητική του καριέρα την εμπειρία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει κερδίσει τα πάντα με τις Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Σίτι, μετρώντας συνολικά 37 τρόπαια, ενώ έχει πανηγυρίσει το Champions League τρεις φορές.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα των Πολιτών με την Μπόρνμουθ εξέφρασε την επιθυμία του κάποια στιγμή στην καριέρα του να προπονήσει μία εθνική ομάδα, ώστε να ζήσει την εμπειρία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

"Θα ήθελα να ζήσω ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα Euro , ένα Copa America, ό,τι κι αν είναι. Θα ήθελα να το ζήσω αυτό.

Δεν ξέρω πότε, σε πέντε, σε 10, σε 15 χρόνια, αλλά θα ήθελα να παίξω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ως προπονητής", είπε ο Ισπανός τεχνικός.

Παράλληλα, ο Γκουαρδιόλα συμφώνησε με το σχόλιο του Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, που απέκτησε το 25% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για το ότι η Σίτι συνήθισε να θαυμάζει τους "κόκκινους διαβόλους":

"Είναι η αλήθεια. Μόλις το παραδεχτούν οι ομάδες, θα έρθουν πιο κοντά. Αν θέλουν να το αρνηθούν, τότε είναι δικό τους πρόβλημα κι όχι δικό μας.

Όταν ήμουν πιο κάτω από άλλες ομάδες, πάντα τις θαύμαζα και σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε κοντά, να τις ανταγωνιστούμε.

Όταν ήμασταν κάτω κι η Γιουνάιτεντ κέρδιζε, τους παρακολουθούσαμε, τους θαυμάζαμε. Θέλαμε να μάθουμε από αυτούς. Την περίοδο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον –η γενιά με τους Ρόι Κιν, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Γκάρι Νέβιλ – και όλους αυτούς τους μεγάλους, μεγάλους παίκτες, τον Ρίο Φέρντιναντ – είμαι σίγουρος ότι η Σίτι τη θαύμαζε και σκεφτόταν "θέλουμε να είμαστε εκεί".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ