ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Σέβομαι την Άρσεναλ αλλά μόνο μέσα στο γήπεδο"

Manchester City's head coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Newcastle at the Ethiad Stadium in Manchester, England, Wednesday, July 8, 2020. (Oli Scarff/Pool via AP)
Manchester City's head coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Newcastle at the Ethiad Stadium in Manchester, England, Wednesday, July 8, 2020. (Oli Scarff/Pool via AP) OLI SCARFF/POOL VIA AP

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πέταξε το γάντι στην Άρσεναλ, ελέω της συμμαχίας που έκανε με άλλες επτά ομάδες της Premier League εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι για την υπόθεση παραβίασης του FFP, τονίζοντας πως ο σεβασμός του για αυτήν περιορίζεται εντός αγωνιστικού χώρου.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα μετά από την τιμωρία για διετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό που της επέβαλε πριν λίγους μήνες η UEFA, με την κατηγορία της παραβίασης του FFP, και χρειάστηκε να πάει στο CAS για να δικαιωθεί και να σβήσει την ποινή εξοστρακισμού της από τα Κύπελλα Ευρώπης.

Μάλιστα, σε αυτή την προσπάθειά της να πείσει το Ανώτατο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο είχε βρει απέναντί της ένα ισχυρό ποδοσφαιρικό μπλοκ, με τις Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Τσέλσι, Λέστερ, Νιούκαστλ και Μπέρνλι να στέλνουν από κοινού επιστολή στο CAS στις 9 Μαρτίου ζητώντας να παραμείνει η τιμωρία της Σίτι.

Αυτή τη συστράτευση οι "πολίτες" δεν την έχουν ξεχάσει και ο Πεπ Γκουαρδιόλα φρόντισε να δείξει τη δυσαρέσκειά του στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε την Τρίτη (21/7), με τον Καταλανό τεχνικό να αφήνει μομφή για τις παρασκηνιακές ενέργειες της διοίκησης των κανονιέρηδων που είχαν ως στόχο να πλήξουν τους γαλάζιους του Μάντσεστερ.

"Οι αντίπαλοι αξίζουν πάντα το σεβασμό μου. Η Άρσεναλ έχει τον πλήρη σεβασμό μου για αυτό που κάνει εντός γηπέδου, όχι όμως πολύ για αυτό που κάνει εκτός γηπέδου", τόνισε ο Γκουαρδιόλα, με τα αγγλικά ΜΜΕ να εκτιμούν πως εμμέσως ο Καταλανός δημοσιοποίησε τα παράπονά του για τον τρόπο που προσέγγισε η Άρσεναλ τον άλλοτε βοηθό του, Μικέλ Αρτέτα, τον Δεκέμβριο του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μάντσεστερ Σίτι: Εξετάζει την περίπτωση του Νέιθαν Άκε
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ