LEAGUE CUP

Γκουαρδιόλα: "Όταν ανέλαβα τη Σίτι κανείς δεν νοιαζόταν για το League Cup, δεν ξέρω τι συνέβη τα τελευταία χρόνια"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε ματς πρωταθλήματος της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τσέλσι | 17 Φεβρουαρίου 2024
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε ματς πρωταθλήματος της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Τσέλσι | 17 Φεβρουαρίου 2024 @2024 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

​Τη δίκη του θέση για το πόσο σημαντικός είναι ο τίτλος του League Cup έδωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος παρατηρεί μια ανεξήγητη αλλαγή τα τελευταία χρόνια, καθώς όταν ανέλαβε τη Μάντσεστερ Σίτι τον Ιούλιο του 2016 κανείς δεν νοιαζόταν για τον θεσμό.

Η Λίβερπουλ από το απόγευμα της Κυριακής είναι η κάτοχος του League Cup για τη σεζόν 2023/24. Ένα τρόπαιο που ο Γιόυργκεν Κλοπ χαρακτήρισε ως το πιο ξεχωριστό στην καριέρα του, κυρίως για το γεγονός ότι ο στόχος επετεύχθη με τους "κόκκινους" να βασίζονται σε ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του συλλόγου.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τον θεσμό του League Cup, με τον Ισπανό προπονητή να μην κατανοεί την αλλαγή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τη σπουδαιότητα του τίτλου, καθώς δήλωσε ότι ούτε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έδινε ιδιαίτερη σημασία στην εν λόγω διοργάνωση.

"Θυμάμαι ακόμα όταν ανέλαβα τη Σίτι, ο Μπράιαν Κιντ μου είπε: "Μη δίνεις σημασία στο League Cup. Παίζουν νεαροί παίκτες, κανείς δεν νοιάζεται". Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έλεγε πάντα ότι δεν έχει σημασία. Δεν ξέρω τι συνέβη τα τελευταία χρόνια", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα.

TAGS LEAGUE CUP ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ