ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Κλοπ: "Είναι σίγουρα το πιο ξεχωριστό τρόπαιο που έχω κερδίσει ποτέ"

Ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει την κατάκτηση του League Cup κόντρα στην Τσέλσι | 25 Φεβρουαρίου 2024
Ο Γιούργκεν Κλοπ πανηγυρίζει την κατάκτηση του League Cup κόντρα στην Τσέλσι | 25 Φεβρουαρίου 2024 @2024 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Ο Γιούργκεν Κλοπ ήταν υπερενθουσισμένος μετά τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Τσέλσι που κρίθηκε στο 118ο λεπτό με το γκολ του Φαν Ντάικ, τονίζοντας πως το φετινό League Cup συνιστά το πιο ξεχωριστό τρόπαιο στην προπονητική καριέρα του.

Τι και αν η Λίβερπουλ παρατάχτηκε στο "Γουέμπλεϊ το απόγευμα της Κυριακής με μία ενδεκάδα απουσίες (αυτές των Σαλάχ και Νούνιες οι τελευταίες) και πλην των Τσιμίκα και Κουάνσα είχε μόνο πιτσιρικάδες στον πάγκο των αναπληρωματικών;

Το μάτι των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ γυάλιζε απέναντι στην Τσέλσι στον τελικό του League Cup και ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Αγγλία βάφτηκε κόκκινος, με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 118ο λεπτό με κεφαλιά-οβίδα μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Τσιμίκα και την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να πληγώνει σε τέταρτο σερί τελικό την τελευταία πενταετία τους Λονδρέζους.

"Αυτό που είδαμε απόψε ήταν τόσο εξαιρετικό, που ίσως να μην το δούμε ποτέ ξανά. Δεν το λέω αυτό επειδή ήμουν παρών αλλά επειδή τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.

Άκουσα πως υπάρχει μία αγγλική φράση που λέει "δεν κερδίζεις τρόπαια με πιτσιρίκια", δεν το ήξερα αυτό. Υπάρχουν μεγαλύτερες χρονικά καριέρες από τη δική μου αλλά σε περισσότερα από 20 χρόνια που προπονώ, αυτό είναι το πιο ξεχωριστό τρόπαιο που έχω κερδίσει ποτέ.

Μερικές φορές με ρωτούν αν είμαι υπερήφανος για αυτό, υπερήφανος για το άλλο. Μακάρι να αισθανόμουν πιο συχνά υπερηφάνεια, δεν το κάνω. Απόψε όμως υπάρχει ένα συγκλονιστικό συναίσθημα του στιλ "Θεέ μου, τι συμβαίνει εδώ; Ήμουν υπερήφανος για όλους είχαν συμμετοχή σε όλο αυτό", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον νικηφόρο τελικό ο Γιούργκεν Κλοπ, και πρόσθεσε:

"Ήμουν υπερήφανος για τους ανθρώπους μας για τον τρόπο που μας έδωσαν ώθηση. Ήμουν υπερήφανος για το επιτελείο μου που δημιούργησαν τέτοια ατμόσφαιρα για τα παιδιά. Ήμουν υπερήφανος για την Ακαδημία μας. Ήμουν υπερήφανος για τους προπονητές μας.

Δεν είχε να κάνει με το γεγονός πως ήταν πιθανότατα το τελευταίο παιχνίδι μου στο Γουέμπλεϊ. Δεν έχω ακούσει ποτέ στο παρελθόν ιστορία με παίκτες από την Ακαδημία που τέθηκαν αντιμέτωποι με μία κορυφαία ομάδα και κέρδισαν το τρόπαιο".

Όσον αφορά δε στο επόμενο ματς της Λίβερπουλ, την ερχόμενη Τετάρτη στο "Άνφιλντ" απέναντι στην Σαουθάμπτον (σ.σ. για τους "16" του FA Cup) όπου θα κληθεί και πάλι να παίξει έχοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών, ο Γερμανός απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια:

"Δεν έχω ιδέα ποιος μπορεί να παίξει την Τετάρτη επειδή είχαμε παίκτες στο χορτάρι μέχρι το τέλος του ματς που είχαν προβλήματα. Ζητήσαμε από τον Έλιοτ και τον Ντίας να μείνουν μέχρι το τέλος. Δεν έχω ιδέα ποιος θα παίξει την Τετάρτη αλλά αυτή είναι μία νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ".

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ LEAGUE CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ