ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ

Γκουαρδιόλα: "Ο Αγκουέρο κυριάρχησε στην Αγγλία όπως ο Μαραντόνα στην Ιταλία"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Σέρχιο Αγκουέρο στη Μάντσεσατερ Σίτι
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Σέρχιο Αγκουέρο στη Μάντσεσατερ Σίτι © 2021 JALEX LIVESEY / AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος απόλαυσε τα καλύτερα χρόνια του Σέρχιο Αγκουέρο στη Μάντσεστερ Σίτι, υποστήριξε ότι ο Αργεντινός είναι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου που κυριάρχησε στην Premier League, όπως αντίστοιχα οι Μαραντόνα και Μέσι σε Ιταλία και Ισπανία.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο το μεσημέρι της Τετάρτης (15/12) αποχαιρέτησε τον κόσμο του ποδοσφαίρου, γράφοντας τον επίλογο μίας επιτυχημένης καριέρας. Ο Αργεντινός σταρ, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στην καρδιά, κρίθηκε αναγκαίο να σταματήσει να αγωνίζεται.

Ο άλλοτε κόουτς του Αγκουέρο στη Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν θα μπορούσε να λείπει από το τελευταίο "αντίο"
του 33χρονου. Έτσι, ο Ισπανός τεχνικός ταξίδεψε στη Βαρκελώνη, προκειμένου να δώσει το παρών στο Καμπ Νου, όπου ο Αγκουέρο ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο.

Για τον Γκουαρδιόλα ο Αγκουέρο είναι ένας από τους θρύλους του σύγχρονου ποδοσφαίρου και μιλώντας στο ESPN της Αργεντινής, τόνισε πως κυριάρχησε στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα, το αγγλικό. "Ο Μαραντόνα κυριάρχησε στην Ιταλία, ο Μέσι το έκανε στην Ισπανία και ο Αγκουέρο στην Αγγλία. Οι αριθμοί τους μιλούν από μόνοι τους.

Το αντίο είναι πάντα δύσκολο για οποιονδήποτε παίκτη, ειδικά όταν γίνεται αναγκαστικά. Δυστυχώς έπρεπε να το υποστεί, αλλά είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος και ξέρει ότι η ζωή έχει προτεραιότητα. Δεν ήταν σωστό να συνεχίζει να παίζει, οι γιατροί λένε ότι όταν πρόκειται για την καρδιά, δεν υπάρχει λύση", τόνισε ο κόουτς των Πολιτών.

TAGS ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΚΟΥΕΡΟ ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΙΤΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE SERIE A LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ