ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Φανταστική ομάδα η Λιντς, δίκαιο το 1-1"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δίνει οδηγίες στους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Λιντς για την Premier League
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δίνει οδηγίες στους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Λιντς για την Premier League CATH IVILL/POOL VIA AP

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τόνισε πως η Μάντσεστερ Σίτι θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα στο πρώτο ημίωρο του αγώνα της με την Λιντς αλλά ταυτόχρονα παραδέχτηκε πως το 1-1 ήταν δίκαιο αποτέλεσμα βάσει της εικόνας των δύο ομάδων.

Η Λιντς έδειξε και πάλι τα δόντια της. Όπως και στον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα όπου έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο και έφερε την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ στα όριά της πριν χάσει με 4-3 στο φινάλε, έτσι και απέναντι στην κορυφαία ομάδα για το 2018 και 2019, Μάντσεστερ Σίτι, στάθηκε εξαιρετικά και το φινάλε την βρήκε να δικαιώνεται παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας στην 4η αγωνιστική της Premier League.

Οι πολίτες ήταν σαρωτικοί στο πρώτο ημίωρο όμως η συνέχεια βρήκε τους παίκτες του Μπιέλσα να ισορροπούν και να βοηθούν στο να γίνει ένα εκπληκτικό ματς, με τον Γκουαρδιόλα να βγάζει το καπέλο στην ομάδα του Μπιέλσα και να παραδέχεται με δηλώσεις του πως το 1-1 ήταν δίκαιο.

"Και οι δύο ομάδες ήθελαν να επιτεθούν και έγινε ένα καλό παιχνίδι, με το αποτέλεσμα να είναι δίκαιο. Ήμασταν εκπληκτικοί στα πρώτα 30 λεπτά όπου θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει περισσότερα τέρματα. Ξέραμε ότι παίζαμε απέναντι σε μία ομάδα που παλεύει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Η Λιντς έχτιζε ωραία το παιχνίδι της από τον τερματοφύλακά της και έβαζε αρκετούς παίκτες πίσω από τη μεσαία γραμμή μας. Δεν είναι εύκολο να τους αντιμετωπίζεις. Έχουν αποδείξει πόσο καλοί είναι σε όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι τώρα", τόνισε ο Καταλανός τεχνικός, για να προσθέσει:

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνομιλεί με τον Μαρσέλο Μπιέλσα στο πλαίσιο του αγώνα της Λιντς με την Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνομιλεί με τον Μαρσέλο Μπιέλσα στο πλαίσιο του αγώνα της Λιντς με την Μάντσεστερ Σίτι για την Premier League PAUL ELLIS/POOL VIA AP

Πριν από τις ευκαιρίες στο τέλος, είχαμε ευκαιρίες για να σκοτώσουμε το ματς. Πιστεύω πως έγινε ένα διασκεδαστικό ματς για το κοινό, και οι δύο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη από το πρώτο λεπτό. Είναι φανταστική ομάδα. Έκαναν θραύση την περασμένη σεζόν στην Championship και τα έχουν πάει καλά μέχρι στιγμής στην Premier League.

Ήταν ένα καλό ματς για εμάς αλλά χωρίς προετοιμασία και με αρκετούς παίκτες εκτός, έπρεπε να έχουμε δείξουμε τεράστιο σθένος. Δεν μπορέσαμε να νικήσουμε αλλά προχωράμε. Απόψε ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σύγκριση με αυτό κόντρα στην Λέστερ γιατί έπαιξε εντελώς διαφορετικά ο αντίπαλος. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και την ομάδα μου".

Όσον αφορά δε στην απόδοση του Ρούμπεν Ντίας (η πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή στην ιστορία της Σίτι), που αποκτήθηκε από την Μπενφίκα μεσοβδόμα και έκανε ντεμπούτο στο "Έλαντ Ρόουντ" έχοντας τον Λαπόρτ παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας, ο Γκουαρδιόλα δήλωσε:

"Έκανε ντεμπούτο μετά από μόλις δύο προπονήσεις και σε εκτός έδρας ματς με την Λιντς, που δεν είναι και το πιο εύκολο ξεκίνημα, αλλά ήταν εξαιρετικός. Μας έδωσε ωριμότητα, καθοδήγησε την άμυνα. Είμαστε χαρούμενοι με την εμφάνισή του".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ