ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Είχα τον Μέσι στο παρελθόν και τώρα τον Χάλαντ, αυτή είναι η επιτυχία μου"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Champions League
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Champions League © 2023 JON SUPER / AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τον τελικό του Champions League της Σίτι με την Ίντερ αναφέρθηκε στην επιτυχία του, η οποία οφείλεται στο ότι έχει κοντά του καλούς παίκτες, δίνοντας ως παραδείγματα τους Μέσι και Χάλαντ.

Η Μάντσεστερ Σίτι, που έχει κάνει το νταμπλ, μετράει αντίστροφα για τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη και θέλει κόντρα στην Ίντερ (10/06, 22:00, COSMOTE SPORT 1 HD, MEGA, LIVE από SPORT24) να κατακτήσει τον μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την ιστορία της.

Ο Πεπ Γκοαυρδιόλα τόνισε πως οι παίκτες του είναι έτοιμοι για το μεγάλο παιχνίδι, ενώ εξήγησε ότι το "κλειδί" της επιτυχίας του είναι οι καλοί παίκτες που επιλέγει να έχει κοντά του.

"Είναι πραγματικά ένα όνειρο. Στο τέλος όμως, είναι ένας αγώνας. Θα κερδίσει η ομάδα που θα είναι καλύτερη σε 95 λεπτά. Ιστορικά η Ίντερ είναι μεγαλύτερη από εμάς. Δεν είναι σημαντικό. Σημαντικό είναι αύριο στις 22:00 στην Κωνσταντινούπολη να προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Δεν είμαι εδώ για να συζητήσω τον μέσο όρο των γκολ που πετυχαίνει ο Χάλαντ. Εάν έχετε αμφιβολίες για αυτό, είστε το μόνο άτομο. Δεν έχω αμφιβολίες, αύριο θα είναι έτοιμος να μας βοηθήσει να κερδίσουμε το Champions League.

Για να επιτύχεις πρέπει να έχεις καλούς παίκτες. Είχα τον Μέσι στο παρελθόν, τον Χάλαντ τώρα. Αυτή είναι η επιτυχία μου. Δεν αστειεύομαι. Αφήστε τους να νιώσουν ότι μόνοι τους δεν μπορούν να το κάνουν, μαζί είμαστε μια δυνατή ομάδα.

Έχουμε την ίδια ιδέα. Τα παιδιά που θα με ακολουθήσουν θα είναι εδώ, τα παιδιά που δεν θα με ακολουθήσουν δεν θα είναι εδώ. Ένας επιτυχημένος προπονητής έχει μία ισχυρή μορφή και καλούς παίκτες. Ποτέ κανένας προπονητής δεν έβαλε γκολ".

Το 2021 οι Πολίτες έφτασαν κοντά στο τρόπαιο, όμως η Τσέλσι τούς στέρησε τη δυνατότητα να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

"Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, δύο χρόνια μετά, διαφορετικοί παίκτες. Πριν από δύο σεζόν αυτό που σχεδιάζαμε ήταν να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι. Δεν λειτούργησε. Είμαστε έτοιμοι για αύριο, οι παίκτες θα τα δώσουν όλα, γνωρίζοντας και σεβόμενοι τους αντιπάλους".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ