ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Δεν σκέφτομαι την Ρεάλ, θα το έκανα αν ήμασταν 18 πόντους μπροστά στην Premier League"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε ματς της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League κόντρα στην Μπρέντφορντ | 5 Φεβρουαρίου 2024
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε ματς της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League κόντρα στην Μπρέντφορντ | 5 Φεβρουαρίου 2024 @2024 IAN WALTON/AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα μίλησε για την τεράστια σημασία που έχει για την Σίτι ο τίτλος της Premier League ενώ ξεκαθάρισε πως στο μυαλό των παικτών του δεν είναι η Ρεάλ αφού αν χάσουν βαθμούς στο πρωτάθλημα θα είναι σχεδόν αδύνατο η κατάκτησή του.

Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει το βράδυ της Τρίτης (09/04) την Ρεάλ στο "Μπερναμπέου" στην πρώτη μάχη των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Champions League, που φέρνει σε όλους θύμησες από τις τεράστιες κόντρες τους στα ημιτελικά στις δύο προηγούμενες σεζόν, ωστόσο στα αποδυτήρια των πρωταθλητών Αγγλίας η μόνη λέξη που ακούγεται είναι "Κρίσταλ Πάλας".

Αυτό ουσιαστικά ήταν το νόημα των δηλώσεων του Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου, με τον Καταλανό να ισχυρίζεται πως η ομάδα του δεν έχει περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες από τη στιγμή που είναι στο κυνήγι της Λίβερπουλ και πως όλοι έχουν αφήσει στην άκρη το ματς της Μαδρίτης αφού προηγείται το σημαντικό ματς στο Λονδίνο για την Premier League.

"Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι το ματς με την Ρεάλ. Εάν ήμασταν 18 βαθμούς στην Ρεάλ θα είχα και τα δύο μάτια μου στην Μαδρίτη αλλά... όχι. Είμαστε τρίτοι στη βαθμολογία και όχι μακριά από την κορυφή, όμως εάν αφήσουμε άλλους πόντους θα είναι σχεδόν αδύνατο.

Παλεύουμε εννέα μήνες, για ποιο λόγο θα πρέπει να αποσπαστεί η προσοχή μας τώρα;" τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκουαρδιόλα ενόψει του αγώνα στο "Σέλχαρστ Παρκ" το Σάββατο (06/04, 14:30, Novasports Premier League, LIVE από το SPORT24), για να προσθέσει:

"Είναι δύσκολο για τους αντιπάλους μας, δύσκολο και για εμάς. Εύκολο για εκείνους, εύκολο και για μας που κερδίσαμε τα τρία τελευταία πρωταθλήματα. Θα λέγαμε πως είναι ευκολότερο για μας επειδή ξέρουμε τι να κάνουμε, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι δύσκολο επειδή υπάρχει ο κίνδυνος του εφησυχασμού

Λατρεύω την Premier League, η εγχώρια κούπα είναι πολύ σημαντική. Δεν λέω πως δεν είναι ωραία αυτή του Champions League, απλά είναι δυσκολότερη μία διοργάνωση που χρειάζεται να δώσεις κάθε εβδομάδα 2 με 3 αγώνες.

Το Champions League είναι σημαντικό αλλά εξαρτάται περισσότεορ σε κάτι που ίσως να μην μπορείς να ελέγξεις. Ο τίτλος στην Αγγλία αποδεικνύει περισσότερα πράγματα, την νοοτροπία των δύο ομάδων, το ότι είναι εκεί για πολλά χρόνια".

Επιπλέον, στην ίδια συνέντευξη ο Καταλανός έπλεξε το εγκώμιο του Φιλ Φόντεν, που πανηγύρισε χατ-τρικ μεσοβδόμαδα απέναντι στην Άστον Βίλα, τονίζοντας πως είναι ένας εκ των κορυφαίων της Λίγκας.

"Πιστεύω ότι ο Φόντεν είναι σοβαρός υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη της σεζόν. Πολλοί έχουν κάνει καλή σεζόν αλλά για τους αριθμούς, τη συνέπειά του και το επίπεδο του παιχνιδιού του, μπορεί να ειναι μέσα στους υποψήφιους".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΠΕΠ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ