ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Δεν είμαι εδώ για να κερδίσω το Champions League"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ © 2022 LEILA COKER / AP IMAGES

Το Champions League δεν είναι προτεραιότητα για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι να τονίζει πως δεν θεωρεί αποτυχία το να μην κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ (7/8, 18:30, Novasports Premier League και LIVE από το SPORT24) στην 1η αγωνιστική της φετινής Premier League, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να αναφέρει στη συνέντευξη Τύπου πως για εκείνον δεν είναι προτεραιότητα το Champions League.

Αν και το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης λείπει από τη συλλογή των Πολιτών, ο Καταλανός κόουτς εξήγησε πως σίγουρα επιθυμεί να το κατακτήσει με την ομάδα, αλλά αν αυτό δεν συμβεί δεν θα το θεωρήσει αποτυχία.

"Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι είναι δικαιολογία, αλλά δεν είμαι εδώ για να κερδίσω το Champions League. Οι ιδιοκτήτες δεν μου το ζήτησαν. Φυσικά και το θέλουν - και είμαι ο πρώτος που το θέλω. Αλλά είναι το ίδιο όπως και με την Μπάγερν και την Μπαρτσελόνα, όπου το κέρδισα δύο φορές.

Κάθε χρόνο θέλω να κερδίζω και τους τέσσερις τίτλους. Και αν είμαι προπονητής σε 30 ή 40 χρόνια, θα θέλω να κερδίζω το Champions League κάθε σεζόν. Αλλά δεν ένιωσα αποτυχία τα δύο χρόνια στην Μπαρτσελόνα και τα τρία με την Μπάγερν όταν δεν κερδίζαμε.

Θέλουμε να το κερδίσουμε - αλλά ταυτόχρονα δεν είμαι ο κύριος του σύμπαντος. Προσπαθούμε να το κάνουμε. Ήμασταν πιο κοντά την περασμένη σεζόν και θα προσπαθήσουμε ξανά αυτή τη σεζόν. Αλλά γνωρίζω πόσο δύσκολοι είναι οι αντίπαλοι και πόσο δύσκολος ο ανταγωνισμός", δήλωσε ο Καταλανός στη συνέντευξη Τύπου.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ