ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Δεν χάσαμε την Premier League επειδή μας νίκησε η Γουλβς"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Νότιγχαμ
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Νότιγχαμ © 2023 JON SUPER / AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε στο Μολινό από τη Γουλβς, αλλά αυτή δεν είναι μία αποτυχία που σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρδιόλα θα της στερήσει τη δυνατότητα να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Η Γουλβς επιβλήθηκε με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο "Μολινό" και πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη για την 7η αγωνιστική της Premier League, υποχρεώνοντας παράλληλα την ομάδα του Γκουαρδιόλα στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Οι Πολίτες δεν κατάφεραν να γράψουν ιστορία με επτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα, ωστόσο παρέμειναν στην κορυφή. Ο Γκουαρδιόλα επισήμανε τις αδυναμίες και τα λάθη της ομάδας του, τονίζοντας παράλληλα ότι μία ήττα δεν συνεπάγεται και κι ένα χαμένο πρωτάθλημα.

"Δεν παίξαμε σωστά και γι' αυτό δυσκολευτήκαμε λίγο στις μεταβάσεις. Όταν ο αντίπαλος αμύνεται τόσο καλά, ο Κόβατσιτς ή ο Ρούμπεν πρέπει να επιτεθούν στους κεντρικούς αμυντικούς, εμείς δεν το κάναμε. Γι' αυτό ήταν πιο δύσκολο.

Αλλά ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς. Οι παίκτες ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Δεν ξέρω καν πόσες φορές από τότε που είμαι εδώ το έχουν κάνει.

Είμαι σίγουρος ότι δεν χάσαμε την Premier League. Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πετύχει επτά σερί νίκες, κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ αυτή η ομάδα. Όμως ο αντίπαλος έπαιξε πολύ καλά και αμύνθηκε πολύ καλά", είπε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Γκουαρδιόλα αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τον αγώνα από την κερκίδα, αφού ήταν τιμωρημένος: "Η θέα είναι τέλεια. Σου επιτρέπουν να είσαι εδώ, οπότε ευχαριστώ πολύ την Premier League, γιατί στο Champions League αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Έτσι, μίλησα με τους παίκτες στο ξενοδοχείο πριν από το παιχνίδι, στο ημίχρονο και μετά το ματς. Το κοτόπουλο στο lounge είναι ωραίο, αλλά προτιμώ να είμαι πιο κοντά στους παίκτες και να μυρίζω το χορτάρι".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ