ΕΠΟ

Γκιρτζίκης: "FIFA και UEFA δεν αστειεύονται"

Γκιρτζίκης: "FIFA και UEFA δεν αστειεύονται"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης, παραχώρησε συνέντευξη σε ομογενειακό ραδιόφωνο της Μελβούρνης και αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΠΟ, στις επιθέσεις στο πρόσωπό του, στις κινήσεις του Σταύρου Κοντονή και στην Εθνική. Για ποιο λόγο ζήτησε συγγνώμη.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης, παραχώρησε συνέντευξη στο ομογενειακό ραδιόφωνο της Μελβούρνης "3ΧY" και στο δημοσιογράφο Κώστα Πατεράκη. Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της εκπομπής "Μεγάλη Αθλητική Κυριακή" και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Σχετικά με τις κινήσεις ανατροπής της διοίκησης της ΕΠΟ από τις μεγάλες ΠΑΕ:

"Διαβάζω στα ΜΜΕ, πως μερικοί παράγοντες ομάδων συσκέπτονται για να αλλάξουν την ΕΠΟ και ρωτώ: Είναι δυνατόν να συζητούν για την ΕΠΟ χωρίς την ΕΠΟ; Σε ποια δημοκρατική χώρα οι παράγοντες των ομάδων επιχειρούν να ανατρέψουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο; Αυτά που κάνουν πρέπει να σκεφτούν τι αποτελέσματα θα επιφέρουν. Εμείς ακούμε και αφουγκραζόμαστε όλους, όσοι εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο και συζητάμε τα πάντα, όπως για παράδειγμά τη διαιτησία. Αλλά να ξέρουν όλοι πως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφασίζει. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο".

Σχετικά με τις επιθέσεις προς το πρόσωπό του και αν αισθάνεται αδικημένος:

"Κατηγορούν τον Πρόεδρο της ΕΠΟ και όχι τον Γκιρτζίκη, γιατί απλά δεν μπορούν να με κατηγορήσουν για κάτι μεμπτό. Είμαι ειλικρινής και δεν μασάω τα λόγια μου. Στη ζωή μου συγχωρώ, αρκεί ο άλλος να δείξει πως αντιλαμβάνεται τη σημασία των λόγων του. Όταν εκφραζόμαστε στο ποδόσφαιρο, πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το αποτέλεσμα των εκφράσεων μας. Δηλαδή, πρώτα καταδικάζουμε παράνομες ενέργειες στα γήπεδα και μετά ασχολούμαστε με την κάθε απόφαση του διαιτητή. Και εγώ δέχομαι πως υπάρχουν λανθασμένες αποφάσεις διαιτητών, αλλά με το να ενθαρρύνουν παράνομες ενέργειες, μόνο λάδι στη φωτιά ρίχνουν. Δεν γίνεται, δηλαδή, άνθρωποι με θεσμικό ρόλο στις ομάδες, να ενθαρρύνουν τους λίγους ταραχοποιούς κατά των πολλών οι οποίοι πηγαίνουν στο γήπεδο για να δουν ποδόσφαιρο".

Σχετικά με τις κινήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού και τη στόχευσή του:

"Έτσι που το πάει ο Υπουργός σε λίγο καιρό - αν θέλει - ας αναγνωριστεί από την ποδοσφαιρική κοινότητα για να αναλάβει ακολούθως το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να παίζεται μπάλα στη χώρα. FIFA και UEFA δεν αστειεύονται, και έχουν γνώση αλλά και αντίληψη από τον προηγούμενο νόμο της Πολιτείας. Πολλοί ξεχνούν, πως ήμαστε υπό επιτήρηση από πέρσι από τις ανώτατες αρχές του ποδοσφαίρου".

Σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του κ. Κοντονή με τις ΠΑΕ:

"Ακούω και διαβάζω για συσκέψεις του Υπουργού με τις τέσσερις ομάδες, αλλά δεν ακούω για τις άλλες ομάδες. Τις χιλιάδες ερασιτεχνικές ομάδες, που κάθε Κυριακή ο αγώνας είναι γιορτή για αυτές τις μικρές κοινωνίες. Αυτά τα σωματεία δεν παίζουν ποδόσφαιρο;".

Σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΟ και τις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει σε πρόσωπα και πράγματα:

"Στις εκλογές του Οκτωβρίου μακάρι να είναι πολλοί οι υποψήφιοι. Έχω εμπιστοσύνη στις Ενώσεις, γιατί εδώ και είκοσι χρόνια ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο καθημερινά και όχι περιστασιακά. Θα αλλάξω πολλά σε τομείς και πρόσωπα, γιατί όπως στη ζωή έτσι και στη δουλειά, πρέπει να αναζητάς το καλύτερο".

Σχετικά με το παιχνίδι της Εθνικής στην Αυστραλία το 2006, όταν οι ομογενείς στενοχωρήθηκαν για το γεγονός, πως πλην 2-3 διεθνών οι υπόλοιποι δεν χαιρέτησαν από κοντά τους Έλληνες στις εξέδρες:

"Ζητώ συγγνώμη από τους Έλληνες ομογενείς σε όλη την Αυστραλία, έστω μετά από δέκα χρόνια, για εκείνη την άτυχη στιγμή, με τη συμπεριφορά της Εθνικής στο τέλος του αγώνα. Όσοι φορούν το εθνόσημο, πρέπει η καρδιά τους να χτυπά από συγκίνηση μπροστά σε τέτοιο κοινό, όπως ήταν εκείνο το βράδυ. Ήταν 100 χιλιάδες κόσμος, οι περισσότεροι θαρρώ ομογενείς, και έπρεπε οι διεθνείς να ήταν πιο ζεστοί".

Σχετικά με Καραγκούνη, Μαρκαριάν, Ρανιέρι και Σκίμπε:

"Ο Καραγκούνης απέτυχε στο νέο του ρόλο, που του είχε ανατεθεί από τον προκάτοχό μου, γιατί εγώ εξελέγην τον Ιανουάριο του 2015 και τον βρήκα ως τεχνικό διευθυντή. Ήταν σπουδαίος παίκτης με προσφορά στο χορτάρι για την Εθνική μας, όμως στο νέο του ρόλο δεν τα πήγε καλά. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο, γιατί σέβομαι την ποδοσφαιρική του ιστορία. Ο κύριος Μαρκαριάν αποχώρησε και είναι γνωστή η δήλωση του. Δυστυχώς, η πρόκριση χάθηκε παρά την παρουσία δυο μεγάλων ονομάτων, όπως οι Ρανιέρι και Μαρκαριάν. Με τον κύριο Σκίμπε κάνουμε μια νέα αρχή ευελπιστώντας στην ανάσταση της γαλανόλευκης".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ