ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκιντογκάν: "Έχω χάσει ήδη δύο τελικούς Champions League, δεν θα έχω άλλη ευκαιρία"

Γκιντογκάν: "Έχω χάσει ήδη δύο τελικούς Champions League, δεν θα έχω άλλη ευκαιρία"
@2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Ο φετινός τελικός του Champions League συνιστά την τρίτη προσπάθεια του Ιλκάι Γκιντογκάν για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, με τον μέσο της Μάντσεστερ Σίτι να παραδέχεται πως στα 32 του χρόνια πλέον δεν θα έχει άλλες ευκαιρίες.

Πέρα από ένας εξαιρετικός μέσος που έχει δείξει την αξία του σε δύο μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Ιλκάι Γκιντογκάν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό, αφού αποτέλεσε κομμάτι δύο σπουδαίων ομάδων: της Ντόρτμουντ, της οποίας ήταν μέλος από το 2011 μέχρι το 2016 και της Μάντσεστερ Σίτι στην οποία κλείνει φέτος μία επταετία.

Τύχη δεν είχε πάντως σίγουρα όταν βρέθηκε μία ανάσα από το να αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο, αφού στην πρώτη του ευκαιρία με τους Βεστφαλούς είδε την Μπάγερν να του στερεί τη χαρά (νίκη με 2-1 για τους Βαυαρούς το 2013 με το γκολ του Ρόμπεν στο 89') και στη δεύτερη "πληγώθηκε" από την Τσέλσι (επιβλήθηκε της Σίτι στον αγγλικό "εμφύλιο" με το χρυσό γκολ του Χάβερτς).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τώρα, ο Γερμανός διεθνής μέσος έχει και μία τρίτη ευκαιρία για την κατάκτηση του Champions League, με τους πολίτες να παίζουν κόντρα στην Ίντερ στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη, με τον άνθρωπο που χάρισε στην Σίτι το Κύπελλο Αγγλίας με τα δύο γκολ του απέναντι στην Γιουνάιτεντ στον τελικό, να δηλώνει με νόημα:

"Είμαι πολύ δεμένος με την Ιταλία και το Μιλάνο, ο γιατρός του γιου μου είναι Ιταλός και στηρίζει την Ίντερ, έχω ήδη μιλήσει μαζί του. Ο γιος μου γεννήθηκε στην Ιταλια, η σύζυγός μου έχει ζήσει εκεί για μερικά χρόνια.

Μου αρέσει να πηγαίνω για διακοπές εκεί, αν και φέτος αυτό θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του τελικού. Έχω χάσει ήδη δύο τελικούς Champions League που έχω πάρει μέρος, φαντάζομαι πως όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσο μεγάλη είναι η επιθυμία μου να κατακτήσω αυτό το τρόπαιο.

Είμαι 32 ετών και δεν πιστεύω ότι θα έχω παρόμοια ευκαιρία. Έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας αλλά ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσουμε την Ίντερ".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ CHAMPIONS LEAGUE ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ