ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκεόργκι Πέτκοβ: Ο 42χρονος Βούλγαρος κίπερ έγραψε ιστορία στην Ευρώπη

Levski's goalkeeper Georgi Petkov reacts after Sporting scored their 5th goal during their Europa League group C soccer match Thursday, Sept. 30 2010, at Sporting's Alvalade stadium. (AP Photo / Armando Franca)
Πέτκοβ AP PHOTO / ARMANDO FRANCA

Ο 42χρονος συμπαίκτης του Αντώνη Στεργιάκη στη Σλάβια Σόφιας, Γκεόργκι Πέτκοβ, έπαιξε στο 1-1 της Βουλγαρίας με την Κύπρο και έγραψε ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Στο ΓΣΠ της Λευκωσίας η Κύπρος τέθηκε αντιμέτωπη το Σάββατο (16/11) με τη Βουλγαρία, για την 5η αγωνιστική του Nations League. Την εστία των Βούλγαρων υπερασπίστηκε ο Γκεόργκι Πέτκοβ, ο οποίος σε ηλικία 42 ετών, οκτώ μηνών και δύο ημερών έγινε ο γηραιότερος τερματοφύλακας ευρωπαϊκής ομάδας που υπερασπίζεται την εστία της εθνικής του σε διεθνή διοργάνωση.

Ο γκολκίπερ της Σλάβια Σόφιας, συμπαίκτης με τον τερματοφύλακα της Εθνικής Ελπίδων Αντώνη Στεργιάκη, έπαιξε και στα 90 λεπτά του ισόπαλου (1-1) αγώνα με τους Κύπριους, ενώ επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι έπαιξε ξανά με την εθνική του για πρώτη φορά μετά το 2009.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν ο Πέτκοβ έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Βουλγαρίας. "Το βλέπω ως κάτι φυσιολογικό. Δεν είναι κάτι που πρέπει να προκαλεί εντύπωση. Πάντα έλεγα ότι είμαι έτοιμος να βοηθήσω τη Βουλγαρία" ανέφερε.

Σημειώνεται ότι ο βασικός τερματοφύλακας της Σλάβια δεν είναι ο Πέτκοβ, αλλά ο κατά 23 χρόνια μικρότερός του, Αντώνης Στεργιάκης!

AP Photo / Armando Franca

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ