ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Γκέκας:"Yπάρχει εθνικισμός"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και νυν της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Φάνης Γκέκας μίλησε για την ομάδα του και την Εθνική Ελλάδος

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον "NOVAΣΠΟΡ FM 94.6":
-Τους λόγους που δεν αγωνίζεται στην ομάδα του

" Δεν ξεκίνησα προετοιμασία μαζί με την ομάδα, αλλά επανήλθα πολύ γρήγορα. Το γιατί δεν παίζω είναι ευθύνη του προπονητή. Δεν ξέρω γιατί δεν παίζω φέτος. Εγώ συνεχίζω να δουλεύω, δεν έχω κανένα πρόβλημα και προσπαθώ να είμαι επαγγελματίας 100%. Έχει περάσει από το μυαλό μου να φύγω από τη στιγμή που δεν παίζω. Καλά περνάω, αλλά όταν δεν αγωνίζομαι είμαι δυσαρεστημένος. Είναι πολύ νωρίς ακόμη, αλλά αν δεν παίξω ως το Δεκέμβριο, λογικό είναι να θέλω να φύγω".

-Τους λόγους που δεν τον χρησιμοποιεί ο προπονητής του

" Υπάρχουν δύο παίκτες που είναι Γερμανοί (Κίσλινγκ και Χέλμες) και προσπαθούν να τους προωθήσουν πιο πολύ. Παίζω σε μία καθαρά γερμανική ομάδα και υπάρχει εθνικισμός, όχι ρατσισμός. Πρώτα πρέπει να παίζουν οι Γερμανοί και μετά όλοι οι άλλοι. Αυτό πληρώνω εγώ αυτή τη στιγμή. Αυτό πρέπει να προσέξουν οι Έλληνες παράγοντες, γιατί έτσι κάνουν κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν τροφοδοτείται η εθνική με νέους παίκτες. Δεν γίνεται ο Άρης στη 18αδα να έχει μόνο δύο Έλληνες και να είναι στον πάγκο. Δεν υπάρχουν τουλάχιστον ισάξιοι Έλληνες παίκτες".

-Την πολύ καλή πορεία της Λεβερκούζεν

" Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στις εννέα πρώτες αγωνιστικές. Είμαστε σε τροχιά τίτλου και Champions League, αλλά πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι, γιατί και πέρυσι κάναμε καλό ξεκίνημα και στο τέλος μείναμε εκτός Ευρώπης. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, νέους παίκτες και αν συνεχίσουμε έτσι θα είμαστε τουλάχιστον σε μία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Έχουμε αλλάξει στυλ παιχνιδιού, έχει αλλάξει το σύστημα και έχουν έρθει παίκτες που έχουν δώσει μεγαλύτερη ποιότητα στην ομάδα. Από τη στιγμή που οι άλλες ομάδες που διεκδικούν τις ίδιες θέσεις δεν έχουν καλή πορεία, αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα στραβοπατήματα των ανταγωνιστών και αν είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλάμε για κάτι".

-Την ήττα της Εθνικής από την Ελβετία και τη προσέλευση του κόσμου

" Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα, ήρθε η ήττα από την Ελβετία, αλλά αυτό δεν λέει κάτι για μας. Η Ελβετία ήταν διαβασμένη στο παιχνίδι μας, εμείς προηγηθήκαμε με ένα πέναλτι, αλλά εκεί που πιέζαμε για το δεύτερο γκολ, το δεχτήκαμε. Δεν είναι πρόβλημα ότι χάσαμε, αλλά ότι κάναμε μία κακή εμφάνιση. Παραμένουμε πρώτοι και εξακολουθούμε να έχουμε το αβαντάζ. Τα ματς με το Ισραήλ είναι πολύ κρίσιμα. Αν δεν έχουμε απώλειες σε αυτά, πιστεύω πως είμαστε πολύ κοντά στο στόχο μας", τόνισε, ενώ για τη μικρή παρουσία των φιλάθλων στο ματς με την Ελβετία: "Οι Έλληνες δεν γεμίζουν το γήπεδο στα εύκολα παιχνίδια, αυτό δεν είναι σωστό, αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Πρέπει όταν παίζει η Εθνική το γήπεδο να είναι γεμάτο. Εμείς προσπαθούμε να παίζουμε".














TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ