ΜΑΡΣΕΙΓ

Γκατούζο σε οπαδούς: "Μην κάνετε φασαρία, να είναι γιορτή το ματς με την Λιόν"

Ο Τζενάρο Γκατούζο σε ματς της Μαρσέιγ απέναντι στην ΑΕΚ στο Europa League | 26 Οκτωβρίου 2023
Ο Τζενάρο Γκατούζο σε ματς της Μαρσέιγ απέναντι στην ΑΕΚ στο Europa League | 26 Οκτωβρίου 2023 @2023 DANIEL COLE/AP IMAGES

Η Μαρσέιγ περιμένει την Τετάρτη (06/12) την Λιόν για τη διεξαγωγή του αγώνα που δεν είχε αρχίσει ποτέ λόγω της επίθεσης στο πούλμαν των λιονέλ και ο Τζενάρο Γκατούζο έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της Ολιμπίκ να το δουν το παιχνίδι ως γιορτή.

Το ματς της 29ης Σεπτεμβρίου μεταξύ της Μαρσέιγ και της Λιόν στο "Βελοντρόμ" είχε σημαδευτεί από την επίθεση στο πούλμαν των φιλοξενουμένων και τον σοβαρό τραυματισμό του Φάμπιο Γκρόσο, που οδήγησαν την γαλλική ομοσπονδία να το ματαιώσει.

Τώρα, δύο μήνες μετά, οι δύο ομάδες επιστρέφουν στον... τόπο του εγκλήματος, με τον Φάμπιο Γκρόσο να απουσιάζει από το ραντεβού τους (απολύθηκε, πληρώνοντας το μάρμαρο για την τελευταία θέση στην οποία βρίσκεται η Λιόν) αλλά το φόβο να παραμένει, από τη στιγμή μάλιστα που πάρθηκε η απόφαση να γίνει ο αγώνας με κόσμο.

"Για τους οπαδούς μας ο αγώνας αυτός θα πρέπει να είναι μία γιορτή και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει. Γνωρίζουν τη σημασία αυτού του παιχνιδιού και ξέρουν ότι δεν πρέπει να κάνουν φασαρίες.

Δεν χρειάζεται ωστόσο να πω κατι το ιδιαίτερο, τους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη", τόνισε ο Τζενάρο Γκατούζο, με τον προπονητή της Μαρσέιγ να αναφέρεται και στην πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες για καθολική απαγόρευση μετακίνησης οπαδών λόγω έξαρσης γηπεδικής βίας.

"Θα ήταν μία ήττα για το ποδόσφαιρο. Είναι όμως λογικό να υπάρχουν αποφάσεις όταν συμβαίνουν περιστατικά βίας. Τα γήπεδα δεν μπορούν να είναι χώροι όπου θα υπάρχει ανομία".

TAGS ΜΑΡΣΕΙΓ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ