ΟΦΗ

Γκατούζο: "Δεν είμαι μαζοχιστής"

Γκατούζο: "Δεν είμαι μαζοχιστής"
INTIME SPORTS

Ο Τζενάρο Γκατούζο ξέσπασε ξανά, αυτή τη φορά μιλώντας σε ιταλικό ΜΜΕ! Ο τεχνικός του ΟΦΗ τόνισε πως έχει κάνει θαύματα στην Ελλάδα ενώ αποκάλυψε πως θα δούλευε ακόμα και στο Αζερμπαϊτζάν!

Η έκρηξή του στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα ΟΦΗ-Ατρόμητος, όπου επιτέθηκε με ύβρεις κατά ελληνικής εφημερίδας κατηγορώντας την για ψευδές δημοσίευμα, ήταν μόνο η αρχή.

Διαβάστε για τη σύγκριση Μαλεζάνι-Γκατούζο που έκαναν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι!

Ο Τζενάρο Γκατούζο έδωσε συνέχεια στο θέμα μέσω συνέντευξής του στην "Repubblica", με τον άλλοτε άσο της Μίλαν να δικαιολογεί τη συμπεριφορά του και να αναφέρεται στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στον ΟΦΗ τους τελευταίους μήνες αλλά και την πρόθεσή του να συνεχίσει ακάθεκτος τη σκληρή δουλειά του.

"Εγώ όπως οι Μαλεζάνι ή Τραπατόνι; Δεν είναι ώρα να το ρίχνουμε στην πλάκα. Ήδη έχουμε πάρα πολλά προβλήματα και κάποιοι διασκεδάζουν με το να μου δημιουργούν κι άλλα από το πουθενά", ξεκίνησε τις δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα ο τεχνικός του ΟΦΗ για να γίνει στη συνέχεια ακόμα πιο επιθετικός:

Η αιτία για το ξέσπασμά μου ήταν η εξής: έδιωξα τους Δασκαλάκη και Φραγκουλάκη, δύο Κρητικούς παίκτες που δεν σεβόντουσαν τους κανόνες των αποδυτηρίων.

Γκατούζο: "Δεν είμαι μαζοχιστής"
INTIME SPORTS

Και εδώ και δύο εβδομάδες από την Αθήνα διαδίδονται ψέματα. Ότι εγώ είχα πει στον πρόεδρο πως είμαι διατεθειμένος να πληρώνω το μισθό τους, υπό τον όρο να φύγουν. Και ότι εγώ ήθελα να φύγω. Δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλός.

Σε θέματα πειθαρχίας δεν συμβιβάζομαι με κανέναν, είτε είναι Κρητικός, είτε Ιταλός είτε Αφρικανός. Υπάρχουν άτομα που κερδίζουν 500 ευρώ το μήνα. Πρέπει να σέβονται τη δουλειά μας.

Με το επιτελείο μου δεν είμαστε εδώ για τα χρήματα, κερδίζουμε λίγα χρήματα. Δουλεύουμε 12 ώρες την ημέρα στο γήπεδο. Έχουμε 11 νέους παίκτες. Ο σύλλογος κινδύνευε να μην πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Αντίθετα έχουμε 6 βαθμούς σε 4 αγωνιστικές: χάσαμε από τον Ολυμπιακό που είναι άνευ συναγωνισμού και από τη Βέροια, που είχε μόνο νίκες μέχρι την 3η αγωνιστική. Έχουμε κάνει θαύματα.

Γκατούζο: "Δεν είμαι μαζοχιστής"
INTIME SPORTS

Όσο για το αν σκέφτεται να αποχωρήσει από τον ΟΦΗ, ο 37χρονος τεχνικός δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο κατηγορηματικός:

"Δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να τα παρατήσω. Έχω δεχτεί πέντε προτάσεις. Δεν είμαι όμως στην Κρήτη για διακοπές και μάλιστα έχω φέρει εδώ και την οικογένειά μου.

Εγώ πρέπει να δουλεύω για να μάθω, να σπάω τα δόντια, να περνώ ατελείωτες ώρες στο γήπεδο: η θεωρία στα βιβλία δεν φτάνει. Ο πρόεδρος Πουλινάκης, σοβαρό άτομο, δεν μου έκρυψε τα προβλήματα.

Εάν ζηλεύω τους Ζέεντορφ και Ιντσάγκι που ανέλαβαν κατευθείαν τη Μίλαν; Όχι, εγώ δέχτηκα κριτική επειδή ανέλαβα την Παλέρμο. Ο καθένας ακολουθεί τη διαδρομή του. Και παρεμπιπτόντως η Σιόν ήταν στο Europa League και χωρίς εμένα έκανε 5 ήττες σε ισάριθμα ματς.

Γκατούζο: "Δεν είμαι μαζοχιστής"
INTIME SPORTS

Και η Παλέρμο που έφτιαξα εγώ ανέβηκε απευθείας στη Serie A. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο Ιταλία. Η Κρήτη μου δίνει ερεθίσματα, ο κόσμος είναι παθιασμένος, το γήπεδο είναι ηφαίστειο. Μου αρέσει να γνωρίζω άλλες κουλτούρες, θα πήγαινα ακόμα και στο Αζερμπαϊτζάν.

Δεν με φοβίζει τίποτα. Ως ποδοσφαιριστής έφυγα για τη Σκωτία στα 18 μου χρόνια. Και ένας χρόνος εδώ αξίζει όσο 5 χρόνια κάπου αλλού. Βγαίνω έξω νωρίς το πρωί και επιστρέφω το βράδυ.

Είμαι υποχρεωμένος να κάνω τα πάντα, είμαι κάτι σαν μάνατζερ στην Αγγλία. Το ναρκωτικό μου είναι τα αποδυτήρια, μου δίνει εκπληκτική ενέργεια το να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο.

Δεν είμαι μαζοχιστής. Δεν χάνω το χρόνο μου: ξέρω ότι το να προπονώ είναι το επάγγελμά μου".

TAGS ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ