ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκαρσία για Αϊτόρ: "Αχ, αυτό το αριστερό του πόδι..."

Γκαρσία για Αϊτόρ: "Αχ, αυτό το αριστερό του πόδι..."

O προπονητής του Αϊτόρ στην Τβέντε, Γκονσάλο Γκαρσία, μιλά στο Sport24.gr για το αριστερό πόδι του 24χρονου μεταγραφικού στόχου του Παναθηναϊκού και τον συγκρίνει με τον Σάμου Καστιγέχο.

Ο 24χρονος εξτρέμ της Τβέντε, Αϊτόρ Κανταλπιέντρα, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για το τριφύλλι.

Ποιος είναι όμως ο Καταλανός που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα, από την περίφημη Μασία και στη συνέχεια πέρασε κι από τις δεύτερες ομάδες των Βιγιαρεάλ και Σεβίλλη μέχρι να βρει τη δική του ποδοσφαιρική "Γη της Επαγγελίας" στην Ολλανδία και το Ένσεντε.

Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον μέχρι πρότινος - η λύση της συνεργασίας ανακοινώθηκε μόλις την Πέμπτη (10/5) - προπονητή του στην Τβέντε, Γκονσάλο Γκαρσία.

Ο 36χρονος Ουρουγουανός - αλλά στην Ισπανία αναθρεμμένος ποδοσφαιρικά - τεχνικός αναλύει το προφίλ του Αϊτόρ, ο οποίος έχει κασέ εντός "πράσινων" δεδομένων.

"Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είναι αριστεροπόδαρος εξτρέμ. Εγώ τον έβαζα να παίζει από τα δεξιά γιατί μου έδινε συνέχεια λύσεις με το απίστευτο αριστερό του πόδι. Αχ, αυτό το το αριστερό του πόδι...

Γκαρσία για Αϊτόρ: "Αχ, αυτό το αριστερό του πόδι..."

Γι' αυτό κι έπαιρνε όλες τις στημένες φάσεις αν δείτε τα videos. Ό,τι κι αν είχαμε - φάουλ, κόρνερ - του έδινα την μπάλα γιατί έχει τρομερό αριστερό πόδι.

Το γεγονός ότι τον έβαζα από δεξιά είναι δικό μου θέμα. Προφανώς το παιδί μπορεί να παίξει κι από αριστερά, αριστεροπόδαρος είναι εξάλλου. Δεν νομίζω ότι κεντρικά μπορεί ν' αποδώσει τόσο καλά, όσο στ' άκρα".

Ο Αϊτόρ γεννήθηκε στις 10/2/1996 και μετακόμισε στην Ολλανδία για λογαριασμό της Τβέντε το καλοκαίρι του 2018. Τότε η ομάδα του Ένσεντε έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία αλλά με τον Ισπανό εξτρέμ να έχει 13 γκολ και 8 ασίστ ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία (Eredivisie). Την τρέχουσα σεζόν, πριν δηλαδή μπει πρόωρο τέλος με απόφαση της κυβέρνησης λόγω του κορονοϊού, ήταν εκ πρωταγωνιστών της ομάδας του στα 21 παιχνίδια που έπαιξε έχοντας επτά γκολ και έξι ασίστ. Ποιο το δυνατό και ποιο το αδύνατό του σημείο;

"Το δυνατό είναι το αριστερό του πόδι. Έχει από τις καλύτερες εκτελέσεις ακριβείας που έχω δει στην καριέρα μου. Αδύνατο, θα έλεγα ότι θα πρέπει να βελτιωθεί λίγο αμυντικά.

Γκαρσία για Αϊτόρ: "Αχ, αυτό το αριστερό του πόδι..."

Δεν έχει πρόβλημα, αλλά του το έχω πει για να μπορεί να δίνει περισσότερες λύσεις στον προπονητή. Για παράδειγμα θα ήταν και τον ίδιο καλό να μπορεί να παίξει σε συνθήκες ανάγκης κι ως μπακ. Για να το κάνει αυτό θα πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά".

Πέρασε από την Μπαρτσελόνα, πέρασε από τη Βιγιαρεάλ, πέρασε κι από τη Σεβίλλη. Από τις δεύτερες ομάδες. Γιατί στα 24 του έτη δεν έχει καταφέρει να παίξει σε πρώτη ομάδα. Γιατί δεν έμεινε στην Ισπανία. Τι συμβαίνει με τον τραυματισμό του; Ο Γκονσάλο Γκαρσία έχει τις απαντήσεις. Μάλιστα μας κάνει και μια σύγκριση με έναν συμπατριώτη του.

"Κοιτάξτε να δείτε δεν είναι εύκολο για κανέναν να παίξει στην Μπαρτσελόνα, τη Βιγιαρεάλ και τη Σεβίλλη. Για την Μπαρτσελόνα δεν το συζητάμε. Ξέρετε τι ανταγωνισμός υπάρχει στη Βιγιαρεάλ και τη Σεβίλλη;

Όσο για τον τραυματισμό, δεν είναι κάτι σοβαρό. Είχε ένα πρόβλημα στο δάχτυλο του ποδιού κι έπαιζε με ένεση. Πονούσε στο τρίτο ματς του δευτέρου γύρου και αποφασίσαμε να κάνει θεραπεία. Σας διαβεβαιώνω ότι αν τώρα είχαμε δράση και υπήρχε ο κορονοϊός θα έπαιζε κανονικά.

Και επειδή καταλαβαίνω και είναι λογικό ότι στην Ελλάδα δεν βλέπετε συνέχεια ολλανδικό πρωτάθλημα, έχετε στο μυαλό σας ότι ο Αϊτόρ είναι σαν τον Σάμου Καστιγέχο. Ένας παίκτες που ταλαιπωρεί τον αντίπαλο, πηγαίνει από εδώ, πηγαίνει από εκεί, δεν θα διστάσει όταν του βγαίνει να κάνει και διπλή και τριπλή ντρίμπλα πάνω στον ίδιο παίκτη".

Μιας και μέχρι πριν δυο ημέρες ήταν προπονητής στην Τβέντε, βρήκαμε την ευκαιρία να τον ρωτήσουμε για τους Έλληνες που παίζουν στην Eredivisie, αλλά και για το πρόωρο τέλος στο πρωτάθλημα.

"Τον Μήτρογλου τον ξέρουν όλοι. Είναι από τους καλύτερους επιθετικούς και το έχει αποδείξει. Ήταν όμως μια περίεργη χρονιά για την Αϊντχόφεν, οπότε δεν μπορεί να κριθεί.

Για τον Βρουσάι δεν έχω σχηματίσει πλήρη άποψη, αυτός που μου έκανε εντύπωση όμως είναι ο Παυλίδης. Τον θυμάμαι γιατί είχα κυκλώσει το όνομά του όταν παίζαμε αντίπαλοι με τη Βίλεμ.

Γκαρσία για Αϊτόρ: "Αχ, αυτό το αριστερό του πόδι..."

Για το πρωτάθλημα είμαι σίγουρος ότι όλες οι ομάδες από την πρώτη μέχρι την τελευταία στη βαθμολογία ήθελαν να παίξουν. Εδώ όμως έχουμε απόφαση της κυβέρνησης και πρέπει να τη σεβαστούμε.

Το θέμα είναι τι γίνεται μετά; Υπάρχει μεγάλη απώλεια εσόδων από τα τηλεοπτικά κυρίως που θεωρώ ότι θα πλήξει όλες τις ομάδες για την επόμενη σεζόν. Από τον Άγιαξ, την Αϊντχόφεν και τη Φέγενοορντ έως την Τβέντε και τη Βίλεμ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ