CHAMPIONS LEAGUE

Γιουβέντους - Ζενίτ 4-2: Ο καυτός Ντιμπάλα έστειλε στα νοκ-άουτ του Champions League την βέκια σινιόρα

Ο Πάουλο Ντιμπάλα πανηγυρίζει γκολ με την φανέλα της Γιουβέντους κόντρα στην Ίντερ | 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Πάουλο Ντιμπάλα πανηγυρίζει γκολ με την φανέλα της Γιουβέντους κόντρα στην Ίντερ | 24 Οκτωβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Με μπροστάρη τον Πάουλο Ντιμπάλα που είχε 2 γκολ και 1 ασίστ, η Γιουβέντους υπέταξε με 4-2 την Ζενίτ στο Τορίνο και εξασφάλισε την πρόκρισή της στη νοκ-άουτ φάση του Champions League από την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Μπορεί στην Serie A να αντιμετωπίζει χίλια μύρια προβλήματα και να έχει φτάσει στο σημείο να υπολείπεται 16 πόντους από τις Νάπολι και Μίλαν, ωστόσο η Γιουβέντους είναι εξαιρετική στο φετινό Champions League και το απέδειξε και απέναντι στην Ζενίτι, με την βέκια σινιόρα να θριαμβεύει με 4-2 και να παίρνει το εισιτήριο για τους 16 της διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι δεν ήταν άλλος από τον Πάουλο Ντιμπάλα που είχε δύο γκολ και μία ασίστ. Στο 11ο λεπτό έβαλε μπροστά στο σκορ τους μπιανκονέρι με ωραίο σκαστό σουτ μέσα από την περιοχή ενώ μετά από την ισοφάριση που δέχτηκαν στο 26' από το αυτογκόλ του Μπονούτσι, ήταν ξανά εκείνος που τους έδωσε προβάδισμα.


Αυτή τη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κιέζα να κερδίζει πέναλτι και τον Αργεντινό να χρειάζεται δύο χτυπήματα από την άσπρη βούλα για να γράψει το 2-1. Αρχικά έστειλε τη μπάλα άουτ, έξω από το αριστερό δοκάρι, όμως ο διαιτητής διέταξε επανάληψη για το λόγο πως είχε μπει παίκτης της Ζενίτ νωρίτερα στη μεγάλη περιοχή από το επιτρεπόμενο και έτσι ο Joya δεν λάθεψε με το δεύτερο χτύπημά του, διαλέγοντας και πάλι την αριστερή γωνία του Κρίτσιουκ.

Η συνέχεια βρήκε την Γιουβέντους να χτυπάει σαν κόμπρα στην αντεπίθεση και να πετυχαίνει δύο εξαιρετικά γκολ με τους Κιέζα (73') και Μοράτα (82'), με τους Ρώσους να πετυχαίνουν απλά να μειώσουν σε 2-2 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντανίλο, Μπονούτσι (85' Ρουγκάνι), Ντε Λιχτ, Σάντρο, Κιέζα, Μακένι, Λοκατέλι (80' Αρτούρ), Μπερναρντέσκι (80' Ραμπιό), Ντιμπάλα (85' Κουλουσέβσκι), Μοράτα

ΖΕΝΙΤ: Κρίτσιουκ, Λόβρεν, Τσιστιακόφ, Ρακίτσκι (74' Τζούμπα), Σουτόρμιν, Μπάριος, Γουεντέλ (88' Κουζνέτσοφ), Καραβάεφ (59' Μάλκομ), Μοστοβόι (59' Κρουγκοβόι), Αζμούν, Κλαουντίνιο (75' Γερόκιν)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου του Champions League

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ