SERIE A

Γιουβέντους - Τζένοα 2-0: Κουαδράδο και Ντιμπάλα ανέβασαν την κυρία στην 5η θέση

Ο Χουάν Κουαδράδο με τη φανέλα της Γιουβέντους σε αγώνα της Serie A κόντρα στην Έμπολι | 28 Αυγούστου 2021
Ο Χουάν Κουαδράδο με τη φανέλα της Γιουβέντους σε αγώνα της Serie A κόντρα στην Έμπολι | 28 Αυγούστου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η Γιουβέντους ήταν απολύτη κυρίαρχος στην αναμέτρηση με την Τζένοα και με τα γκολ των Κουαδράδο και Ντιμπάλα επιβλήθηκε άνετα με 2-0, για να αναρριχηθεί στην 5η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Φιορεντίνα.

Η βαθμολογική ανάβαση της Γιουβέντους, μετά από την καταστροφική εκκίνησή της που ουσιαστικά την εκτροχίασε από τη μάχη του φετινού σκουντέτο, συνεχίστηκε και το βράδυ της Κυριακής (5/12) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Serie A.

Η Τζένοα παρατάχτηκε με πάρα πολλές απουσίες στο Τορίνο και αυτό διευκόλυνε αφάνταστα την ομάδα του Αλέγκρι, που δεν είχε πρόβλημα να πάρει μία άνετη νίκη με 2-0 και να πανηγυρίσει το τέταρτο τρίποντο στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος που την έφερε ισόβαθμη της Φιορεντίνα στην 5η θέση της κατάταξης.

Μάλιστα, το νερό στο αυλάκι μπήκε πολύ νωρίς για την βέκια σινιόρα, με τον Κουαδράδο να χρίζεται σκόρερ στο 9ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση κόρνερ και να γίνεται μόλις 8ος παίκτης που σκοράρει με αυτό τον τρόπο σε παιχνίδι της Serie A από την αρχή της περασμένης δεκαετίας.

Το 1-0 θα μπορούσε να διευρυνθεί μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και ο μοναδικός λόγος που η Τζένοα έμεινε όρθια ήταν πως είχε φύλακα-άγγελο κάτω από την εστία της τον Σιρίγκου, που είχε μάλιστα δύο εκπληκτικές επεμβάσεις σε ευκαιρίες των Ντε Λιχτ και Μοράτα.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παράγουν καλές ευκαιρίες αλλά να πέφτουν πάνω σε έναν εξαιρετικό Σιρίγκου, μέχρι που έφτασε το 82ο λεπτό όπου εξασφάλισαν οριστικά τους τρεις πόντους με ένα ακόμα όμορφο γκολ.

Αυτή τη φορά ήταν προϊόν συνεργασίας, με τον Μπερναρντέσκι να εφορμεί από τα αριστερά και να τροφοδοτεί τον Ντιμπάλα βλέποντας την κίνησή του χωρίς τη μπάλα και τον Αργεντινό να γράφει το 2-0 με υπέροχο διαγώνιο σουτ με το αριστερό εντός περιοχής.

Το φινάλε βρήκε τους μπιακονέρι να μη δέχονται ούτε μία τελική για πρώτη φορά σε αγώνα της Serie A από τότε που άρχισε να καταγράφει τα συγκεκριμένα δεδομένα η Opta, ενώ ο Μάσιμο Αλέγκρι έφτασε τις 250 νίκες ως προπονητής στο πρωτάθλημα (150 με την Γιουβέντους) και έγινε μόλις ο δεύτερος που φτάνει σε ένα τέτοιο νούμερο μετά από τον Κάρλο Αντσελότι (275) από τη σεζόν 1994-95 και έπειτα.

Όσον αφορά στην Τζένοα, έχει μόλις έναν βαθμό και μηδέν γκολ στα τρία παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο της ο Αντρέι Σεβτσένκο και παραμένει στην 18η θέση, στο -2 από τη γραμμή της σωτηρίας.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Πελεγκρίνι (46' Σάντρο), Μπεντανκούρ, Λοκατέλι, Κουλουσέβσκι, Ντιμπάλα, Μπερναρντέσκι (82' Ραμπιό), Μοράτα (73' Κεν)

ΤΖΕΝΟΑ: Σιρίγκου, Μπιράσκι, Μπάνι (73' Βανέουσντεν), Βάθκεθ, Γκιλιόνε, Τουρέ (59' Πορτανόβα), Μπεχράμι (59' Γκαλντάμες), Ερνάνι, Καμπιάζο (85' Μελεγκόνι), Μπιάνκι (58' Πάντεβ), Εκούμπαν

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Μίλαν - Σαλερνιτάνα 2-0

Ρόμα - Ίντερ 0-3

Νάπολι - Αταλάντα 2-3

Μπολόνια - Φιορεντίνα 2-3

Βενέτσια - Βερόνα 3-4

Σπέτσια - Σασουόλο 2-2

Σαμπντόρια - Λάτσιο 1-3

Η βαθμολογία της Serie A:

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ