ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Στα 190 εκατ. ευρώ η "τρύπα" για τη σεζόν 2020/21

Ο Αλβάρο Μοράτα στην αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Έμπολι
Ο Αλβάρο Μοράτα στην αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Έμπολι © 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον για τη Γιουβέντους, τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο, αφού οι απώλειες που μέτρησε ο σύλλογος τη σεζόν 2020/21 ήταν διπλάσιες από την περασμένη χρονιά, με την "τρύπα" να αγγίζει τα 190 εκατ. ευρώ.

Ο κορονοϊός έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό το ποδόσφαιρο, με τη Γιουβέντους να μην αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. Μάλιστα, οι οικονομικές ζημιές της Βέκια Σινιόρα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, αφού αναμένεται να κλείσει τη σεζόν με απώλειες ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα νούμερα αυτά προκαλούν πονοκέφαλο στη διοίκηση των "μπιανκονέρι", η οποία βλέπει την "τρύπα" να διπλασιάζεται, καθώς οι απώλειες της σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν οι διπλάσιες από την περασμένη χρονιά, όπου έφταναν τα 89.7 εκατ. ευρώ.

Αυτή η μεγάλη ζημιά για τη Γηραιά Κυρία προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από το μεγάλο χρονικό διάστημα όπου τα γήπεδα παρέμειναν κλειστά, αλλά και από τον αποκλεισμό στους "16" του Champions League, που χάθηκαν έσοδα.

Μάλιστα, πρόκειται για την τέταρτη διαδοχική χρονιά που η Γιουβέντους καταγράφει "ζημιές", ενώ η τελευταία σεζόν που είχε κέρδη ήταν το 2016/17 με 42.6 εκ. ευρώ.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ