SERIE A

Γιουβέντους - Ρόμα 1-0: Τέταρτη σερί νίκη για την "Κυρία" με την υπογραφή των Κεν και Σέζνι

Ο Μόιζε Κεν με τη φανέλα της Γιουβέντους σε ματς του Champions League κόντρα στον Άγιαξ | 17 Απριλίου 2019
Ο Μόιζε Κεν με τη φανέλα της Γιουβέντους σε ματς του Champions League κόντρα στον Άγιαξ | 17 Απριλίου 2019 @2019 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η Γιουβέντους έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Ρόμα στο Τορίνο στο μεγάλο ματς της 8ης αγωνιστικής της Serie A, έχοντας για πρωταγωνιστές τον Μόιζε Κεν που σκόραρε και τον Βόιτσιεχ Σέζνι που απέκρουσε πέναλτι του Βερτού.

Μετά από τις Σπέτσια, Σαμπντόρια και Τορίνο, η Ρόμα έγινε το τέταρτο κατά σειρά θύμα της Γιουβέντους στην προσπάθεια της βέκια σινιόρα να ανακάμψει έπειτα από την άσχημη εκκίνησή της στην Serie A, με την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι να επικρατεί με 1-0 εκείνης του Ζοσέ Μουρίνιο στο μεγάλο ματς της 8ης αγωνιστικής.

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Τορινέζοι ανέβηκαν στην 7η θέση με 14 πόντους (ισόβαθμοι με Λάτσιο και Αταλάντα), έναν λιγότερο πίσω από τους Ρωμαίους, ωστόσο απέχουν πολύ ακόμα από την κορυφή μιας που η πρωτοπόρος Νάπολι έχει 24 μετρώντας μόνο νίκες.

Ουσιαστικά, το αποτέλεσμα στην "Allianz Arena" καθορίστηκε από δύο φάσεις στο πρώτο 45λεπτο, εκεί όπου βρήκε το χρυσό γκολ η "βέκια σινιόρα" και δεν μπόρεσαν να απαντήσουν οι λύκοι αν και είχαν τεράστια ευκαιρία να το κάνουν.

Το 1-0 έγινε στο 16ο λεπτό και στην πρώτη μεγάλη φάση των γηπεδούχων, με τον Κουαδράδο να αλλάζει παιχνίδι από τα δεξιά προς τα αριστερά τροφοδοτώντας τον Ντε Σίλιο και εκείνον να βγάζει σέντρα με το δεξί, για να πάρει την κεφαλιά το Μπεντανκούρ στο δεύτερο δοκάρι και τη μπάλα να βρει στο κεφάλι του Κεν πριν καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του Πατρίσιο.

Η Ρόμα θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσα στο 44' όμως ο απόλυτα εύστοχος μέχρι πρότινος Βερτού (είχε 13 εύστοχες εκτελέσεις από την άσπρη βούλα σε ισάριθμα χτυπήματα με την τζαλορόσα φανέλα) είχε την πρώτη του απώλεια, με τον Σέζνι να πέφτει στην αριστερή γωνία του και να αποκρούει.

Η φάση πάντως αυτή προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Ρωμαίων, καθώς θεωρούσαν πως ο Ορσάτο δεν έπρεπε να σφυρίξει αμέσως παράβαση στην ανατροπή του Μιχιταριάν από τη στιγμή που αμέσως μετά ο Έιμπραχαμ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η Ρόμα εκείνη που είχε τις καλύτερες στιγμές όμως οι μπιανονέρι αμύνθηκαν με νύχια και με δόντια και κράτησαν το πολύτιμο τρίποντο, για να ανεβάσουν την ψυχολογία τους ενόψει του "Derby d'Italia" με την Ίντερ που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή (24/10), την ίδια μάλιστα ημέρα που οι Ρωμαίοι θα υποδεχτούν την πρωτοπόρο Νάπολι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο (88' Σάντρο), Κουαδράδο, Μπεντανκούρ, Λοκατέλι, Μπερναρντέσκι (76' Αρτούρ), Κεν (71' Μοράτα), Κιέζα (71' Κουλουσέβσκι)

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Κάρσντορπ, Μαντσίνι, Ιμπάνιεθ, Βίνα, Κριστάντε, Βερτού (81' Σομουρόντοφ), Τζανιόλο (26' Ελ Σααραουί), Πελεγκρίνι, Μιχιταριάν, Έιμπραχαμ

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα:

Λάτσιο - Ίντερ 3-1

Σπέτσια - Σαλερνιτάνα 2-1

Μίλαν - Βερόνα 3-2

Έμπολι - Αταλάντα 1-4

Κάλιαρι - Σαμπντόρια 3-1

Τζένοα - Σασουόλο 2-2

Ουντινέζε - Μπολόνια 1-1

Νάπολι - Τορίνο 1-0

Η βαθμολογία της Serie A:

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ