SERIE A

Γιουβέντους - Μπενεβέντο 0-1: Ήττα-μαχαιριά για την κυρία, στο -10 από την Ίντερ

Juventus' Cristiano Ronaldo reacts after failing to score during the Champions League, round of 16, second leg, soccer match between Juventus and Porto in Turin, Italy, Tuesday, March 9, 2021. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo reacts after failing to score during the Champions League, round of 16, second leg, soccer match between Juventus and Porto in Turin, Italy, Tuesday, March 9, 2021. (AP Photo/Luca Bruno) @ 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Η νεοφώτιστη στην Serie A, Μπενεβέντο, έκανε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν στην Ευρώπη καθώς νίκησε 1-0 την Γιουβέντους στο Τορίνο και την άφησε 10 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ (VIDEOS).

Πριν από την έναρξη του αγώνα με την Μπενεβέντο για την 28η αγωνιστική της Serie A υπήρχαν πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων της Γιουβέντους όταν και τίμησαν μέσω του προέδρου Αντρέα Ανιέλι τον Κριστιάνο Ρονάλντο, για τα 770 γκολ στην επαγγελματική καριέρα του (ξεπέρασε και τον θρυλικό Πελέ), όμως το φινάλε βρήκε τους νεοφώτιστους να πανηγυρίζουν.

Όχι απλά κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας των εννεά προηγούμενων σεζόν αλλά βρήκαν και ένα χρυσό γκολ στο 69' με τον Γκάιτς (εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αρτούρ και νίκησε με δυνατό σουτ τον Στσέσνι), για να πάρουν έτσι ένα σπουδαίο τρίποντο στη μάχη που δίνουν για την παραμονή και να αφήσουν ταυτόχρονα τους μπιανκονέρι 10 πόντους πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας και την Ίντερ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η Μπενεβέντο έγινε η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα στην Serie A μετά από τη σεζόν 2012-13 (Σαμπντόρια) που έμεινε αήττητη απέναντι στην Γιουβέντους και στα δύο ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες, ενώ ο προπονητής της Φιλίπο Ιντζάγκι πανηγύρισε την πρώτη νίκη στην προπονητική καριέρα του απέναντι στην βέκια σινιόρα.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσένσι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Ντελ Λιχτ, Μπερναρντέσκι, Κουλουσέβσκι, Αρτούρ (73' Μπεντανκούρ), Ραμπιό (73' ΜακΚένι), Κιέζα, Μοράτα, Ρονάλντο

ΜΠΕΝΤΕΒΕΝΤΟ: Μοντιπό, Τούια, Καλντιρόλα, Μπάρμπα, Ιμπρότα, Χέτεμαϊ (83' Νταμπό), Βιόλα, Ιονίτα, Φουλόν (73' Τέγιο), Γκάιτς (83' Ντι Σέριο), Λαπαντούλα (73' Καπράρι)

Στα άλλα δύο απογευματινικά κυριακάτικα ματς, η Λάτσιο επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ουντινέζε και έμεινε ζωντανή στο κόλπο της Ευρώπης ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε η Σαμπντόρια την Τορίνο στο "Λουίτζι Φεράρις", αφήνοντας την γκρανάτα μόλις έναν πόντο πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 19 Μαρτίου

Πάρμα - Τζένοα 1-2 (16' Πελέ / 50', 69' Σκαμάκα)

Σάββατο 20 Μαρτίου

Κροτόνε - Μπολόνια 2-3 (32' Μεσίας, 40' πεν. Σίμι / 62' Σουμαορό, 70 Σούτεν, 84' Σκοβ Όλσεν)

Σπέτσια - Κάλιαρι 2-1 (49' Πίκολι, 80' Ματζόρε / 83' Περέιρο)

Ίντερ - Σασουόλο (Αναβλήθηκε)

Κυριακή 21 Μαρτίου

Ελλάς Βερόνα - Αταλάντα 0-2 (33' πεν. Μαλινόβσκι, 42' Σαπάτα)

Γιουβέντους - Μπενεβέντο 0-1 (69' Γκάιτς)

Σαμπντόρια - Τορίνο 1-0 (25' Καντρέβα)

Ουντινέζε - Λάτσιο 0-1 (37' Μάρουσιτς)

Φιορεντίνα - Μίλαν (19:00)

Ρόμα - Νάπολι (21:45)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Luca Bruno/Associated Press

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΛΑΤΣΙΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ