ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Γιουβέντους: Επικυρώθηκε η συμφωνία με την UEFA για αποκλεισμό ενός έτους απ' την Ευρώπη

Οι παίκτες της Γιουβέντους απογοητευμένοι
Οι παίκτες της Γιουβέντους απογοητευμένοι @ 2022 ANTONIO CALANNI / AP IMAGES

Η UEFA επιβεβαίωσε την ποινή αποκλεισμού μιας σεζόν της Γιουβέντους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ενώ επέβαλε πρόστιμο ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ στους μπιανκονέρι. Ποια ομάδα θα πάρει τη θέση τους.

Η Γιουβέντους δεν θα αγωνιστεί στο Europa Conference League τη φετινή σεζόν, αφού θα τελεί υπό τιμωρία, όπως αποφασίστηκε από κοινού με την UEFA και επικυρώθηκε την Παρασκευή (28/7).

Πέρα από την τιμωρία του αποκλεισμού, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 20 εκατομμυρίων στους Τορινέζους, εκ των οποίων τα 10 υπόκεινται σε αναστολή και θα ισχύσουν μόνο σε περίπτωση υπέρβασης στους επόμενους προϋπολογισμούς.

Οι "μπιανκονέρι" είχαν επαφές όλο αυτό το διάστημα με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία και ήρθαν σε συμβιβασμό ώστε να αποκλειστούν για μία σεζόν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να αποφύγουν περαιτέρω τιμωρίες.

Η UEFA ερευνούσε παράλληλα με τις ιταλικές αρχές την υπόθεση των πλασματικών στοιχείων που είχε χρησιμοποιήσει ο ιταλικός σύλλογος στον καταρτισμό των ετήσιων ισολογισμών του, υπόθεση για την οποία τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών από τη Serie A 2022-2023.

Η UEFA έχει προβεί σε αντίστοιχες συμφωνίες και στο παρελθόν, με τελευταίο διάσημο παράδειγμα εκείνο τη Μίλαν, η οποία επίσης είχε... θυσιάσει μία σεζόν στο Europa League για να "καθαρίσει" από τιμωρίες.

Τη θέση της Γιουβέντους στα playoffs του Europa Conference League θα καταλάβει η 8η της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και περσινή φιναλίστ του τελικού (ηττήθηκε από τη Γουέστ Χαμ), Φιορεντίνα.

TAGS ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ CONFERENCE LEAGUE UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ