STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Γιούρι Λοντίγκιν: Η αλήθεια για Άρη, ΑΕΚ και η επιθυμία του εξωτερικού

Ο Γιούρι Λοντίγκιν
Ο Γιούρι Λοντίγκιν EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιούρι Λοντίγκιν ακούγεται έντονα για τις μεγάλες ελληνικές ομάδες και το SPORT24 παρουσιάζει τα δεδομένα της υπόθεσης του 31χρονου τερματοφύλακα, ο οποίος έχει ξεχωρίσει τη φετινή σεζόν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, παρουσιάζοντας εξαιρετική εικόνα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και καταφέρνοντας να μπει στα playoffs. Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί, αφού και στο μίνι πρωτάθλημα είχε πολύ καλή παρουσία, βάζοντας δύσκολα στους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν αρκετοί πρωταγωνιστές στη φετινή πολύ καλή πορεία της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά. Ο Μανώλης Σάλιακας εξαργύρωσε την εξαιρετική διετία με μεταγραφή στη Γερμανία και τη Ζανκτ Πάουλι. Ο Έρβιν Πίρσμαν οδεύει προς τον Άρη, ενώ είναι δεδομένο πως θα προκύψει ενδιαφέρον και γι' άλλους παίκτες του ΠΑΣ.

Μεταξύ αυτών σίγουρα κι ο Γιούρι Λοντίγκιν. Ο 31χρονος τερματοφύλακας, με σπουδαία καριέρα στη Ρωσία με τη φανέλα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, δικαιώθηκε για την απόφασή του να υπογράψει στους Ηπειρώτες τον Ιανουάριο του 2021, αποτελώντας μία σίγουρη επιλογή κάτω από τα γκολπόστ. Όπως είναι λογικό, οι εμφανίσεις του διεθνή Ρώσου γκολκίπερ έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο ομάδων της Super League Interwetten όσο και του εξωτερικού.

Η αλήθεια για Άρη και ΑΕΚ

Τις τελευταίες ημέρες το όνομά του ακούστηκε ξανά έντονα για τον Άρη, αλλά και την ΑΕΚ, καθώς το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και είναι ελεύθερος να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του από τον περασμένο Ιανουάριο. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στα ραντάρ των "μεγάλων", αφού κατά καιρούς έχει υπάρξει ενδιαφέρον, το οποίο δεν έχει μετουσιωθεί προς το παρόν σε πρόταση.

Ειδικά για την περίπτωση του Άρη και παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, δεν υπάρχει συμφωνία ενόψει καλοκαιριού. Ο Λοντίγκιν αρέσει στους διοικούντες την "κίτρινη" ΠΑΕ, αλλά οι συζητήσεις δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιο επίπεδο. Και με τα τωρινά δεδομένα, το πιθανότερο είναι πως δεν θα προκύψει "γάμος", παρά την εκτίμηση που υπάρχει προς το πρόσωπό του.

Η αλήθεια είναι πως ο 31χρονος τερματοφύλακας έχει ως πρώτη επιλογή τη μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού, η οποία θα του προσφέρει ένα καλό συμβόλαιο, αλλά και φανέλα βασικού. Άλλωστε, ο ίδιος θεωρεί πως μπορεί να "εξαργυρώσει" τον ενάμιση -πολύ καλό χρόνο- στα Γιάννινα και να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς διαθέτει τα στοιχεία και την προσωπικότητα.

Σε ό,τι αφορά στην ΑΕΚ, φαντάζει δύσκολο να προκύψει ενδιαφέρον, καθώς για Νο.1 κάτω από τα γκολπόστ λογίζεται ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ενώ υπάρχουν οι Παναγιώτης Τσιντώτας, Βασίλης Χατζηεμμανουήλ, καθώς και ο Γιώργος Αθανασιάδης που επιστρέφει μετά από τον δανεισμό στη Σέριφ, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα πωληθεί σε ομάδα του εξωτερικού. Προφανώς η περίπτωση του Λοντίγκιν δεν περνάει απαρατήρητη, αλλά η απόκτηση τερματοφύλακα δεν αποτελεί προτεραιότητα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τερματοφύλακα θα αναζητήσουν, επίσης, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο κι ο Παναθηναϊκός, καθώς το συμβόλαιο του Αλέξανδρου Πασχαλάκη ολοκληρώνεται με τον Δικέφαλο, ενώ κι ο Σωκράτης Διούδης δύσκολα θα συνεχίσει ως μπακ απ του Αλμπέρτο Μπρινιόλι και τη νέα σεζόν. Αν, λοιπόν, οι δύο ομάδες βγουν στην αγορά για γκολκίπερ, η περίπτωση του Λοντίγκιν σίγουρα θα αποτελεί μία επιλογή.

Η παράμετρος του ΠΑΣ

Ο Λοντίγκιν, βέβαια, δεν ξεχνάει την τεράστια συνεισφορά που είχε ο ΠΑΣ στην "αναγέννηση" της καριέρας του. Γι' αυτό το λόγο, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, σε συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας τους εξέφρασε την επιθυμία να ανανεώσει το συμβόλαιό του, σε περίπτωση που δεν βρει κάποια αξιόλογη πρόταση στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη φετινή σεζόν ο διεθνής Ρώσος τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί σε 31 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του σε 14 εξ αυτών, ενώ συνολικά από τον Ιανουάριο του 2021 μετράει 48 συμμετοχές με τους Ηπειρώτες και 20 clean sheets.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ