ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιοβάνοβιτς: "Σημαντική νίκη, χαίρομαι για τους παίκτες που έδειξαν έτοιμοι"

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό INTIME

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός στάθηκε στη σημασία της νίκης και μίλησε για τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και βοήθησαν τα μέγιστα στα τελευταία ματς.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε και τον Παναιτωλικό με 2-0, έκανε το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα και πρώτη φορά φέτος με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από τη νίκη όσο και από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο αυτό το δύσκολο διάστημα και άρπαξαν την ευκαιρία.

Ο Σέρβος τεχνικός είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου:

"Νομίζω ότι ήταν δίκαια η επικράτηση μας στο σημερινό παιχνίδι. Προσπαθήσαμε αρκετά, δεν ήταν εύκολο, όμως νομίζω η γενική εικόνα κατά την άποψη μου είναι πως δίκαια κερδίσαμε"

Για το αν η νίκη ήταν θέμα διαχείρισης:

"Στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι τώρα ήταν προς το ίδιο μοτίβο. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να διασπάσουμε τις οργανωμένες άμυνες των αντιπάλων και σε αυτό σίγουρα χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Κάποιες φορές τα πράγματα μπορεί να είναι ευκολότερα για εμάς, κάποιες άλλες δεν είναι. Έχετε δίκιο πως στην αρχή του παιχνιδιού ενώ προσπαθήσαμε να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα από τη μεγάλη διάθεση να επιτεθούμε νωρίς είχαμε λίγη αναρχία.

Καταφέραμε μετά από 20-25 λεπτά να κάνουμε κάποιες καλές ευκαιρίες ή προϋποθέσεις χωρίς να κινδυνεύουμε εκτός από μια φάση που έγινε λάθος στην άμυνα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα πιο απλά για εμάς γιατί ήμασταν ποιο πειθαρχημένοι όσον αφορά τις θέσεις που είχαμε στο γήπεδο και μπορούσαμε ορθόδωξα να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε πιεστικοί και περισσότερο επιθετικοί για να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Για το ότι παίρνει βοήθειες και απ' άλλους παίκτες:

"Σίγουρα έχουμε καλούς παίκτες στην ομάδα. Στη διάρκεια της χρονιάς πάντα ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει για τους έντεκα που παίζουν. Δεν είναι πάντα εύκολο για τους ποδοσφαιριστές να δέχονται αυτές τις αποφάσεις. Αυτό που με κάνει χαρούμενο και με ικανοποιεί είναι πως οι δικοί μου παίκτες είναι επαγγελματίες, δουλεύουν καλά στις προπονήσεις και με αρκετές αλλαγές που μπορεί να παρουσιαζόμαστε στα τελευταία δύο-τρία παιχνίδια δεν είχαμε χάσει την ουσία και μπορούσαμε να το διαχειριστούμε με τον ίδιο τρόπο.

Και αυτό σίγουρα θα έλεγα πως είναι και ο ρόλος του παίκτη ανεξαρτήπου αν παίρνει τον χρόνο που εκτιμάει ότι πρέπει ή όχι να δουλεύει σκληρά ώστε όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία και η ομάδα τον έχει ανάγκη να παρουσιαστεί έτοιμος και να μπορεί να αποδώσει στο βαθμό που πρέπει και σίγουρα είμαι χαρούμενος γιατί αρκετοί ποδοσφαιριστές που σήμερα μετά από αρκετό διάστημα ξεκίνησαν το παιχνίδι κατάφεραν να εκπληρώσουν μια αποστολή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Για τη δύσκολη συνέχεια για την ομάδα, το ματς Κύπελλο, το ντέρμπι με την ΑΕΚ και αν θα γίνει διαχείριση:

"Για να είμαι ειλικρινής σκεφτόμασταν αρκετά αν και οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν δύσκολες για εμάς όσον αφορά κάποια μικροπροβλήματα που παρουσιάστηκαν με απουσίες κάποιων ποδοσφαιριστών. Σίγουρα σκεφτόμασταν, να κάνουμε κάποια διαχείρηση. Για εμένα πάντα το πρώτο παιχνίδι που έρχεται είναι το πιο σημαντικό, και για αυτό το λόγο και το σημερινό ήταν σημαντικό για εμάς. Το παιχνίδι Κυπέλλου είναι λίγο διαφορετικά παιχνίδια, σημαντικός ο θεσμός για εμάς, διαφορετικός αντίπαλος, μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, ένα ντέρμπι. Να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να δούμε όσον αφορά τους ποδοσφαριστές και την κατάσταση που θα είναι μέχρι την Τετάρτη. Οι παίκτες που έπαιξαν σήμερα για ένα τόσο μεγάλο διάστημα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση και για το επόμενο παιχνίδι".

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ