STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2-0: Italian job με Μακέντα και στην πέμπτη θέση το τριφύλλι

Ο Φεντερίκο Μακέντα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί του Παναιτωλικού | 28 Νοεμβρίου 2021
Ο Φεντερίκο Μακέντα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί του Παναιτωλικού | 28 Νοεμβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός με δύο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα στο δεύτερο 45λεπτο όπου ανέβασε την απόδοση του επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0, έκανε το δύο στα δύο για πρώτη φορά φέτος, και ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με τον Φεντερίκο Μακέντα μεγάλο πρωταγωνιστή καθώς ο Ιταλός πέτυχε δύο γκολ στο δεύτερο 45λεπτο της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό το τριφύλλι επικράτησε 2-0 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, έκανε το δύο στα δύο στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά φέτος και ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη η ομάδα του Αγρινίου πάλεψε την αναμέτρηση αλλά έκανε δύο γκολ δώρα στους πράσινους, ένα πέναλτι, και ένα λάθος που έφερε το 2-0 με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση της Λεωφόρου.

Ο Μακέντα μετά το γκολ που πέτυχε την περασμένη εβδομάδα στη Λαμία σκόραρε δύο φορές ακόμα κόντρα στον Παναιτωλικό, αρχικά στο 53' από την άσπρη βούλα και εν συνεχεία στο 66' μετά από όμορφη ασίστ του Μαουρίσιο και έδειξε ιδαίτερα ζεστός σε μια περίοδο όπου ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει στη διάθεση του τους Καρλίτος, Ιωαννίδη.

Ο Παναθηναϊκός πέρα από τη νίκη κατάφερε να ξεπεράσει και τις πολλές απουσίες που είχε λόγω τραυματισμών καθώς για διαφορετικούς λόγους δεν έπαιξαν οι Καρλίτος, Ιωαννίδης, Πέρεθ, Λούντκβιστ, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης.

Με τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα, πρώτη φορά χωρίς Πέρεθ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άφησε τον Πέρεθ εκτός αποστολής για πρώτη φορά φέτος μετά από 10 συνεχόμενα ενενηντάλεπτα και ενόψει Βόλου την Τετάρτη για το Κύπελλο και ΑΕΚ την Κυριακή και έκανε τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Με τους Αλεξανδρόπουλο, Μαουρίσιο, Αϊτόρ και Μακέντα να παίρνουν τη θέση των Πέρεθ, Λούντκβιστ, Χατζηγιοβάνη και Καρλίτος.

Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του Αγρινίου με στόχο να παίξει ποδόσφαιρο και στη Λεωφόρο και όχι να κλειστεί πίσω και προσπαθώντας να διεκδικήσει με το αγαπημένο του ποδόσφαιρο ότι καλύτερο μπορούσε από την αναμέτρηση.

Το καθάρισε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ιταλό

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο είχε μια εικόνα ανάλογη του πρώτου 45λεπτου με τη Λαμία. Είχε την υπεροχή της μπάλας, την κυκλοφορούσε καλά αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Μελίσσα. Και όποια τελική είχε την καθάριζε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Από την άλλη ο Παναιτωλικός όπως και η Λαμία μια εβδομάδα νωρίτερα είχε την ευκαιρία να ανοίξει πρώτη το σκορ αλλά ο Μπρινιόλι ήταν εκεί και έσωσε σωτήρια τους πράσινους.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός όμως συνέχισε να έχει την ίδια απόδοση και να απειλεί ακόμα περισσότερο τον Παναιτωλικό και βρήκε τα γκολ που έψαχνε.

Σε μια παρόμοια φάση με του πρώτου μέρους στο 52' ο Βιγιαφάνιες με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Αϊτόρ που τσίμπησε τη μπάλα προ του Χουχούμη ο οποίος εν συνεχεία τον χτύπησε. Ο διαιτητής Γκάμαρης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι αλλά εν συνεχεία μέσω VAR άλλαξε την απόφαση του και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε παρά την προσπάθεια του Μελίσσα ο οποίος βρήκε τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να τη βγάλει εκτός εστίας.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Δεκατρία λεπτά αργότερα ο Χουχούμης έκανε λάθος και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο με τον Μαουρίσιο να παίρνει τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μακέντα που πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-0 του Παναθηναϊκού που "κλείδωσε" τη νίκη.

Εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός έφτιαξε και άλλες ευκαιρίες για γκολ με τον Μακέντα και τον Παλάσιος που πέρασε ως αλλαγή αλλά περισσότερο έκανε διαχείριση της αναμέτρησης με τον Γιοβάνοβιτς να δίνει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους ποδοσφαιριστές του αλλά και να ξεκουράζει κάποιους εξ αυτών όπως οι Μαουρίσιο, Μακέντα που έγιναν αλλαγή ενόψει των αγώνων με το Βόλο και την ΑΕΚ που ακολουθούν.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ