ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιοβάνοβιτς: "Πέρυσι θα σας έλεγα αν θα προλάβω την παρέλαση"

Γιοβάνοβιτς: "Πέρυσι θα σας έλεγα αν θα προλάβω την παρέλαση"
INTIME SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε όρεξη στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Αστέρα και σε ερώτηση για το πότε ο Παναθηναϊκός θα πιάσει το πικ της αποδόσης του αστειεύτηκε λέγοντας πως αυτό κανείς δεν μπορεί να το ξέρει με τον Σέρβο να τονίζει πως πέρυσι τέτοια εποχή ο ίδιος μπορεί να σκεφτόταν πως δεν θα προλάβει ούτε την παρέλαση.

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα και το επτά στα επτά των πράσινων άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε είχε αρκετή όρεξη και για πλάκα και πρόσφερε το γέλιο με μια ατάκα του μετά από ερώτηση για το πότε περιμένει να δει την ομάδα του να πιάνει το πικ της απόδοσης του.

Ο Σέρβος τόνισε πως αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς και πως πέρυσι τέτοια εποχή σε σχετική ερώτηση να απαντούσε πως δεν θα προλάβει ούτε την παρέλεση.

Ο Γιοβάνοβιτς σημείωσε πως η ομάδα του έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και δη στην κατοχή της μπάλας ενώ αναφέρθηκε και στο κίνητρο που έχουν όλοι πλέον για να κερδίσουν τον πρώτο της βαθμολογίας.

Για το αν ξεχωρίζει τη σημερινή νίκη σε σχέση με με τις υπόλοιπες:

"Κατ' αρχήν έχουμε σεβασμό σε όλες τις ομάδες. Ο Αστέρας είναι καλή και ποιοτική ομάδα. Ήταν ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι, αν σκεφτούμε την προιστορία και αν σκεφτούμε ότι ο κόσμος μας ήταν εδώ γι' άλλο ένα ματς. Υπάρχει αρκετή πίεση στην ομάδα και είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έπαιξε αρκετά πίσω. Είχε έμπειρους παίκτες. Μπορεί να καλύψει καλά τους χώρους.

Εμείς είχαμε υπομονή για να βρούμε λύσεις στο επιθετικό κομμάτι και την ίδια στιγμή να μην κινδυνεύουμε στην κόντρα επίθεση ή στημένες φάσεις που ο Αστέρας είναι μια ομάδα που μπορεί να σε τιμωρήσει.

Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη. Γι' όλα όσα ανέφερα και επειδή δεν είναι εύκολο να μείνεις συγκεντρωμένος στη διάρκεια του παιχνιδιού, ουσιαστικά χωρίς ανάσες εδώ και 2-3 αγωνιστικές. Είχαμε προβλήματα τόσο την προηγούμενη βδομάδα όσο και αυτή. Οι παίκτες μου με εξέπληξαν ευχάριστα".

Για το τι κρατάει και τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του σε ματς με παρόμοιους αντιπάλους:

"Σαν ομάδα έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης στο κομμάτι που μας αρέσει περισσότερο απ' όλα στην κατοχή της μπάλας. Στο τακτικό κομμάτι είμαι ικανοποιημένος με πολλά πράγματα αλλά και με την αφοσίωση των παικτών, την αυτοθυσία που δείχνουν.

Και πριν και μετά τον ΠΑΟΚ είχαμε προβλήματα. Δεν είναι όλοι οι παίκτες μας 100% έτοιμοι λόγω αυτής της μεταγραφικής περιόδου που κράτησε μεγάλο χρόνο. Έχουμε παίκτες που ακόμα δεν έχουν παίξει. Με το χρόνο και με τη δουλειά που θα είμαστε μαζί θα βελτιώσουμε πολλά πράγματα στην κατοχή της μπάλας.

Το βασικό πράγμα είναι η πειθαρχία, η αυτοθυσία και ο σεβασμός απέναντι στον αντίπαλο, στον συμπαίκτη, στους φιλάθλους και είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο".

Για το αν δυσκόλεψε τον Παναθηναϊκό περισσότερο οι παίκτες που έλειψαν ή ο Αστέρας και αν τον προβλημάτισε κάτι:

"Σίγουρα και εμείς στην ομάδα είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας. Αναλύουμε όλα τα παιχνίδια, δεν ξεχωρίζουμε σε κάτι με άλλες ομάδες που παίζουν στο πρωτάθλημα. Έχουμε τα θέματά μας και στη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο φετινό πρωτάθλημα όλα τα αποτελέσματα είναι πάνω-κάτω σε ένα γκολ, δυσκολεύονται όλοι απέναντι σε όλους. Ίσως θέλει λίγο παραπάνω ανάλυση, δεν παίζουμε μόνοι εμείς.

Έχουμε καλούς αντιπάλους απέναντί μας. Ακόμα και οι ομάδες που είναι σε χαμηλότερες βαθμολογικές θέσεις δεν χάνουν εύκολα. Δεν χάνει σήμερα κανείς εύκολα. Οπότε θέλει τόσο αυτοσυγκέντρωση όσο και μεγάλη προσπάθεια. Προσπαθούμε για το καλύτερο, είμαστε υποχρεωμένοι σε αυτό, αλλά είναι λογικό να έχουμε και καλές στιγμές και κακά ημίχρονα σαν ομάδα.

Έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Πρέπει όσο είναι δυνατόν να βρούμε λύσεις όταν ο αντίπαλος παίζει κλειστά. Τις κατάλληλες λύσεις και συνεργασίες. Δεν κινδυνεύεουμε, αλλά όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι πρέπει να βρούμε λύσεις".

Για το πότε περιμένει να δει τον Παναθηναϊκό στο πικ της απόδοσης του και αν τον έχουμε δει έως τώρα:

"Αν με ρωτούσατε πέρυσι τέτοια εποχή και σας έλεγα στα play-offs θα μου λέγατε: "Αγόρι μου μήπως δεν προλάβεις τα playoffs". Πέρυσι τέτοια εποχή θα έλεγα ότι μπορεί να μην προλάβω ούτε την παρέλαση (σ.σ. γέλια). Δεν το ξέρουμε.

Πρέπει να βελτιωνόμαστε μέσα από τα αποτελέσματα. Αυτή είναι η δουλειά μας. Θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες.

Νομίζω όπως λέω και στους παίκτες ότι είμαστε μια ομάδα που χρειάζεται βελτίωση, και να είναι όλοι οι παίκτες σε ένα ίδιο επίπεδο ετοιμότητας που σε αυτό το σημείο δεν έχουμε βρεθεί".

Για το ματς με την Λαμία που ακολουθεί:

"Ο στόχος απέναντι στην Λαμία είναι ξεκάθαρος, αλλά θα έχουμε δυσκολίες. Η Λαμία είναι καλή ομάδα, σίγουρα καλύτερη από πέρυσι. Επειδή δεν έχουμε χάσει επτά αγωνιστικές, όλες οι ομάδες έχουν ένα κίνητρο παραπάνω να παίξουν με εμάς. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό στο ποδόσφαιρο.

Σεβόμαστε όλες τις ομάδες και προετοιμαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι σαν να είναι το πιο σημαντικό, ανεξάρτητα αν είναι ντέρμπι ή ένα παιχνίδι φυσιολογικό γιατί θεωρώ πως το ελληνικό πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο και οι ομάδες είναι ενισχυμένες.

Όλοι μπορούν να χάσουν βαθμούς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το επίπεδο, με καλή διάθεση και την ιδέα ότι κάθε φορά πρέπει να αποδείξουμε κάτι. Περιμένω δύσκολο παιχνίδι στη Λαμία και μένει να δούμε πως θα είμαστε και μετά από αυτό το ματς, μιας και είχαμε αρκετούς που είναι ανέτοιμοι, δεν είχαν πλήρες πρόγραμμα προπονήσεων ώστε να δούμε τις κατάλληλες επιλογές".

Για το γεγονός ότι οι παίκτες του μένουν ταπεινοί:

"Αυτή την εντύπωση έχω. Δεν βρίσκω συζητήσεις τέτοιου είδους στα αποδυτήρια. Είμαι πολύ χαρούμενος από την ταπεινότητα που έχουν οι παίκτες μου. Είναι ταπεινά παιδιά, παιδιά προσγειωμένα. Όλοι προσπαθούν πολύ. Είναι ένα καλό γκρουπ που υπάρχουν καλές σχέσεις. Είναι υγιές όλο αυτό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ