ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιοβάνοβιτς: "Πηγαίνουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, κάναμε τεράστια προσπάθεια"

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε στιγμιότυπο του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ για τα playoffs της Stoiximan Super League 2022-2023 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 23 Απριλίου 2023
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε στιγμιότυπο του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ για τα playoffs της Stoiximan Super League 2022-2023 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 23 Απριλίου 2023 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ/INTIME SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε σοβαρότητα και ήταν πιεστικός, καταφέρνοντας να φτάσει με τεράστια προσπάθεια στη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε λόγο για "τεράστια προσπάθεια" του Παναθηναϊκού στη νίκη με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα playoffs της Stoiximan Super League.

Ο τεχνικός του "τριφυλλιού" μίλησε αρχικά στη NOVA για τους τρεις βαθμούς: "Πηγαίνουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Απόψε ήταν ένα παιχνίδι από αυτά που έχουν τεράστια σημασία στην προσπάθεια που κάνουμε. Σε μία πολύ δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, κάναμε τεράστια προσπάθεια και καταφέραμε να κερδίσουμε".

Σε ερώτηση για την πίεση του "δικεφάλου" στο τέλος, όπου έκλεισε τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του, τόνισε: "Υπήρχαν φάσεις στο τέλος. Τα συναισθήματα αλλάζουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Από τη στιγμή που κάναμε ένα καλό παιχνίδι, μπορούσαμε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ.

Δεχθήκαμε την ισοφάριση, έγινε το πέναλτι για εμάς, το πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, υπήρχε σίγουρα πολλή πίεση για 10-15 λεπτά από πλευράς ΠΑΟΚ και πολύ στρες και άγχος από τη δική μας πλευρά.

Θα θέλαμε να μην υπήρχε, αλλά πολλές φορές γίνεται δικαιολογημένα. Μπορώ να αισθανθώ τους ποδοσφαιριστές και την προσπάθεια που κάνουν. Μπορούσαμε να το πληρώσουμε στον εξτρά χρόνο, βάσει κάποιας ανασφάλειας που είχαμε στις καθυστερήσεις".

Πρόσθεσε δε ότι η οπισθοχώρηση των "πρασίνων" δεν έγινε κατόπιν προπονητικής οδηγίας: "Τα συναισθήματα είναι ανεξέλεγκτα. Δεν υπάρχουν εντολές, ούτε από τη μία πλευρά ούτε από την άλλη. Το παιχνίδι πάει σε αυτήν την κατεύθυνση. Επικράτησε πανικός σε εμάς. Μπορούσαμε να το πληρώσουμε. Ελπίζω να μην συμβεί και στη συνέχεια. Μπορώ να κατανοήσω τους παίκτες μου. Υπήρχαν πολλά συναισθήματα από την ισοφάριση μέχρι το τέλος".

Κατέληξε δε στο σχόλιό του για τον αγώνα: "Ήμασταν πάρα πολύ σοβαροί, πιεστικοί και ελέγχαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, που με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό, γιατί ο ΠΑΟΚ θέλει τον έλεγχο. Είχαμε το 1-0, είχαμε ευκαιρίες για να αυξήσουμε το σκορ, αλλά το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ