ΠΑΟΚ

Γιατί ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ της προεδρίας Αγραφιώτη

Γιατί ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ της προεδρίας Αγραφιώτη
Βρύζας Σαββίδης

Ποιο είναι το σκεπτικό της ασπρόμαυρης ΠΑΕ στην επιλογή της ψήφου για το θέμα του νέου προέδρου της Λίγκας κατά την σημερινή (1/7) συνεδρίαση

Το νέο δίδυμο Αγραφιώτη-Σωπήλη, που προέρχονται από Ολυμπιακό και Παναθηναικό αντίστοιχα, στην ηγεσία της Λίγκας ψηφίστηκε και από τους 18 εταίρους της διοργανώτριας του πρωταθλήματος και σαφώς έχει ενδιαφέρον να αναλύσουμε το σκεπτικό της επιλογής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με δεδομένο ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει κοντραριστεί έντονα με τον Ολυμπιακό.

Πριν καν γίνει γνωστό ότι "κατεβαίνουν" οι δύο συγκεκριμένοι υποψήφιοι, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχαν αποφασίσει ότι εφόσον υπάρχει μία μόνο πρόταση για την προεδρία της Λίγκας που θα στηριζόταν από όλα τα υπόλοιπα μέλη, θα συναινούσε και αυτή.

Και αυτό γιατί στον "Δικέφαλο" θεωρούν ότι δεν υπήρχε λόγος να δείξουν διαφορετική στάση στο συγκεκριμένο ζήτημα, χωρίς στην ουσία να αλλάξει τίποτα αφού πάλι δεν θα αποτρεπόταν η επιλογή Αγραφιώτη-Σωπήλη.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι έχει αρχίσει εδώ και λίγες εβδομάδες μια συζήτηση πάνω σε ζητήματα που ο ΠΑΟΚ πιέζει να αλλάξουν (θέμα δανεικών ποδοσφαιριστών, διαιτησία) θεωρείται προτιμότερο οι διαφωνίες, οι ενστάσεις και οι αντιδράσεις να εστιαστούν πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα που είναι και τα ουσιώδη.

Συζήτηση για τα συγκεκριμένα θέματα δεν έγινε σήμερα και μετατέθηκε για επόμενη συνεδρίαση, ο ΠΑΟΚ όμως έχει κάνει σοβαρή προεργασία και στα δύο. Ως γνωστόν, όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν, θέλει περιορισμό στον αριθμό των παικτών που δανείζει και δανείζεται κάθε ομάδα και μία πιο "δημοκρατική" ΚΕΔ που δεν θα ελέγχεται απόλυτα από την ΕΠΟ και άρα από αυτούς που επηρεάζουν την Ομοσπονδία.

Πάντως, στα γραφεία της Τούμπας, συζητείται έντονα και με ιδιαίτερη δυσαρέσκεια η στάση του Παναθηναϊκού που έφτασε από υποτιθέμενος πολέμιος του Ολυμπιακού να γίνει σύμμαχός του στο θέμα της προεδρίας της Λίγκας. Αν μη τι άλλο μια εντυπωσιακή μεταστροφή που δεν δείχνει καμιά συνέπεια σε αρχές και κανόνες.

H θέση της ΠΑΕ μέσω ανακοίνωσης

Η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της για το θέμα της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου στη Superleague, αναφέρει:

Με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στη Superleague, κατά την οποία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδέχτηκε τη μοναδική υποψηφιότητα, διευκρινίζονται τα εξής:

- Στις ποδοσφαιρικές αρχές η μάχη είναι διαρκής και η διαφορά αντίληψης με τους αντιπάλους μας μεγάλη. Αυτή δεν αποτυπώνεται στα πρόσωπα, αλλά στις προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παραμένει πιστή στη μάχη της για την επιβολή των –δημοσιευμένων- θέσεών της στην ΕΠΟ και στη Superleague.

- Με την σημερινή διαμορφωμένη κατάσταση στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, μόνο για επικοινωνιακούς λεονταρισμούς ενδείκνυται η αρνητική στάση σε όλες τις ψηφοφορίες. Το Προεδρείο που εκλέχθηκε σήμερα στη Superleague, καθώς και οι εκπρόσωποι όλων των ομάδων θα κριθούν από την αντιμετώπιση των προτάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

- Επί της αρχής εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι ομόφωνες αποφάσεις, χωρίς «ψιλά γράμματα» κάνουν καλό στο ποδόσφαιρο, εφόσον δεν είναι μονοδιάστατες και προς το συμφέρον πάντα συγκεκριμένων ομάδων.

- Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει πολλές φορές καταγγείλει τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ένα από αυτά είναι ότι, με τη διαμορφωμένη κατάσταση και τις σχέσεις εξάρτησης, οδηγούμαστε σε ψηφοφορίες με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Οι συμμαχίες είναι θεμιτές, κάτω από διαφανείς όμως διαδικασίες και μόνο σε επίπεδο αρχών και προτάσεων, πράγμα που δεν έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

- Αν η επιδίωξή μας ήταν απλώς να καταλάβουμε ένα αξίωμα στις ποδοσφαιρικές αρχές, υπήρχε τρόπος να το επιτύχουμε, αρνούμαστε όμως να μπούμε σε διαδικασία συναλλαγής και υποχώρησης από τις αξίες μας.

- Θεωρούμε ότι οι πραγματικά ουσιαστικές συζητήσεις για την αναβάθμιση του Ελληνικού ποδοσφαίρου θα ξεκινήσουν από την αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Superleague.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ