ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Γιαρμολένκο: "Έστειλα την οικογένειά μου στην Ουκρανία μία μέρα πριν αρχίσει ο πόλεμος"

Ο Αντρέι Γιαρμολένκο αφού σκόραρε στην αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με τη Σεβίλλη στο Europa League
Ο Αντρέι Γιαρμολένκο αφού σκόραρε στην αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με τη Σεβίλλη στο Europa League © 2022 MATT DUNHAM / AP IMAGES

Ο Αντρέι Γιαρμολένκο αποκάλυψε πως μία ημέρα πριν την εισβολή της Ρωσίας η οικογένειά του είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία, λόγω ενός ραντεβού με γιατρό που είχε ο γιος του.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί μία μαύρη σελίδα στη σύγχρονη ιστορία, με το κεφάλαιο να μην έχει κλείσει ακόμα, αλλά να συνεχίζει να γράφεται.

Ο Αντρέι Γιαρμολένκο, ο οποίος ξέσπασε πρόσφατα κατά των Ρώσων ποδοσφαιριστών, που παρέμεναν αμέτοχοι, σχολίασε τις δύσκολες ημέρες που περνάει, από την 24η Φεβρουαρίου,

Παράλληλα, ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ, μιλώντας στο ουκρανικό κανάλι YouTube Football 1/2/3, αποκάλυψε πως μία ημέρα πριν την εισβολή της Ρωσίας είχε πάει στην Ουκρανία η οικογένειά του.

"Όταν ξεκίνησαν όλα, στις 24 Φεβρουαρίου, πήγα στην προπόνηση και δεν μπορούσα καν να μιλήσω. Έκλαιγα. Ζήτησα από τον προπονητή να με αφήσει να πάω σπίτι. Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Έστειλα την οικογένειά μου στο Κίεβο, γιατί το παιδί μου είχε ραντεβού με γιατρό.

Μπορείς να φανταστείς πώς ήμουν όταν ξεκίνησε ο πόλεμος το επόμενο πρωί; Ήθελα απλώς να τρέξω και να χτυπήσω το κεφάλι μου σε έναν τοίχο. Τι ανόητος, έστελνα την οικογένειά μου στο Κίεβο και εγώ καθόμουν στο Λονδίνο.

Όλοι οι συγγενείς μου είναι ζωντανοί και καλά. Τα ξαδέρφια μου βοηθούν στο να έχουμε επαφή με θείους και θείες. Γίνονται συνεχείς βομβαρδισμοί, αλλά είναι σε καταφύγια, κρυμμένοι σε υπόγεια".

Στη συνέχεια ο Ουκρανός διεθνής πρόσθεσε: "Ο Ντέιβιντ Μόγες μού είπε ότι μπορούσα να επιλέξω να προπονηθώ ή όχι και ότι έπρεπε να κάνω ό,τι μπορούσα για να διασφαλίσω την ασφάλεια της οικογένειάς μου. Έπρεπε να παραμείνω επαγγελματίας και επέστρεψα. Απλώς τρελάθηκα. Τελειώνει η προπόνηση και μετά αρχίζουν τα τηλεφωνήματα στο σπίτι.

Είναι ειλικρινά τρομακτικό να μιλάμε για αυτό. Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Αν δεν το κάνουμε, τότε κανείς δεν θα το κάνει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα νικηθούμε από καμία χώρα. Κανείς δεν θα μπορέσει ποτέ να σπάσει το πνεύμα μας".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ