ΑΕΚ

Γιάγκο: "Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος"

Γιάγκο: "Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος"
Φερνάντες Αρναούτογλου

Ο Γιάγκο Φερνάντες μίλησε για την προσπάθεια παραμονής της ΑΕΚ στην κατηγορία, τους ηρωικούς συμπαίκτες του, τους Βλάχο και Λίνεν και τα ταλέντα της ομάδας.

"Όταν ήρθα εδώ, γνώριζα ότι η ΑΕΚ είναι μία από τις σημαντικές ομάδες της Ευρώπης. Αυτό δεν αλλάζει επειδή βιώνουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Δεν έχει να κάνει με το σήμερα αλλά με την ιστορία της. Είμαι περήφανος που φορώ τη φανέλα της και ασχέτως με το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα για εμένα και την ομάδα στο μέλλον, πάντοτε θα λέω ότι αγωνίστηκα σε έναν πολύ μεγάλο σύλλογο", είπε αρχικά ο Πορτογάλος άσος στο AEK1924.gr.

Όλα αυτά που ζεις εδώ, αυτή η πρωτόγνωρη για την ΑΕΚ κατάσταση, σε κάνουν να έχεις δεύτερες σκέψεις; Οι καθυστερημένες πληρωμές, η τελευταία θέση στην βαθμολογία, η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα της ομάδας, σου δημιουργούν τάσεις φυγής;

«Όχι, δεν είναι επιθυμία μου να φύγω, ούτε το σκέφτομαι. Δεν θέλω να γυρίσω την πλάτη μου σε αυτήν την προσπάθεια παρόλο που τα πράγματα δεν εξελίσσονται για εμάς τους ποδοσφαιριστές όπως ελπίζαμε. Ειδικά για τους ξένους, η ανασφάλεια είναι ακόμα μεγαλύτερη. Όμως όσο υπάρχει ελπίδα να λυθεί το ιδιοκτησιακό πρόβλημα, οφείλουμε να περιμένουμε. Από την άλλη είμαι οικογενειάρχης, έχω σύζυγο και παιδί, πρέπει να μεριμνήσω για αυτούς. Σίγουρα πάντως η επιθυμία μου δεν είναι να αποχωρήσω, αντιθέτως αυτό που θέλω είναι να παραμείνω εδώ»!

Νιώθετε το άγχος και την πίεση να αποτελούν επιπλέον αντιπάλους σας κατά τη διάρκεια των αγώνων λόγω της βαθμολογικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί;

«Η πίεση είναι υποκειμενική για κάθε ποδοσφαιριστή και την βιώνει με διαφορετικό τρόπο. Εγώ προσωπικά δεν νιώθω ιδιαίτερα πιεσμένος από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Θεωρώ ότι ναι μεν σε κάποια ματς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, αλλά γενικότερα είναι συγκυριακό το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό. Σε αρκετούς αγώνες δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Είναι όμως αλήθεια ότι διαπιστώνω κι εγώ πως κάποια από τα νέα παιδιά αγχώνονται περισσότερο. Όχι τόσο στις προπονήσεις, όσο στους αγώνες».

Οδηγηθήκαμε πλέον στο σημείο να μιλάμε ξεκάθαρα για παραμονή ή όχι της ΑΕΚ στην κατηγορία. Απομένουν 15 αγώνες, θα τα καταφέρετε;

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα φτάναμε στο τέλος του πρώτου γύρου να μιλάμε για την παραμονή ή όχι της ΑΕΚ στην κατηγορία. Πλέον είμαστε αναγκασμένοι να συζητάμε μόνο για αυτό αν και προσωπικά εξακολουθώ να θεωρώ ότι θα τερματίσουμε αρκετά ψηλότερα από τις τελευταίες θέσεις. Έτσι είμαι εγώ, έτσι το βλέπω. Δεν είναι αυτές οι πραγματικές δυνατότητές μας.

Βέβαια, δεν περίμενε και κανείς μας ότι θα είχαν εξελιχθεί έτσι τα πράγματα σε ιδιοκτησιακό επίπεδο. Είμαστε απλήρωτοι, πολλοί συμπαίκτες μου αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα επιβίωσης, η κατάσταση είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολη. Τώρα δουλεύουμε με τον προπονητή μας αποκλειστικά για το πως θα καταφέρουμε να ξεκολλήσουμε από τις τελευταίες θέσεις και σε πρώτη φάση θα βάλουμε τουλάχιστον 2 ομάδες από κάτω μας στη βαθμολογία για να ανασάνουμε και να ανακτήσουμε ψυχολογικό αβαντάζ».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάγκο Φερνάντες στο ΑΕΚ1924.gr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ