PREMIER LEAGUE

Για το απόλυτο Τσέλσι και Λίβερπουλ

Για το απόλυτο Τσέλσι και Λίβερπουλ
New Image

Τρίτη αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας με τα "βαριά" ονόματα της κατηγορίας να συγκρούονται μεταξύ τους

Στο Έμιρέιτς η Άρσεναλ υποδέχεται την Νιουκάστλ σε ένα από τα πιο αξιόλογα παιχνίδια της αγωνιστικής. Οι κανονιέρηδες πλήρωσαν την κάκιστη εμφάνιση τους την προηγούμενη αγωνιστική και γνώρισαν την εκτος έδρας ήττα από την Φούλαμ με 1-0. Η απώλεια του Φαμπέργκας έχει επηρεάσει την ομάδα που αναζητά τον ηγέτη της.
Ο Βενγκέρ ζήτησε επιτακτικά την νίκη αλλά και την καλή εμφάνιση απέναντι σε μία Νιουκάστλ που είναι πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Αλσατός τεχνικός δεν υπολογίζει τους Σιλβέστρ, Ροζίτσκι, Εντουάρντο και τον Σεντέρος που παραχωρήθηκε δανεικός στην Μίλαν.

Από την άλλη οι "ανθρακωρύχοι" προέρχονται από νίκη με 1-0 απέναντι στην Μπόλτον αν και δεν έπεισαν με την εμφάνιση τους. Μπορεί οι 4 βαθμοί που έχει μαζέψει η ομάδα σε 2 παιχνίδια να είναι θετικότατος απολογισμός, όμως η επιθετική δυστοκία της ομάδας προβληματίζει τον Κίγκαν.

Τα προβλήματα για την δύσκολη αναμέτρηση είναι πολλά με τους Μάρτινς, Βίντουκα, Κασάπα να είναι σίγουρα εκτός και τους Όουεν, Σμίθ, Νταφ να παραμένουν αμφίβολοι μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης.

Βίοι αντίθετοι σε Τσέλσι και Τότεναμ
Μεγάλο ντέρμπι στο Λονδίνο με την Τσέλσι να υποδέχεται την "μισητή" Τότεναμ. Οι "μπλε" επιδιώκουν το τρία στα τρία την ώρα που η Τότεναμ είναι αρκετά κοντά στο απογοητευτικό μηδέν στα τρία. Οι γηπεδούχοι έχουν σαφέστατα τον πρώτο λόγο σε αγωνιστικό επίπεδο αν και σε ένα ντέρμπι όλα είναι πιθανά.

Η Τσέλσι δεν έχει βρει ακόμα τον ρυθμό της όμως το εκπληκτικό ρόστερ της (αναμένεται και ο Ρομπίνιο από την Ρεάλ) μερικές φορές αρκεί για να δώσει τους βαθμούς. Η ομάδα ξέρει τον τρόπο να κερδίζει αν και ο Σκολάρι περιμένει πολύ περισσότερα από τους παίκτες του. Εκτός οι Ντρογκπά, αμφίβολοι οι Τζο και Άσλει Κόουλ.

Αντίθετη πορεία στην Τότεναμ που παρά τις μεγάλες της φετινές φιλοδοξίες βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με 0 βαθμούς και δύο ισάριθμες ήττες. Η αγωνιστική συμπεριφορά των "σπιρουνιών" είναι αδικαιολόγητη με τα αμυντικά κενά να είναι τεράστια.

Το θέμα Μπερμπάτοφ αλλά και η υπεραισιοδοξία στην ομάδα έφεραν αποδιοργάνωση με τον Ράμος ήδη να ακούει τα πρώτα... γαλλικά. Οι "πετεινοί" καλούνται να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο μεγάλο ντέρμπι, κάτι που σίγουρα θα αλλάξει το αρνητικότατο κλίμα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Τότεναμ έχει να κερδίσει στην έδρα της Τσέλσι, ανεξαρτήτου διοργάνωσης, από το 1990.

Στο προσκήνιο Μπάτι και Τζέραρντ
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Άστον Βίλα-Λίβερπουλ. Το κλίμα αναμένεται τεταμένο στο παιχνίδι με τους οπαδούς της Βίλα να τα έχουν με την Λίβερπουλ για την προσπάθεια... αρπαγής του Γκάρεθ Μπάρι.

οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα από την Στόουκ με 3-2 και επιδιώκουν την νίκη για να κερδίσουν τους... χαμένους βαθμούς με την νεοφώτιστη Στόουκ. Ποιοτικά η ομάδα του Ο'Νίλ έχει τα φόντα να διεκδικήσει την νίκη αν και τα αμυντικά προβλήματα των "χωριατών" είναι αρκετά.

Από την άλλη η Λίβερπουλ έχει επιτύχει το αγχωτικό δύο στα δύο, αλλά χάνει τον μεγάλο αρχηγό της, Στίβεν Τζέραρντ, για περίπου 20 μέρες. Η απώλεια του Τζέραρντ έχει επισκιάσει τα πάντα στο στρατόπεδο των "κόκκινων" που βλέπουν τον φυσικό ηγέτη της ομάδας να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν. Προφανώς η ομάδα του Μπενίτεθ έχει στόχο μόνο την νίκη, αν και οι έως τώρα νίκες της μόνο πειστικές δεν ήταν για μία διεκδικήτρια του τίτλου.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της Premier League έχει ως εξής:

Σάββατο 30 Αυγούστου (17:00)
Μπόλτον-Γουέστ Μπρομ
Έβερτον-Πόρτσμουθ
Χαλ-Γουίγκαν
Μίντλεσμπρο-Στόουκ
Γουέστ Χαμ-Μπλάκμπερν
Άρσεναλ-Νιουκάστλ(19:30)

Κυριακή 31 Αυγούστου
Τσέλσι-Τότεναμ(15:30)
Άστον Βίλα-Λίβερπουλ(16:00)
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι(17:00)



































TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ