SERIE A

Για το 3Χ3 Ρόμα και Γιουβέντους!

Για το 3Χ3 Ρόμα και Γιουβέντους!
New Image

Την τρίτη νίκη τους σε ισάριθμες αγωνιστικές κυνηγούν Ρόμα και Γιουβέντους, μία εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο "Ολίμπικο"

Ρόμα και Γιουβέντους φιλοδοξούν να κάνουν το 3Χ3 και να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, μία εβδομάδα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στο "Ολίμπικο", η Μίλαν εξορμά στην έδρα της Σιένα ενώ η πρωταθλήτρια Ίντερ υποδέχεται την Κατάνια στο "Σαν Σίρο".
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού την Τρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ, Λάτσιο, φιλοξενεί το βράδυ του Σαββάτου στο "Ολίμπικο" την Έμπολι, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αναμετρήσεις Νάπολι-Σαμπντόρια και Παλέρμο-Τορίνο.

Φιορεντίνα-Aταλάντα
Τα πρώτα δείγματα γραφής της Φιορεντίνα στο φετινό Καμπιονάτο είναι άκρως ικανοποιητικά, με τους "βιόλα" να έχουν συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές.

Στο τοπικό ντέρμπι της πρεμιέρας με την Έμπολι επικράτησε 3-1, ενώ την περασμένη αγωνιστική "έδειξε τα δόντια" της κόντρα στη Μίλαν στο "Σαν Σίρο" παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) και -το σημαντικότερο- παρουσιάζοντας εικόνα ομάδας που χτυπάει στα ίσια όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτος ονόματος του αντιπάλου.

Ο Άντριαν Μούτου είναι αυτός που έχει κλέψει μέχρι στιγμής την παράσταση από την ομάδα του Πραντέλι με δύο γκολ σε ισάριθμα ματς, ενώ στο ματς με την Αταλάντα, ο Κριστιάν Βιέρι θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του. Στα αγωνιστικά, εκτός μάχης από την αναμέτρηση του "Αρτέμιο Φράνκι" έχουν τεθεί οι Γιόργκενσεν και Μοντόλιβο.

Το αήττητό της σε μία από τις πλέον δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί η Αταλάντα, η οποία προέρχεται από την ισοπαλία εκτός έδρας από τη Ρετζίνα στην πρεμιέρα και την επικράτηση με 2-0 επί της Πάρμα την περασμένη αγωνιστική.

Στα θετικά για τους φιλοξενούμενους είναι ότι επιστρέφει στην ενδεκάδα το μεγάλο αστέρι στην επίθεση, Ντόνι, που απουσίασε από το προηγούμενο ματς, με μοναδικούς απόντες να είναι οι Μπερναρντίνι (τραυματίας) και Μανφρεντίνι (τιμωρημένος μέχρι 1η Νοεμβρίου).

Τζένοα-Λιβόρνο
Μετά την ψυχρολουσία του 0-3 από τη Μίλαν στην επιστροφή της στη Serie A μετά από 12 χρόνια, η Τζένοα κατάφερε την περασμένη αγωνιστική να πάρει την πρώτη της ισοπαλία με την Κατάνια (0-0) και τώρα ευελπιστεί να πάρει το πρώτο της "τρίποντο" αντιμετωπίζοντας στο "Μαράσι" την Λιβόρνο.

Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει πάντως να βρει και τον δρόμο προς τα δίχτυα κάτι που μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει σε δύο αγώνες πρωταθλήματος η ομάδα του Γκαμπερίνι. Στα αγωνιστικά, εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Μασιέλο, Μποριέλο και Τζούριτς.

Αν το πρόβλημα της Τζένοα μέχρι στιγμής είναι η αφλογιστία στην επίθεση, τότε για τη Λιβόρνο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι "μαύρη τρύπα" είναι η άμυνά της, καθώς έχει δεχτεί εννέα τέρματα (!) στις δύο πρώτες αγωνιστικές, με τη Γιουβέντους να τη φιλοδωρεί με πέντε τέρματα στη πρεμιέρα και την Παλέρμο να σκοράρει τέσσερις φορές μέσα σε ένα ημίχρονο στο "Αρμάντο Πίκι" πριν από δύο εβδομάδες.

Ανεξάρτητα πάντως από τα αμυντικά προβλήματα, η κατάσταση δεν είναι και πολύ καλύτερη στην επίθεση, με το κενό του Κριστιάνο Λουκαρέλι να είναι εμφανές, και το δίδυμο Ταβάνο-Τριστάν να μην έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.

Για το λόγο αυτό είναι πολύ πιθανό ο Φερνάντο Όρσι να αφήσει στον πάγκο τον Τριστιάν και να εμπιστευτεί φανέλα βασικού στον Μπογκντάνι στο ματς αυτό.

Επιστρέφει επίσης στην ενδεκάδα ο Μάρκο Αμέλια, ο οποίος έμεινε στον πάγκο στο προηγούμενο ματς, με τον προπονητή να εκτιμά ότι κόντρα στην Παλέρμο δεν θα απέδιδε τα αναμενόμενα, μιας που χάλασε την τελευταία στιγμή η μετακόμισή του στους "ροζανέρι".

Δεν υπολογίζονται από πλευράς Σικελών οι τραυματίες Ντορασό, Τζανικέντα και Παβάν.

Ίντερ-Κατάνια
Μετά το εντός έδρας "στραβοπάτημα" στην πρεμιέρα κόντρα στην Ουντινέζε, η Ίντερ θέλει νίκη και καλή εμφάνιση με αντίπαλο την Κατάνια στο "Σαν Σίρο", αφενός για να ικανοποιήσει τους τιφόζι της και αφετέρου για να ταξιδέψει με καλή ψυχολογία στην Κωνσταντινούπολη, όπου αντιμετωπίζει την Τετάρτη την Φενέμπαχτσε στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο βασικός γκολκίπέρ Σέζαρ (είχε αποβληθεί στην πρεμιέρα), ενώ στο κέντρο της άμυνας μετά την απουσία του Ματεράτσι, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα πρέπει να αντιμετωπίσει και αυτή του Κίβου που θα λείψει και αυτός για έναν μήνα λόγω τραυματισμού.

Η μεγάλη έκπληξη των τελευταίων ημερών είναι η ενδεχόμενη συμμετοχή στο αρχικό σχήμα του Αντριάνο στο πλευρό του Κρουζ, με τους Ιμπραΐμοβιτς και Σουάζο να ξεκουράζονται ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά από δύο ισοπαλίες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, η Κατάνια έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στο Μιλάνο κόντρα στην πρωταθλήτρια, σε ένα ματς πάντως που θα παίξει ελεύθερα καθώς θεωρητικά δεν έχει τίποτα να χάσει.

Στα αγωνιστικά, επιστρέφει στην ενδεκάδα ο αμυντικός Σιλβέστρι που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ δεν υπολογίζονται οι Σοτίλ και Γιάμα.

Γιουβέντους-Ουντινέζε

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της Γιουβέντους, με τη "βέκια σινιόρα" να μετράει δύο νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές και να είναι μαζί με τη Ρόμα οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν απωλέσει βαθμούς μέχρι τώρα.

Στην πρεμιέρα κόντρα στην Λιβόρνο ήταν καταιγιστική πετυχαίνοντας πέντε τέρματα, ενώ πριν δύο εβδομάδες πήρε παληκαρίσια νίκη στην σκληρή έδρα της Κάλιαρι, επικρατώντας με σκορ 3-2 σε ένα ματς που σφυρίχθηκαν δύο πέναλτι εις βάρος της.

Το μεγάλο όπλο στην επίθεση της Γιουβέντους είναι ο Νταβίντ Τρεζεγκέ που έχει φτάσει με τέσσερα τέρματα, ενώ στα αγωνιστικά δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μπουμσόνγκ και Μαρκιόνι λόγω τραυματισμού.

Εκτός μάχης έχει τεθεί και Ζόναθαν Ζεμπινά (υποψήφιος να τον αντικαταστήσει ο Μπιριντέλι), που τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων αγωνιστικών για την σφαλιάρα που έδωσε σε καμεραμάν, μετά την αποβολή που δέχτηκε στο ματς με την Κάλιαρι.

Από το ταπεινωτική εντός έδρας ήττα με 5-0 από τη νεοφώτιστη Νάπολι προέρχεται η Ουντινέζε, η οποία κατάφερε σε εκείνο το ματς να χαλάσει τις καλές εντυπώσεις που άφησε μετά την ισοπαλία 1-1 που έφερε στο "Σαν Σίρο" με την Ίντερ.

Βέβαια θα χρειαστεί να υπερβάλλει εαυτόν για να πάρει βαθμό ή βαθμούς σε μία δύσκολη για αυτήν έδρα, καθώς μετράει τέσσερις σερί ήττες κόντρα στη Γιουβέντους εκτός έδρας, ενώ η τελευταία της νίκη στο Τορίνο επιτεύχθηκε το Νοέμβριο του 2000.

Στα θετικά το ότι επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Ντι Νατάλε (χάρισε στην Εθνική Ιταλίας τη νίκη επί την Ουκρανία με τα δύο γκολ που πέτυχε το βράδι της Τετάρτης), ενώ αρκετοί είναι και πάλι οι απόντες, με τους Ομπόντο, Πίντζι, Ντε Μαρτίνο και Φελίπε να είναι τραυματίες.

Λάτσιο-Έμπολι
Τρεις ημέρες πριν την αναμέτρησή της με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο "Καραϊσκάκη" για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λάτσιο υποδέχεται την Έμπολι στο "Ολίμπικο" και θα επιδιώξει την πρώτη της νίκη στη φετινή Serie A, μετά από τις δύο ισοπαλιές με Τορίνο (εντός) και Σαμπντόρια (εκτός).

Το επιθετικό δίδυμο θα είναι για μία ακόμη φορά οι Ρόκι-Πάντεφ ενώ την εστία των "λατσιάλι" θα υπερασπιστεί πιθανότατα ο 43χρονος Μπαλότα, με τον νεοαποκτηθέντα Ουρουγουανό Φερνάνο Μουσλέρα να μην είναι ακόμα έτοιμος. Το απουσιολόγιο του Ντέλιο Ρόσι για αυτό το ματς θα έχει τους γνωστούς απόντες, Φιρμάνι, Σιβίλια, Ντιακίτε, Μάουρι (όλοι τους τραυματίες).

Δύσκολα τα πράγματα φέτος για την ευρωπαία Έμπολι (πήρε πέρυσι για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για τα ευρωπαϊκά σαλόνια μέσω του Κυπέλλου UEFA), καθώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο ήττες.

Θεωρητικά, δεν μπορούσε να είχε και μεγάλες απαιτήσεις από εκείνα τα ματς καθώς αντιμετώπισε κατά σειρά Φιορεντίνα και Ίντερ, ωστόσο σε περίπτωση τρίτης διαδοχικής ήττας, θα έχουμε πολλά... σύννεφα πάνω από τον ουρανό της Τοσκάνης.

Το αρνητικό για την ομάδα του Κάνι είναι ότι η τελευταία φορά που κέρδισε -ανεξαρτήτου έδρας- την Λάτσιο ήταν το 1997. Για τον αγώνα αυτό δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Άσκολι, Μαριανίνι και Μέλιτζε.

Νάπολι-Σαμπντόρια
Στον έβδομο ουρανό βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες οι άνθρωποι της Νάπολι, μετά το θριαμβευτικό πέρασμα από το "Φρίουλι" (5-0 επί της Ουντινέζε), σε ένα ματς που έλαμψε το άστρο του Λαβέτζι, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που πολλοί να σπεύδουν να κάνουν συγκρίσεις του 22χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!

Βέβαια, ο μεγάλος στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή, με τους "παρτενοπέι" να ελπίζουν ότι κόντρα στην ισχυρή φέτος Σαμπντόρια θα πάρουν θετικό αποτέλεσμα με τη βοήθεια του φανατικού κοινού τους στο "Σαν Σίρο". Σχεδόν όλα τα όπλα θα έχει στη διάθεση του ο Ρέζα με μοναδικό απόντα τον τραυματία Μοντερβίνο.

Θετικό το ξεκίνημα της Σαμπντόρια στο πρωτάθλημα, καθώς παραμένει αήττητη με μία νίκη και μία ισοπαλία στο ενεργητικό της.

Το επιθετικό δίδυμο για την ομάδα του Βάλερ Ματζάρι αναμένεται να είναι οι Μπελούτσι και Καράτσολο, με τον Μοντέλα να μένει στον πάγκο και το ντεμπούτο του Αντόνιο Κασάνο να παίρνει αναβολη για μία ακόμη φορά, καθώς τραυματίστηκε μεσοβδόμαδα κατά τη διάρκεια του φιλικού.

Εκτός από τον πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, εκτός μάχης για τους "μπλουτσερκιάτι" έχουν τεθεί οι τραυματίες Ακάρντι, Μπονατσέλι, Γκασταλντέλο και ο τιμωρημένος Τζίγκλερ.

Παλέρμο-Τορίνο
Η ήττα στην πρεμιέρα από τη Ρόμα δεν έκοψε τα φτερά της Παλέρμο, η οποία πέρασε σαν... σίφουνας από την Λιβόρνο επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-2 (είχε "καθαρίσει" ουσιαστικά το ματς από το πρώτο μέρος με τα τέσσερα τέρματα που σημείωσε), και τώρα επιστρέφει στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα" για να ξεκινήσει ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Μίκολι και Αμάουρι έκαναν πράματα και θάματα στο "Αρμάντο Πίκι" και για το λόγο αυτό ο Στέφανο Κολαντουόνο θα παρατάξει το ίδιο επιθετικό δίδυμο και με αντίπαλο την Τορίνο. Δεν υπολογίζονται για την αναμέτρηση αυτή οι τραυματίες Κασάνι, Καπουάνο, Μπιάβα και Γκουάνα.

Αήττητη στο φετινό Καμπιονάτο είναι μέχρι στιγμής η Τορίνο, η οποία προέρχεται από δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (2-2) κόντρα σε Λάτσιο και Ρετζίνα.

Το παρών στην ενδεκάδα θα δώσει κανονικά ο Ρεκόμπα, ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της "γκρανάτα" στη φετινή σεζόν που θα αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από την Ίντερ. Τραυματίες για τους Τορινέζους είναι οι Βαϊλάτι και Λάζετις ενώ τιμωρημένος είναι ο Ντι Μικέλε (μέχρι 30 Οκτωβρίου).

Πάρμα-Κάλιαρι
Άσχημο το φετινό ξεκίνημα της Πάρμα στο πρωτάθλημα καθώς έχει μαζέψει μόλις έναν βαθμό μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές, και όπως φαίνεται θα παλέψει και φέτος για να παραμείνει στη Serie A.

Η αποχώρηση του Κλαούντιο Ρανιέρι αυτό το καλοκαίρι αποτέλεσε πλήγμα για τους "παρμέντσι", με τον Ντι Κάρλο να έχει πάντως έναν λόγο να αισιοδοξεί καθώς κόντρα στην Κάλιαρι αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με την Πάρμα ο Μπερνάντο Κοράντι.

Από εκεί και πέρα, δεν υπολογίζονται για την κρίσιμη αναμέτρηση στο "Ταρντίνι" οι Καρντόνε, Μπουντάν και Γκασμπαρόνι.

Εξαιρετικές εντυπώσεις έχει αφήσει μέχρι στιγμής η Κάλιαρι στο πρωτάθλημα, με την εκτός έδρας νίκη της στην πρεμιέρα με 2-0 επί της Νάπολι αλλά την σκληρή μάχη που έδωσε με τη Γιουβέντους στο "Σεντ Ηλία", όταν και λύγισε στις καθυστερήσεις με σκορ 3-2.

Το ματς με την Πάρμα είναι αρκετά δύσκολο, αρκεί να να αναλογιστεί κανείς ότι τις τέσσερις προηγούμενες σεζόν έφυγε χωρίς βαθμό από το "Ταρντίνι", με τους Σαρδηνούς να θέλουν τουλάχιστον έναν πόντο ενόψει της μάχης των Νησιών με την Παλέρμο την επόμενη αγωνιστική.

Το θέμα με την επικείμενη μετεγγραφή του Φότζα στη Λίβερπουλ το Γενάρη διαψεύστηκε από τους ανθρώπους της Κάλιαρι, που έκαναν λόγο για προσπάθεια κάποιων να διαταραχθεί το καλό κλίμα στην ομάδα. Δεν θα αγωνιστούν με αντίπαλο την Πάρμα ο τραυματίας Μπιτζέρα και ο τιμωρημένος Ντελ Γκρόσο.

Ρετζίνα-Ρόμα

Το 3Χ3 στο πρωτάθλημα που θα την διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της 4ης αγωνιστικης με την Γιουβέντους στο "Ολίμπικο", θα επιδιώξει η Ρόμα που δοκιμάζεται στο "Ορέστε Γκρανίλο" απέναντι στη Ρετζίνα.

Για την ομάδα του Σπαλέτι η νίκη θεωρείται μονόδρομος καθώς ακολουθεί πρόγραμμα-γολγοθάς στο Καμπιονάτο με αντιπάλους κατά σειρά τις Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Ίντερ, Πάρμα, Νάπολι, Μίλαν και Λάτσιο, ενώ ξεκινούν από την ερχόμενη Τετάρτη και οι υποχρεώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου έχει στον ίδιο όμιλο τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Ντιναμό Κιέβου.

Η αποστολή των "τζαλορόσι" πάντως μόνο εύκολη δεν είναι καθώς τις τέσσερις τελευταίες σεζόν έχει μόνο μία νίκη στην Καλαβρία. Για την αναμέτρηση αυτή ο Σπαλέτι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ζουάν, Φεράρι, Πιζάρο και Αντρεόλι.

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα αναζητά η Ρετζίνα μετά από δύο σερί ισοπαλίες, κάτι που όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί κόντρα στη Ρόμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Μάσιμο Φικαντέντι θα αποτελέσει ένα σκληρό καρύδιο για τους Ρωμαίους, κάτι που έκανε και στα δύο προηγούμενα ματς. Στα αγωνιστικά, οι Γκαρσία και Πετινάρι είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται.

Σιένα-Μίλαν

Τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, η Μίλαν "πλήρωσε" το τίμημα καθώς παρουσίασε σημάδια κόπωσης και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία, 1-1, με τη Φιορεντίνα, ενώ τώρα καλείται να αποφύγει το "στραβοπάτημα" στην έδρα της Σιένα, λίγα 24ωρα πριν την πρεμιέρα της στο Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο την Μπενφίκα.

Θετικότατη η πρόσφατη παράδοση των Μιλανέζων στο "Φράνκι" καθώς έχουν τρεις νίκες τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τον Τζιλαρντίνο να αναμένεται να δώσει το "παρών" στην επίθεση και τον Ιντσάγκι να μένει στον πάγκο για να πάρει ανάσες ενόψει Ευρώπης.

Ο Αντσελότι δεν υπολογίζει στους Μαλντίνι, Σερζίνιο και Ρονάλντο (τραυματίες), ενώ εκτός αποστολής για το ματς με την Σιένα έμειναν οι Κακά, Πίρλο και Όντο, με τεχνικό των "ροσονέρι" να προτιμά να τους ξεκουράσει ενόψει της αναμέτρησης της Τρίτης με την Μπενφίκα.

Κάκιστο το ξεκίνημα της Σιένα στο φετινό πρωτάθλημα, με δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες και θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής.

Ένα γκολ ενεργητικό και πέντε παθητικό είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός για την ομάδα του Μαντορλίνι, ο οποίος ελπίζει σε ανάκαμψη της ομάδας του. Τρεις οι δεδομένες απουσίες για τους γηπεδούχους, με τους Μπερτότο, Σκαρντοβέλι και Φικάνια να είναι τραυματίες.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Σιένα-Μίλαν (19.00)
Λάτσιο-Έμπολι (21.30)

ΚΥΡΙΑΚΗ
Φιορεντίνα-Αταλάντα (16.00)
Τζένοα-Λιβόρνο
Ίντερ-Κατάνια
Γιουβέντους-Ουντινέζε
Νάπολι-Σαμπντόρια
Παλέρμο-Τορίνο
Ρετζίνα-Ρόμα
Πάρμα-Κάλιαρι (21.30)

Δείτε το βίντεο με όλα τα γκολ της 2ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο:









































































































































TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ