ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γερμανία: Παραιτήθηκε ο Λεβ, αποχωρεί μετά από το Euro 2020

Ο Γιόακιμ Λεβ
Ο Γιόακιμ Λεβ MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η Γερμανική Ποδοσφαρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως ο Γιόακιμ Λεβ θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας μετά το Euro 2020, παρότι είχε συμβόλαιο έως το 2022.

Τέλος εποχής στην εθνική Γερμανίας ύστερα από 15 χρόνια. Ο Γιόακιμ Λεβ, ο μακροβιότερος τεχνικός που κάθισε στον πάγκο της "Νασιονάλμανσαφτ", αποφάσισε να παραιτηθεί, παρότι είχε συμβόλαιο έως το 2022, και θα αποχωρήσει μετά από το Euro 2020.

Ο 61χρονος τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία το 2006, ύστερα από την αποχώρηση του Γιούργκεν Κλίσμαν, και οδήγησε τη Γερμανία στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας, ενώ ήταν φιναλίστ στο Euro 2008, όπου ηττήθηκε 1-0 από την Ισπανία. Σε 188 αγώνες, ο Λεβ μέτρησε 120 νίκες, 37 ισοπαλίες και μόλις 31 ήττες.

"Πήρα την απόφαση με προσοχή, γεμάτος υπερηφάνεια και τεράστια ευγνωμοσύνη, αλλά παράλληλα διατηρώ το τεράστιο κίνητρο για το προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είμαι υπερήφανος επειδή είναι ξεχωριστό και μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Κι επειδή είχα τη δυνατότητα να συνεργαστώ με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της χώρας για σχεδόν 17 χρόνια. Είχα σπουδαίους θριάμβους, αλλά και σκληρές ήττες μαζί τους, αλλά πάνω απ' όλα ζήσαμε υπέροχες στιγμές, όχι μόνο λόγω της κατάκτησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014.

Είμαι ευγνώμων προς την Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία μου παρείχε πάντα ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον για εμένα και την ομάδα μου", αναφέρει στην αποχαιρετιστήρια δήλωση ο Λεβ.

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ