ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Γεωργόπουλος για Αντζουλά: "Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της γενιάς του"

Ο Γιώργος Αντζουλάς με τη φανέλα του Αστέρα
Ο Γιώργος Αντζουλάς με τη φανέλα του Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Ο νυν σκάουτ του Ολυμπιακού και πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας σε μικρές ηλικίες, Βασίλης Γεωργόπουλος, μίλησε σε ιστοσελίδα της Ιταλίας για τον 21χρονο στόπερ, Γιώργο Αντζουλά, και τα όσα μπορεί να προσφέρει στη νέα του ομάδα.

Τις πρώτες του συμμετοχές με τη φανέλα της νέας του ομάδας, της Κοζέντσα στην οποία πήγε τον Φεβρουάριο, έκανε στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ο 21χρόνος Έλληνας στόπερ, Γιώργος Αντζουλάς. Ο Αντζουλάς αγωνίστηκε σε δύο αναμετρήσεις σε διάρκεια τριών ημερών, κόντρα σε Σαρλεριντάνα (13/3) και Βιτσέντζα (16/3).

Ο δανεικός από τον Αστέρα στόπερ είχε εξαιρετική παρουσία και σε αυτά τα δύο ματς και ιστοσελίδα της Κοζέντσα θέλησε να μάθει κάποια πράγματα παραπάνω για τον Αντζουλά. Για αυτό και επικοινώνησε με τον Βασίλη Γεωργόπουλο, τον 65χρονο σκάουτ του Ολυμπιακού και πρώην τεχνικού των μικρών Εθνικών ομάδων ο οποίος ξέρει αρκετά καλά την αξία του Αντζουλά.

Ο Γεωργόπουλος μίλησε με κολακευτικά λόγια τονίζοντας πως ο διεθνής στόπερ με τις Ελπίδες είναι ένας εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών της γενιάς του ο οποίος μπορεί να παίξει και ως αμυντικός μέσος ενώ σημείωσε πως είναι στο δρόμο και της Εθνικής Ανδρών. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής μάλιστα θεωρεί πως στην Ιταλία θα μπορέσει να γίνει ακόμα καλύτερος αφού οι Ιταλοί φημίζονται για το αμυντικό τους παιχνίδι.

Ποια ήταν η πρώτη σας εντύπωση για τον Γιώργο:
"Όταν τον είδα για πρώτη φορά ήταν μέρος του προγράμματος προεπιλογής για νέους Έλληνες παίκτες που προορίζονται για τις μικρές Εθνικές ομάδες. Ήταν 14 ετών και με εντυπωσίασε με το ύψος του, την ατομική τεχνική και την ωριμότητα του στη λήψη αποφάσεων τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα επιθετικών και αμυντικών. Εκείνη τη στιγμή έπαιζε ως στόπερ. Εκτίμησα πολύ την ηρεμία και τις ηγετικές του ικανότητες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού".

Υπάρχει κάποιο αστείο περιστατικό που θυμάστε με πρωταγωνιστή τον Γιώργο;
"Θα έλεγα όχι. Επειδή ο Γιώργος ήταν πάντα ένα εξαιρετικά σοβαρό και αφοσιωμένο αγόρι. Για αυτό το λόγο κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και έγινε αρχηγός και ηγέτης των εθνικών ομάδων κάτω των 16 και 17".

Πως είναι να δουλεύει κάποιος μαζί του;
"Κάνει τη δουλειά μας ποιο εύκολη. Όταν ήταν μικρότερος μου άρεσε για την ωριμότητα που έδειχνε στο παιχνίδι του. Ήταν επίσης ένας εξαιρετικός μαθητής. Τον ξέρω πολύ καλά από ποδοσφαιρικής άποψης. Νομίζω ότι εκτός από εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός, είτε παίζει μια ομάδα με τρεις ή με τέσσερις είναι επίσης και ένας καλός αμυντικός μέσος. Πολλοί σύλλογοι ήθελαν να υπογράψει συμβόλαιο όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αλλά στο τέλος η οικογένεια επέλεξε τον Αστέρα Τρίπολης επειδή η πόλη ήταν κοντά στη γενέτειρα του".

Πιστεύετε ότι είναι έτοιμος για την Εθνική Ανδρών;
"Έχει ήδη κάνει όλη τη διαδικασία και δεν έχω καμία αμφιβολία να πω ότι είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες της γενιάς του. Αυτή είναι η εποχή που πρέπει να ωριμάσει ποδοσφαιρικά. Είμαι βέβαιος ότι στην Κοσέντζα θα είναι σε θέση να εδραιωθεί και πάνω απ' όλα θα είναι σε θέση να βελτιωθεί και να γίνει ανταγωνιστικός. Αντιμετωπίζει ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως η Serie B. Είμαι βέβαιος ότι με την πρόοδο που θα σημειώσει ο προπονητής της Εθνικής ανδρών θα τον καλέσει στην Εθνική Ανδρών".

Ποιες συμβουλές θα θέλατε να δώσετε στον Γιώργο;
"Ο δρόμος που πήρε στον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι μακρύς και γεμάτος εμπόδια. Για να βελτιωθεί και για να προχωρήσει σε αυτό το επίπεδο πρέπει να εργαστεί σκληρά κάθε μέρα. Στην Ιταλία το επίπεδο του ποδοσφαίρου βοηθά να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο από ότι στην Ελλάδα. Να μάθει τον αμυντικό πολιτισμό της χώρας. Στο γήπεδο απ την άλλη πλευρά θα του έλεγα να είναι πιο επιθετικός"..

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ