ΒΕΛΓΙΟ

Γάνδη - Ζούλτε Βάρεχεμ 2-1: Λύτρωση στο 90+4' για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ

Οι παίκτες της Γάνδης πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Παρτίζαν για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League 2021-2022 στο "Στάντιον Παρτιζάνα", Βελιγράδι | Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες της Γάνδης πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Παρτίζαν για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League 2021-2022 στο "Στάντιον Παρτιζάνα", Βελιγράδι | Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 © 2021 DARKO VOJINOVIC/ASSOCIATED PRESS

Με τον Ρομάν Μπεζούς να μπαίνει αλλαγή στο 76' και να σκοράρει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Γάνδη επικράτησε 2-1 της Ζούλτε Βάρεχεμ λίγες ημέρες πριν από το πρώτο ραντεβού της με τον ΠΑΟΚ για τους 16 του Conference League.

Η Γάνδη έφτασε μία ανάσα από το να αφήσει δύο βαθμούς στο γήπεδό της απέναντι στην Ζούλτε Βάρεχεμ όμως ο Ρομάν Μπεζούς δεν την άφησε. Ο 31χρονος Ουκρανός επιθετικός μπήκε αλλαγή στο 76ο λεπτό και στο 90+4' ήταν εκείνος που πήρε το ριμπάουντ μετά από ασταθή απόκρουση του κίπερ των φιλοξενουμένων, για να στείλει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων και να γνωρίσει την αποθέωση τόσο από τους συμπαίκτες του όσο και από τους φιλάθλους, με τον ίδιο να συγκινείται και να τυλίγει γύρω από το σώμα του μία σημαία της πατρίδας του αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Γάνδη - Ζούλτε Βάρεχεμ 2-1: Λύτρωση στο 90+4' για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ
PR

Το εκρηκτικό αυτό φινάλε ήταν το επιστέγασμα ενός χορταστικού σε φάσεις ματς, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν πολλές κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, ειδικά οι γηπεδούχοι (25-11 οι τελικές προσπάθειες). Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους 16 του Conference League (10/3, 19:45, COSMOTE SPORT 2 HD και LIVE από το SPORT24) άνοιξε το σκορ μόλις στο 12' με τον Ντεπουάτρ ενώ στη συνέχεια και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους είχε 2-3 εξαιρετικές ευκαιρίες και για άλλα γκολ, όμως δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό το πλήρωσε στο δεύτερο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να ανεβαίνουν σταδιακά και να έχουν και εκείνοι 1-2 πολύ καλές ευκαιρίες (η μία σουτ στο δεξί δοκάρι), για να έρθει τελικά η ισοφάριση στο 70' με δυνατό συρτό σουτ του Βόσεν. Δεν έφτανε όμως στους φιλοξενούμενους αφού η Γάνδη πήρε εκ νέου τα ηνία, σφυροκόπησε την αντίπαλη εστία και τελικά δικαιώθηκε στο 90+4' με τον Μπεζούς να της χαρίζει τη νίκη και να πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του σε μία άσχημη περίοδο για αυτόν όπου η πατρίδα του βιώνει εφιαλτικές στιγμές μετά από την ρωσική στρατιωτική εισβολή.

Σημειώνεται πως με αυτή την επιτυχία η Γάνδη εδραιώθηκε στην 5η θέση, ούσα στο -5 από την 4η Άντερλεχτ και στο -6 από την 3η Αντβέρπ, με τις Ουνιόν και Κλαμπ Μπριζ να ηγούνται της κούρσας με 67 και 60 βαθμούς αντίστοιχα.

Η σύνθεση της Γάνδης: Ρουφ, Χάντσε-Όλσεν, Ενγκαντό-Ενγκαντουί, Τορουναρίγκα, Σαμοΐσε, Κουμς, Χιούλσαγκερ, Ντε Σαρτ, Νούριο (76' Οτζίτζα-Οφόε), Ντεπουάτρ, Μαλέντε (76' Μπεζούς)

Η βαθμολογία του βελγικού πρωταθλήματος

TAGS ΒΕΛΓΙΟ ΠΑΟΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ