ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φύσσας: "Είμαι κοντά στα παιδιά"

Φύσσας: "Είμαι κοντά στα παιδιά"
Φύσσας-Μπασινάς

Για θέματα της εθνικής ομάδας που αφορούν τους Σαμαρά, Σεϊταρίδη, Νικολαΐδη, Φύσσα και Μπασινά, μίλησε ο Τάκης Φύσσας

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Φύσσα:

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Σαμαρά:

«Όλα ξεκίνησαν από το φαξ της Σέλτικ που έδειξαν ότι θα ήθελαν κάτι παραπάνω από τον τραυματισμό του Γιώργου. Και νομίζω ότι κάπως έτσι κατευθύνθηκε και η συνέντευξη του Γιώργου στους Σκοτσέζους δημοσιογράφους, οι οποίοι επειδή έχω περάσει για δύο χρόνια από την Σκωτία σέβονται αρκετά τον ποδοσφαιριστή αλλά κατά κάποιο τρόπο τον κατευθύνουν στη συνέντευξη Τύπου εκεί που θέλουν να τον κατευθύνουν.

Νομίζω ότι επειδή μίλησα με το Γιώργο, ό,τι είπαμε φυσικά θα μείνει μεταξύ μας κατάλαβα όμως ότι κατευθύνθηκε προς τα εκεί. Έχουμε επιληφθεί του θέματος γενικότερα και έχουμε μάθει να λύνουμε τα προβλήματα μας, όποια και αν είναι αυτά και εγώ δε θεωρώ ότι αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα απλώς θα περιμένουμε τον Γιώργο να έρθει και να μιλήσουμε και θα λύσουμε και αυτό το θέμα όπως έχουμε λύσει και όλα τα υπόλοιπα με διάλογο, με ηρεμία, βάζοντας κάτω τα πράγματα και να δούμε τι έχει γίνει.

Απλώς εγώ εξέφρασα τη γνώμη μου όσον αφορά το γεγονός του πως έχουν γενικότερα κινηθεί οι Σκοτσέζοι μετά τον τραυματισμό του Γιώργου γιατί βρισκόταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, χάσανε έναν παίκτη για ένα, ενάμισι μήνα. Νομίζω όμως ότι προσπαθήσανε με κάποιο τρόπο να εκβιάσουν κάποιες καταστάσεις και νομίζω ότι όπως σας απάντησα και πιο πριν θα έρθει ο Γιώργος, θα τον περιμένουμε, θα μιλήσουμε και θα λύσουμε το θέμα όπως όλα τα άλλα».

Για την άρνηση του Σεϊταρίδη να ακολουθήσει την αποστολή για το φιλικό με την Ιταλία:

«Ο Γιούρκας έχει κληθεί. Στην περίπτωση του Γιούρκα του Σεϊταρίδη είχαμε ξεκινήσει ένα μπαράζ από φαξ την προηγούμενη φορά που παίζαμε με την Ελβετία και την Μολδαβία με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ήταν τραυματίας και η ομοσπονδία έκανε το παν για να έρθει ο Γιούρκας να παίξει εφόσον και ο παίκτης έχει δηλώσει ότι θέλω πάρα πολύ να βρεθώ σ’ αυτά τα παιχνίδια. Φέραμε λοιπόν το γιατρό μας στη Μαδρίτη, τον εξέτασε, κάναμε ό, τι ακριβώς έπρεπε έτσι ώστε ο Γιούρκας να έρθει.

Από εκεί και πέρα ο Γιούρκας μετά το παιχνίδι με την Ελβετία είχε ένα χτύπημα στον αχίλλειο τένοντα, έχοντας και τον προηγούμενο τραυματισμό του και έτσι όπως τον έχω παρακολουθήσει αυτό το μήνα που πέρασε δεν είχε πολλές συμμετοχές; στην ομάδα γιατί πολύ απλά ήταν τραυματίας.

Έπαιξε σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου την Τετάρτη και στόχος του προπονητή είναι να καλέσει τα υπόλοιπα παιδιά την Κυριακή το βράδυ. Εκεί θα δούμε και σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Γιούρκας κατά πόσο είναι σε θέση να ταξιδέψει, να έρθει και να παίξει και ο προπονητής θα είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα αγωνιστεί.

Ο Γιούρκας έχει κληθεί στην Εθνική αλλά μετά τα παιχνίδια της Κυριακής θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ο κ. Ρεχάγκελ τον έχει καλέσει μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό και είναι εκείνος που θα δει την κατάσταση την Κυριακή, να δούμε αν έπαιξε ο Γιούρκας, πως έπαιξε, σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Βλέπω ότι πραγματοποιείται συνέχεια στις τελευταίες αποστολές στην Εθνική οι παίκτες έχουν τραυματισμούς, οι ομάδες τους ζητούν αποζημιώσεις, είναι κάποια καινούρια μέτρα στην UEFA και στη FIFA.

Πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε με τα παιδιά, είναι όλοι τους επαγγελματίες, είναι όλοι τους «Top Class» παίκτες, βρίσκονται στην Εθνική ομάδα και νομίζω ότι ξέχωρα από το τι θα πει ο γιατρός είναι και οι ίδιοι γνώστες της κατάστασης και έχουν την εμπειρία όσο τους δίνεται η δυνατότητα αυτή να παίρνουν και εκείνοι τις αποφάσεις. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ομοσπονδία θα κάνει πάντα ό, τι καλύτερο για τα παιδιά, για τους παίκτες και από εκεί και πέρα να μην υπάρχουν κόντρες».

Για την απόφαση των Νικολαΐδη-Τσιάρτα να μην βρεθούν στη βράβευση:

«Θα ήθελα να πω για το παιχνίδι με την Ιταλία, ότι είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος αγώνας, οι πρώην Πρωταθλητές Ευρώπης παίζουν με τη νυν Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι έρχονται οι Ιταλοί στην Αθήνα να γίνει ένα πολύ ωραίο ματς, να το χαρεί ο κόσμος.

Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία αυτό το φιλικό και νομίζω ότι γενικότερα κινούμαστε στη λογική του να κάνουμε δυνατά φιλικά παιχνίδια ενόψει των δύο πολύ κρίσιμων παιχνιδιών με το Ισραήλ, τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου και νομίζω ότι με το παιχνίδι με την Ιταλία θα χαρεί ο κόσμος εύχομαι να έρθουν στο γήπεδο και να δουν από κοντά τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές καθώς και τη δική μας ομάδα τους πρώην Πρωταθλητές Ευρώπης που ετοιμάζονται για τα πολύ κρίσιμα παιχνίδια.

Όσον αφορά για τη βράβευση θεωρώ προσωπικά για μένα πολύ μεγάλη τιμή να με τιμήσει η Ομοσπονδία, μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους για την προσφορά μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προσπάθησα να κάνω το παν παίζοντας με την Εθνική, δίνοντας όλη μου την ψυχή γι’ αυτήν την ομάδα.

Θεωρώ ότι ήδη έχω μια τιμητική θέση στην ομάδα και η βράβευση είναι για μένα λίγο-πολύ υπερβολή, απλώς ήταν θέλημα των ανθρώπων της ομοσπονδίας και πραγματικά τους ευχαριστώ. Όσον αφορά τα άλλα δυο παιδιά, νομίζω ο Ντέμης έχει βγάλει μια ανακοίνωση, ο Βασίλης δεν γνωρίζω αν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής με ανακοίνωση. Θεωρώ ότι εκείνοι αποφασίζουν είναι μεγάλα παιδιά ξέρουν πολύ καλά τι θα κάνουν.

Θα ήταν μεγάλη χαρά φυσικά για τον κόσμο να τους δει να βραβεύονται και να τους επευφημεί για μια ακόμη φορά. Με την Παγκόσμια πρωταθλήτρια θα ήταν πολύ σημαντικό να βραβευτούν, θα ήταν χαρά μου να βραβευτούν μαζί μου, απλώς δεν μπορείς να κάνει κάτι παραπάνω.

Έχει βραβευτεί και ο Ζήσης Βρύζας και ο Γιώργος Γεωργιάδης με τον Ηλία Πουρσανίδη. Τα παιδιά ήταν παρόντες και το χάρηκαν και εκείνοι και ο κόσμος. Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν ξεχνά. Ο κόσμος βαριέται καμιά φορά να βλέπει τους ίδιους και τους ίδιους και καλά κάνει και θέλουν αλλαγές προσώπων αλλά σίγουρα στο βάθος του μυαλού τους η προσφορά κάποιων ανθρώπων στον αθλητισμό, στο ποδόσφαιρο και την Εθνική μας ομάδα, δε φεύγει ποτέ».

Για το θέμα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες και τη διάψευση του Μπασινά:

«Προσπαθώ να είμαι κοντά σε όλα τα παιδιά σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά είναι και η θέση μου λίγο-πολύ λεπτή γιατί δε θέλω να επεμβαίνω και να μιλώ εγώ για εκείνους. Νομίζω ότι ο Άγγελος με την ανακοίνωση διάψευσης πήρε το λόγο στα χέρια του, απάντησε γι’ αυτά που γράφτηκαν. Δεν μπορώ να πω ότι τελείωσε το θέμα.

Εύχομαι να τελειώσει για το καλό και του Άγγελου γιατί ο Άγγελος είναι αρχηγός της Εθνικής μας, εγώ τον έχω ζήσει πολλά χρόνια, κάποιες φορές παρεξηγείται γιατί έχει όλη την καλή διάθεση και όλη την ψυχή και την καρδιά για να παίξει ποδόσφαιρο απλώς καμιά φορά δεν έχει τη διπλωματία να υπερασπίζει το χαρακτήρα του και την προσωπικότητά του.

Είναι πάρα πολύ αληθινός και βγάζει αυτό που αισθάνεται, δε σκέφτεται ότι πρέπει να κάνει κάτι έτσι ώστε να μη βγάλει αυτό το χαρακτήρα. Όποιοι τον ξέρουν καταλαβαίνουν τι λέω. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι γενικότερα για το καλό της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος πάνω απ’ όλα είναι να υπάρξει λίγο ηρεμία.

Επειδή έχω περάσει από τέτοιες καταστάσεις, νομίζω ότι η ΑΕΚ χρειάζεται ένα καλό παιχνίδι, ένα κλικ είναι να κάνει μια νίκη, να ευχαριστηθούν τα παιδιά το ποδόσφαιρο και να ευχαριστηθεί και ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο και να υπάρχει μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και γενικότερα στην οικογένεια της ΑΕΚ.

Νομίζω ότι έτσι γίνεται σε όλες τις μεγάλες ομάδες, υπάρχουν αυτές οι περίοδοι όταν δεν πάει καλά η ομάδα να υπάρχει γκρίνια, αλλά πρέπει να ξεπεραστεί κάποια στιγμή και το εύχομαι για τα παιδιά της Εθνικής που είναι εκεί να μπορέσουν να βρουν τον εαυτό τους και να χαίρονται το ποδόσφαιρο που παίζουν».

















































TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ