ΕΠΟ

Φούσεκ: "FIFA και UEFA παρακολουθούν οτιδήποτε αφορά το αυτοδιοίκητο"

ÄÓ ÅÐÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÄÓ ÅÐÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πετρ Φούσεκ, στην ομιλία του στη Γ.Σ. της ΕΠΟ, αναφέρθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος για Grexit σε περίπτωση παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας αναφορικά με τις εκλογές.

Ο Πετρ Φούσεκ, εκπρόσωπος των FIFA-UEFA στη σημερινή έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ, αναφέρθηκε στον κίνδυνο Grexit σε περίπτωση παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας.

"Η FIFA και η UEFA παρακολουθούν οτιδήποτε αφορά το αυτοδιοίκητο. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στην Ελλάδα το 2006, όταν είχε ανασταλεί η ιδιότητα μέλους της ΕΠΟ, επειδή δεν ήταν όλα στη θέση τους", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια είπε ότι η Επιτροπεία αποχωρεί στα τέλη Ιουλίου.

"Η Επιτροπεία δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Υπήρξαν κάποιοι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να γίνει και ελπίζουμε ότι το ποδόσφαιρο θα επανακτήσει την κυριαρχία του σύντομα. FIFA και UEFA έχουν αποφασίσει ότι θα αποχωρήσουν στις 31/7/2020. Ήταν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την παρουσία τους εδώ".

Εν συνεχεία, σχολίασε: "Ακούγονται πολλά για το καταστατικό και πολλά είναι νομικής φύσεως. Όπως είπε ο πρόεδρος, το βασικό επιχείρημα ήταν ποδοσφαιρικό και αφορούσε το ποδόσφαιρο και την έναρξη της νέας περιόδου. Αυτό αφορούσε επίσης και τη προετοιμασία για τη νέα περίοδο και το σχηματισμό της νέας ΚΕΔ.

Η κυβέρνηση θέλει εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες. Η FIFA και η UEFA προσπάθησαν να θέσουν ένα χρονοδιάγραμμα για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου πριν το φθινόπωρο. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία, όλα τα επιχειρήματα συνηγορούσαν ότι οι εκλογές θα γίνουν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Αυτό όμως, γίνεται με σεβασμό στον αθλητικό νόμο, στο πλαίσιο του οποίου θα πρέπει να λειτουργουν όλοι".

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ