ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης έτοιμος για τη ρεβάνς με Σίτι

Ο Κώστας Φορτούνης με καταπληκτικό σουτ άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό
Ο Κώστας Φορτούνης με καταπληκτικό σουτ άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό EUROKINISSI

Ο Κώστας Φορτούνης ετοιμάζεται να δικαιώσει τον Γκουαρδιόλα που τον έψαχνε στο πρώτο ματς. Παίζει ο Ραφίνια, οριστικά έξω ο Μπρούμα, αναμονή για Χολέμπας και… Ελ Αραμπί.

Είναι τόσο ρευστά τα δεδομένα με τους απόντες του Ολυμπιακού ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με τη Μάντσεστερ Σίτι που αλλάζουν όχι από μέρα σε μέρα, αλλά από ώρα σε ώρα. Χθες ξεκαθάρισε το τοπίο αναφορικά με τους δύο από τους τέσσερις τραυματίες.

Ο Βραζιλιάνος Ραφίνια που υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα στο β’ ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμος, παρά τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο, ενώ ο Μπρούμα που αρκέστηκε και χθες σε θεραπεία, ουσιαστικά έχει τεθεί εκτός μάχης με τράβηγμα στον τετρακέφαλο.

Αναφορικά με τους Χολέμπας και Βινάγκρε η αγωνία μεταφέρθηκε για τη σημερινή μέρα, καθώς οι δύο αριστεροί μπακ γυμνάστηκαν τη Δευτέρα σε εντατικούς ρυθμούς, αλλά ατομικά και σήμερα, αν κι εφόσον νιώσουν καλά, θα επιχειρήσουν να μπουν στο πρόγραμμα της ομάδας και στο πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν γίνει ακόμη γνωστά τα αποτελέσματα των τεστ για Covid 19 που υποβλήθηκε το πρωί όλη η ομάδα, ωστόσο, όπως από χθες διαβάσατε στο Sport24, υπάρχει ακόμη χαραμάδα αισιοδοξίας για τον Ελ Αραμπί. Αν ο Μαροκινός βγει αρνητικός στο νέο τεστ, είναι πολύ πιθανό να μπει στην 20άδα του Πορτογάλου κόουτς και να καθίσει στον πάγκο, προκειμένου να βοηθήσει στη διάρκεια του αγώνα. Όλα αυτά, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσουν οριστικά μέσα στις επόμενες ώρες.

Όπως όλα δείχνουν, οι “ερυθρόλευκοι” θα παραταχθούν πιθανότατα με την ενδεκάδα του ντέρμπι κόντρα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Η τεχνική ηγεσία εκτιμά πως οι τέσσερις μέρες που μεσολαβούν ανάμεσα στα δύο παιχνίδια είναι ικανό διάστημα για να γεμίσουν οι μπαταρίες. Δεν είναι τυχαίο ότι και στο πρόγραμμα της Δευτέρας όσοι αγωνίστηκαν κόντρα στον Παναθηναϊκό έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν εντατικά.

Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, θα δούμε ξανά τον Σα κάτω από τα δοκάρια με τον Ντρέγκερ δεξιά και τον Ραφίνια αριστερά, εκτός κι αν κάνει την έκπληξη ο Χολέμπας και ο Βραζιλιάνος επιστρέψει στα παλιά και γνώριμα λημέρια του. Στο κέντρο της άμυνας τη θέση του Σισέ δίπλα στον Σεμέδο διεκδικεί ο Μπα. Την τριάδα της μεσαίας γραμμής θα αποτελέσουν ξανά οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, ενώ την επιθετική τριάδα, οι Μασούρας, Ραντζέλοβιτς και Φορτούνης. Οριστικά συμπεράσματα, πάντως, θα βγουν μετά την τελευταία προπόνηση της Τρίτης, οπότε και θα προκύψουν οι επιλογές του προπονητή.

Εκείνος που περιμένει πως και πως τον αγώνα δεν είναι άλλος από τον φορμαρισμένο Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έλειψε από τον αγώνα του "Etihad", με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να κάνει αναφορά στην απουσία του. Αυτή τη φορά ο 28χρονος μπαλαντέρ όχι μόνο θα είναι στο γήπεδο, αλλά θα ηγηθεί των επιθετικών προσπαθειών του Ολυμπιακού για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Από τις 3 Νοέμβρη που οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Μάντσεστερ, ο διεθνής άσος μετράει πέντε συμμετοχές μέσα σε διάστημα 18 ημερών, δύο γκολ και δύο ασίστ (μαζί με τα ματς της Εθνικής).

Μετά την πολύ γεμάτη εμφάνισή του και το υπέροχο γκολ στο ντέρμπι του Σαββάτου, βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, προκειμένου να κάνει για μία ακόμη φορά τον διάσημο κόουτς της αγγλικής ομάδας να τον μνημονεύσει στις δηλώσεις του μετά το φινάλε της αναμέτρησης, με ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του σε ένα από τα πιο δύσκολα και σημαντικά ματς της σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ