FORMULA 1

Formula 1: Οι Λεκλέρ και Μπινότο δεν μιλούν μεταξύ τους εδώ και μήνες

Ματία Μπινότο και Σαρλ Λεκλέρ στο GP του Μαιάμι
Ματία Μπινότο και Σαρλ Λεκλέρ στο GP του Μαιάμι 2022 AP PHOTO/DARRON CUMMINGS

Η Ferrari αρνήθηκε ότι ο Ματία Μπινότο βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την αγωνιστική διεύθυνση της Ferrari F1, αλλά πληθαίνουν τα δημοσιεύματα ότι υπάρχουν βαθύτερα προβλήματα και ότι η διαδοχή του θα συμβεί τον Ιανουάριο - ποιοι είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του.

Η Scuderia Ferrari διέψευσε κατηγορηματικά τη φημολογία ότι έχει αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Ματία Μπινότο στη διοίκηση της ομάδας, όμως όλο και περισσότερες έγκρυες πηγές αναφέρουν πως αυτό είναι ένα απολύτως ρεαλιστικό ενδεχόμενο - το οποίο, μάλιστα, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Η ιταλική εφημερίδα La Gazzetta dello Sport γράφει ότι παρενέβη αυτοπροσώπως ο ίδιος ο πρόεδρος της Ferrari, Τζον Έλκαν, για την αντικατάσταση του Μπινότο, και ότι οι αλλαγές στη διοίκηση της ομάδας θα συμβούν στις αρχές του νέου έτους.

Παράλληλα, η γαλλική L' Equipe γράφει ότι τα προβλήματα που απειλούν τη θέση του Ιταλού στην ηγεσία της ομάδας είναι πολύ περισσότερα και βαθύτερα από τα λάθη στρατηγικής στους φετινούς αγώνες και τα προβλήματα αξιοπιστίας της Ferrari F1-75 φέτος.

Συγκεκριμένα, η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι η σχέση του Μπινότο με τον Σαρλ Λεκλέρ έχει χαλάσει σε σημείο που οι δύο "έχουν να μιλήσουν μεταξύ τους εδώ και μήνες" - από το Βρετανικό GP. Αιτία της ρήξης του 25χρονου και του Μπινότο ήταν το στρατηγικό λάθος της Scuderia στον αγώνα του Σίλβερστοουν.

Επιπλέον, γράφουν οι Γάλλοι, ο Μπινότο κατάφερε τον στόχο του να αλλάξει στο Μαρανέλο τη μακροχρόνια κουλτούρα να πέφτει το φταίξιμο για ένα λάθος σε συγκεκριμένους ανθρώπους, αλλά αυτό οδήγησε σε μια άλλη και εξίσου καταστροφική κουλτούρα - να μην αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για τα λάθη.

Κάτω από αυτό το κλίμα, γράφει ο ιταλικός Τύπος, ο Έλκαν παρενέβη για να επαναφέρει την ισορροπία στο Μαρανέλο. Επισήμως, φυσικά, η Ferrari χαρακτηρίζει εντελώς αβάσιμες τις φήμες για το μέλλον του Μπινότο στην ομάδα, αλλά ο Έλκαν φέρεται να την έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του από το περασμένο καλοκαίρι.

Μάλιστα, η La Gazzetta dello Sport αναφέρει πως το όνομα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να διαδεχθεί τον Μπινότο είναι του Φρεντερίκ Βασέρ, νυν αγωνιστικού διευθυντή της Alfa Romeo F1 (Sauber).

Ο Γάλλος έχει στενές σχέσεις με τον Ζαν Τοντ, πρώην αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari και πρόεδρο της FIA, καθώς και με τον γιο του -και μάνατζερ του Σαρλ Λεκλέρ- Νικολά Τοντ. Κι επίσης αναφέρεται πως ο Βασέρ έχει κερδίσει την εκτίμηση τόσο της ηγεσίας της Ferrari όσο και του ομίλου Stellantis, στον οποίο ανήκει η Alfa Romeo και η Fiat.

Πλην του Βασέρ, επίσης, έχει ακουστεί για τη θέση του Μπινότο το όνομα και του νυν αγωνιστικού διευθυντή της McLaren και πρώην της Porsche, Αντρέας Σιντλ. Επίσης, λέγεται πως η Ferrari πρόκειται να ανακαλέσει στο Μαρανέλο και τον Σιμόνε Ρέστα, που τώρα κατέχει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της Haas F1.

TAGS FORMULA 1 F1 FERRARI
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ