ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φλαμένγκο για Ζιλμπέρτο

INTIME SPORTS

Πρόταση της Φλαμένγκο για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ με τον Βραζιλιάνο άσο να αναφέρει στο Twitter του πως όλα θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη, κάτι που σημαίνει ότι είναι ανοιχτό το θέμα της αποχώρησης του από τον Παναθηναϊκό!

Η όλη ιστορία έχει ξεκινήσει λίγο μετά το τέλος του πρωταθλήματος, όταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είχε δηλώσει πως σκέφτεται την επιστροφή στην Βραζιλία και την Φλαμένγκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Βραζιλία, η βραζιλιάνικη ομάδα κατέθεσε πρόταση για τον 33χρονου άσου του “τριφυλλιού” την Τρίτη το βράδυ, με σκοπό να κάνει το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού χαφ.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στην προσωπική του σελίδα στο Twitter, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Καλησπέρα σε όλους. Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με την Φλαμένγκο, όμως το γεγονός είναι πως υπάρχει πρόταση. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ξεκαθαρίσουν αύριο (Τετάρτη). Καλό σας βράδυ“, ήταν τα γραφόμενα του Ζιλμπέρτο.

Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει λοιπόν ο Σίλβα, πλέον το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό είναι πολύ πιθανό. Μάλιστα ο 33χρονος άσος φαίνεται να είναι προσωπική επιλογή του Ζίκο, ο οποίος ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή στην Φλαμένγκο, μετά το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό.

Οι δυο άνδρες μίλησαν πρόσφατα, με τον παλαίμαχο βραζιλιάνο αστέρα να κάνει γνωστό στον Ζιλμπέρτο πως τον θέλει στην ομάδα του, κάτι που γνωστοποίησε και στον Τύπο της Βραζιλίας.

Η πρόταση της Φλαμένγκο

Η ομάδα της Βραζιλίας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ από την χώρα του καφέ, έχουν προτείνει την παραχώρηση του Κλέμπερσον και μέρος των δικαιωμάτων δυο ακόμα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Σαν αντάλλαγμα θέλουν τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, το 50% του Κλέιτον και το 60% του Ντέιβιντ, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Φλαμένγκο για άλλον ένα χρόνο με την μορφή δανεισμού.

Την Τετάρτη λοιπόν, όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός θα απαντήσει στην δελεαστική πρόταση των Βραζιλιάνων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι δυο πλευρές (Παναθηναϊκός-Κλέμπερσον) έχουν μια μικρή διαφορά στο οικονομικό.

Το who is who του Κλέμπερσον

Ο Βραζιλιάνος άσος ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα της Ατλέτικο Παραναένσε πραγματοποιώντας 100 εμφανίσεις με 12 γκολ. Στη συνέχεια το 2003 έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκεί ο Κλέμπερσον δεν μπόρεσε να δείξει το πλούσιο ταλέντο του, με αποτέλεσμα δυο χρόνια μετά να πάει στην Τουρκία και την Μπεσίκτας. Το 2007 η Φλαμένγκο τον απέκτησε, με αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους φυσικούς της ηγέτες.

Ο 31χρονος άσος έχει συμμετοχή και στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας με 32 εμφανίσεις και δυο τέρματα. Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η ταχύτητα και το πολύ δυνατό σουτ που διαθέτει.

Σειρά παίρνει ο επιθετικός

Μετά την σχεδόν τελειωμένη υπόθεση της απόκτησης του Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν στρέψει την προσοχή τους στην απόκτηση ενός επιθετικού, ο οποίος θα καλύψει το κενό που άφησε ο Άντε Ρουκάβινα.

Βέβαια ο Νίκος Νιόπλιας έχει ξεκαθαρίσει πως ψάχνει έναν παίκτη με φιλοδοξίες, που δεν θα έχει πρόβλημα να βρίσκεται στην σκιά του Τζιμπρίλ Σισέ. Τα χαρακτηριστικά που ψάχνει ο Έλληνας τεχνικός, είναι ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να κινείται στα όρια της μεγάλης περιοχής (κάτι σαν δεύτερος επιθετικός).

Στιγμές του Κλέμπερσον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ