SERIE A

Φιορεντίνα - Μίλαν 2-3: Επέστρεψαν στις νίκες οι ροσονέρι

Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Κροτόνε σε αγώνα της Serie A
Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Κροτόνε σε αγώνα της Serie A @ 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Μίλαν επικράτησε της Φιορεντίνα με 2-3 στο Αρτέμιο Φράνκι για την 28η αγωνιστική της Serie A. Τσαλχάνογλου, Ιμπραχίμοβιτς και Κγιάερ οι κορυφαίοι για τους νικητές.

Η Φιορεντίνα υποδέχθηκε τη Μίλαν για την 28η αγωνιστική της Serie A, και οι ροσονέρι πήραν τη νίκη με περιπετειώδη τρόπο, επικρατώντας με 2-3 στο Αρτέμιο Φράνκι. Τα γκολ για τους παίκτες του Στέφανο Πιόλι πέτυχαν οι Ιμπραχίμοβιτς, Ντίαζ και Τσαλχάνογλου, με τον Σουηδό φορ να σημαδεύει δύο φορές το δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΟΚΑΡΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Η Μίλαν πήρε γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ χάρη στο γκολ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο 9', έπειτα από μπαλιά - τρύπα του Κγιάερ. Ο Σουηδός επιθετικός βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Ντραγκόφσκι και δεν αστόχησε.

Οι "βιόλα" απάντησαν στο 17' με τον Πούλγκαρ. Ο 27χρονος Χιλιανός μεσοεπιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από την αριστερή γωνία της περιοχής και εκτέλεσε τον Ντοναρούμα με άψογη εκτέλεση φάουλ. Οι δύο ομάδες έχασαν και από ένα δοκάρι, με τους Πετσέλα και Ιμπραχίμοβιτς να σημαδεύουν το δοκάρι των αντίπαλων τερματοφυλάκων.


ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Οι παίκτες του Τσέζαρε Πραντέλι πέτυχαν (προσωρινά) ολική ανατροπή στο 51', χάρη στο τέρμα του Φρανκ Ριμπέρι. Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς τροφοδότησε ωραία τον Γάλλο μεσοεπιθετικό και αυτός εκτέλεσε τον Ντοναρούμα στην αριστερή του γωνία.

Η Μίλαν, όπως ήταν φυσιολογικό, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε να βρει άμεσα το γκολ της ισοφάρισης. Το βρήκε στο 57'. Ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Κγιάερ έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Ντίας με κοντινή προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Τσαλχάνογλου τροφοδότησε και τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο 64', με τον Σουηδό να σημαδεύει για δεύτερη φορά το κάθετο δεξί δοκάρι της Φιορεντίνα από μακρινή απόσταση. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Τσαλχάνογλου από δημιουργός έγινε σκόρερ, με όμορφο τελείωμα από τα αριστερά της περιοχής του Ντραγκόφσκι.

Η Φιορεντίνα προσπάθησε να βρει κάποιο γκολ για να πάρει τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας, δίχως αποτέλεσμα. Η Μίλαν έφτασε τους 59 βαθμούς στο πρωτάθλημα, αυξάνοντας τη διαφορά της από την τρίτη Γιουβέντους, η οποία έχει 55. Η Φιορεντίνα παραμένει χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα (14η θέση), έχοντας 29 βαθμούς, επτά περισσότερους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 19 Μαρτίου

Πάρμα - Τζένοα 1-2 (16' Πελέ / 50', 69' Σκαμάκα)

Σάββατο 20 Μαρτίου

Κροτόνε - Μπολόνια 2-3 (32' Μεσίας, 40' πεν. Σίμι / 62' Σουμαορό, 70 Σούτεν, 84' Σκοβ Όλσεν)

Σπέτσια - Κάλιαρι 2-1 (49' Πίκολι, 80' Ματζόρε / 83' Περέιρο)

Ίντερ - Σασουόλο (Αναβλήθηκε)

Κυριακή 21 Μαρτίου

Ελλάς Βερόνα - Αταλάντα 0-2 (33' πεν. Μαλινόβσκι, 42' Σαπάτα)

Γιουβέντους - Μπενεβέντο 0-1 (69' Γκάιτς)

Σαμπντόρια - Τορίνο 1-0 (25' Καντρέβα)

Ουντινέζε - Λάτσιο 0-1 (37' Μάρουσιτς)

Φιορεντίνα - Μίλαν 2-3 (17' Πούλγκαρ, 51' Ριμπερί - 9' Ιμπραχίμοβιτς, 57' Ντίας, 72' Τσαλχάνογλου)

Ρόμα - Νάπολι (21:45)

Photo Credits: © 2021 Antonio Calanni/Associated Press

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ