SERIE A

Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-2: Τρίποντο για... Champions League

Atalanta's Duvan Zapata celebrates after scoring his side's first goal during the Italian Serie A soccer match between Fiorentina and Atalanta, at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy, Saturday, Feb. 8, 2020. (Marco Bucco/LaPresse via AP)
Atalanta's Duvan Zapata celebrates after scoring his side's first goal during the Italian Serie A soccer match between Fiorentina and Atalanta, at the Artemio Franchi stadium in Florence, Italy, Saturday, Feb. 8, 2020. (Marco Bucco/LaPresse via AP) MARCO BUCCO/LAPRESSE VIA AP

H Αταλάντα πήρε το τρίποντο στο "Αρτέμιο Φράνκι" με ανατροπή κόντρα στην Φιορεντίνα (2-1) και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τρεις πόντους πίσω την Ρόμα.

Λένε πως εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και η Αταλάντα φρόντισε να το σερβίρει στην Φιορεντίνα, το απόγευμα του Σαββάτου στην Τοσκάνη.

Στις 15 Ιανουαρίου οι βιόλα είχαν νικήσει 2-1 στο "Φράνκι" και είχαν πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Coppa Italia, όμως τώρα ήταν οι μπεργκαμάσκι αυτοί που επικράτησαν με το ίδιο σκορ στο ίδιο γήπεδο, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Serie A, και άφησαν τρεις βαθμούς πίσω την Ρόμα στο άτυπο μπρα ντε φερ των δύο ομάδων με στόχο την κατάληψη της 4ης θέσης.

Η νίκη για την ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι ήρθε μάλιστα με ανατροπή. Οι βιόλα προηγήθηκαν στο 32' με εξαιρετικό μακρινό σουτ του Κιέζα, με τους μπεργκαμάσκι να φέρνουν ωστόσο το ματς στα ίσα στο 49' με τον Σαπάτα (πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής) και να κλειδώνουν το τρίποντο στο 72' με δυνατό σουτ του Μαλινόβσκι, που δεν μπόρεσε να διώξει ο Ντραγκόβσκι.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική εκτός νίκη της Αταλάντα, μετά το 7-0 επί της Τορίνο, με την Φιορεντίνα από την πλευρά της να μετράει πλέον τρεις διαδοχικές ήττες και τέσσερα σερί ματς χωρίς τρίποντο στο πρωτάθλημα και να μένει στην 14η θέση.

Στο δεύτερο χρονικά ματς της ημέρας, ο Βέρντι άνοιξε το σκορ για την Τορίνο στο 55' όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να χαρεί ο Μορένο Λόνγκο στο ντεμπούτο του στον πάγκο της γκρανάτα, καθως η Σαμπντόρια έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 3-1.

Ο Γκαστόν Ραμίρες με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά έβαλε την ομάδα του Ρανιέρι στο τιμόνι του οδηγού και ο Κουαλιαρέλα από το σημείο του πέναλτι υπέγραψε τη νίκη των μπλουτσερκιάτι, που τους έφερε στο +7 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Ρόμα - Μπολόνια 2-3 (22' αυτ. Ντενσβίλ, 72' Μχιταριάν / 16' Ορσολίνι, 26', 51' Μπάροου)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Φιορεντίνα - Αταλάντα 1-2 (32' Κιέζα / 49' Σαπάτα, 72' Μαλινόβσκι)

Τορίνο - Σαμπντόρια 1-3 (55' Βέρντι / 70' 75' Ραμίρες, 79' πεν. Κουαλιαρέλα)

Βερόνα - Γιουβέντους (21.45)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

ΣΠΑΛ - Σασουόλο (13.30)

Τζένοα - Κάλιαρι (16.00)

Νάπολι - Λέτσε

Μπρέσια - Ουντινέζε

Πάρμα - Λάτσιο (19.00)

Ίντερ - Μίλαν (21.45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρόμα - Μπολόνια 2-3: Νέο "χαστούκι" στο Ολίμπικο
TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ