ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Φιλικό με μεγάλη σημασία"

"Φιλικό με μεγάλη σημασία"
INTIME SPORTS

Φιλικό παιχνίδι το οποίο έχει μεγάλη σημασία στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συνέχεια των προκριματικών του "EURO 2012", χαρακτήρισε αυτό της Τετάρτης στο "AEL FC ARENA", ο Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός προανήγγειλε ότι θα κάνει δοκιμές στο συγκεκριμένο τεστ ενόψει του αγώνα με την Μάλτα στις 26 Μαρτίου ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Σαμαράς.

Ακόμη ο Πορτογάλος απέκλεισε το ενδεχόμενο η "γαλανόλευκη" να δώσει κάποια παιχνίδια στην επαρχία επισημαίνοντας ότι οι προπονήσεις είναι στον Άγιο Κοσμά και είναι δύσκολο οι συνεχείς μετακινήσεις.

Ο Φερνάντο Σάντος όμως μίλησε και για τον προκάτοχο του στον πάγκο,τον Ότο Ρεχάγκελ τον οποίο σκοπεύει να βραβεύσει η ΕΠΟ πριν το φιλικό με τον Καναδά και χαρακτήρισε δίκαιη την τιμή που κάνει στον Γερμανό η Ομοσπονδία για το έργο του στη "γαλανόλευκη".

"Ο Κατσουράνης θα δούμε πώς θα ανταποκριθεί στην προπόνηση και αναλόγως θα πράξουμε, αλλά ο Σαμαράς δεν θα παίξει γιατί δεν είναι 100% έτοιμος. Ίσως θα μπορούσε να αγωνιστεί για 20 λεπτά, αλλά κάτι τέτοιο ενδέχεται να αποδειχθεί ζημιογόνο.

Άλλωστε, τα επίσημα παιχνίδια είναι αυτά που μας ενδιαφέρουν και εκεί θέλουμε τους παίκτες μας έτοιμους", είπε ο Πορτογάλος προπονητής.


Για την αναμέτρηση με τον Καναδά ο Φερνάντο Σάντος, δήλωσε: « Είναι ένα φιλικό για να προετοιμάσουμε κατάλληλα το έδαφος ενόψει του επίσημου αγώνα με τη Μάλτα, στις 25 Μαρτίου.

Επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε συνεχώς τους παίκτες, πρέπει να εκμεταλλευόμαστε όλες τις δυνατές ημερομηνίες για να περάσουμε τόσο τη φιλοσοφία μας όσο και να κάνουμε κάποιες δοκιμές, οπότε το αυριανό παιχνίδι έχει πολύ μεγάλη σημασία για μας και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν επίσημο".

Για τα κριτήρια που υπαγόρευσαν την επιλογή της συγκεκριμένης ομάδας, ανέφερε: «Αφενός επειδή ήταν μία από τις διαθέσιμες ομάδες, αφού το καλεντάρι κλείνει πολύ νωρίς και, αφετέρου, επειδή έχει κάποιες αγωνιστικές ομοιότητες με τη Μάλτα. Είναι μία ομάδα γρήγορη, έχει δύο-τρεις καλούς παίκτες, καλή δυναμική και θεωρώ ότι θα γίνει ένα παιχνίδι με έντονο ρυθμό».

Επίσης για τα στοιχεία που θα ήθελε να δει από τους διεθνείς, είπε:" Με ενδιαφέρει να βλέπω εξέλιξη από παιχνίδι σε παιχνίδι και το πώς θα ανταποκριθούν οι παίκτες στις δοκιμές που θα κάνουμε. Ο Μόρας θα παίξει στο κέντρο της άμυνας, μαζί με τον Παπασταθόπουλο".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ρωτήθηκε και για τη βράβευση που θα γίνει στον Ότο Ρεχάγκελ και υπογράμμισε. "Είναι απολύτως δίκαιη η τιμή που θα του γίνει. Βρισκόταν για πολλά χρόνια στην εθνική και έκανε εκπληκτικό έργο. Συγχαρητήρια στην ΕΠΟ γι΄ αυτή την πρωτοβουλία. Είναι τιμή μας που θα είμαστε παρόντες".

Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι": συγκρίσεις δεν υπάρχουν, ούτε νιώθουμε παραπάνω πίεση και κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε τη δουλειά μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ότο, αλλά μιλάμε πια για μια νέα προσπάθεια".

Για το "AEL FC Arena", ο προπονητής της "γαλανόλευκης", τόνισε ότι :« Είναι ένα γήπεδο που σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν και πληροί τα ευρωπαϊκά στάνταρ, αν και το γρασίδι θα μπορούσε να είναι λίγο καλύτερα συντηρημένο».

Τέλος για το αν θα εισηγηθεί να διεξαχθεί και κάποιος επίσημος αγώνας σε επαρχιακό γήπεδο, σημείωσε: "Καταλαβαίνω την επιθυμία του κόσμου. Η βάση μας όμως είναι στην Αθήνα, καθώς προπονούμαστε στον Άγιο Κοσμά και είναι δύσκολο να μετακινούμαστε για παιχνίδια στην περιφέρεια. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι ο κόσμος να υποστηρίζει την εθνική και να τη βάζει πάνω από τις συλλογικές προτιμήσεις του".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ