ΙΣΠΑΝΙΑ

Φίγκο: "Ήμουν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, θα είχα θέση και στη φετινή Ρεάλ"

Ο Λουίς Φίγκο στην κλήρωση του Europa League στο Μονακό
Ο Λουίς Φίγκο στην κλήρωση του Europa League στο Μονακό 2023 AP PHOTO/DANIEL COLE

Ο Λουίς Φίγκο σχολίασε τη νέα γενιά των Galacticos με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ, ενώ τόνισε πως χωρίς εκείνον το ποδόσφαιρο θα ήταν χειρότερο.

Η Ρεάλ, ούσα στην κορυφή και το +6 από τη Ζιρόνα, οδεύει στην επιστροφή της κατάκτησης της La Liga. Ένας από τους θρύλους της ομάδας, ο Λουίς Φίγκο μίλησε για τη νέα γενιά των Galacticos με αφορμή τη μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ.

Μάλιστα, ρωτήθηκε για το αν ο ίδιος θα είχε θέση σε αυτή την ομάδα: "Συνήθως δεν μιλώ για τον εαυτό μου, αλλά ήμουν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, αν δεν είχα θέση σε μια οποιαδήποτε ομάδα, το ποδόσφαιρο θα ήταν χειρότερο.

Ή αυτοί που με επέλεξαν θα ήταν πολύ κακοί. Θα σήμαινε δηλαδή ότι δεν καταλάβαιναν το ποδόσφαιρο".

Όσον αφορά τον Μπέλιγχαμ είπε: "Είναι εντυπωσιακό, στην ηλικία του δείχνει ωριμότητα, γνωρίζαμε ήδη την ποιότητα, αλλά το να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα σε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, σε μια ομάδα, είναι το πιο εκπληκτικό πράγμα. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι".

Στη συνέχεια σχολίασε τη συμφωνία με τον Εμπαπέ: "Τα νέα για τους Galacticos δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, αλλά χωρίς αμφιβολία η Ρεάλ έχει μια υπέροχη γενιά παικτών.

Είναι ταλαντούχοι νέοι. Πρέπει να δεις τα αποτελέσματα, πέρα από το ταλέντο, αυτό που μένει στο ποδόσφαιρο στο τέλος είναι η νίκη, είναι τα αποτελέσματα. Είναι το πιο σημαντικό".

Θυμίζουμε ότι ο Πορτογάλος στις 24 Ιουλίου του 2000, η Ρεάλ κάλυψε τη ρήτρα των 62.000.000 ευρώ και απέκτησε τον Λουίς Φίγκο από τη "μισητή" της αντίπαλο.

Ο τότε ηγέτης της Μπαρτσελόνα αποδέχθηκε την -οικονομικά ανώτερη- προσφορά των "μερένγκες" και μετακόμισε στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, για να γίνει ο ποδοσφαιριστής που λατρεύτηκε και μισήθηκε από την ίδια ομάδα, όσο λίγοι στον κόσμο.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA ΚΙΛΙΑΝ ΕΜΠΑΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ