ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φερέιρα: "Όταν κάνουμε λάθη τα πληρώνουμε"

Φερέιρα: "Όταν κάνουμε λάθη τα πληρώνουμε"
INTIME SPORTS

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υπεραμύνθηκε των επιλογών του ζήτησε να μην... σταυρώσει κανείς τον Χουχούμη για το λάθος που έκανε και υποστήριξε ότι σε αυτό το επίπεδο τα λάθη πληρώνονται.

Η Λάτσιο ήταν ανώτερη από τον Παναθηναϊκό, διαθέτει καλύτερους παίκτες από το Τριφύλλι και για αυτό επικράτησε των πράσινων σύμφωνα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Τριφυλλιού τόσο στη συνέντευξη Τύπου όσο και σε δηλώσεις του στην κάμερα του ANT1 μίλησε και για ατυχία από πλευράς Παναθηναϊκού ενώ έτρεξε να στηρίξει τον Διαμαντή Χουχούμη.

-Εάν θεωρήσουμε ότι στόχος μίας ομάδας είναι να προοδεύει κατά τη διάρκεια της σεζόν και δεδομένων των αποτελεσμάτων με τις Τότεναμ και Λάτσιο στο ΟΑΚΑ θεωρείτε ότι το αποτέλεσμα και η εμφάνιση είναι πισωγύρισμα;

«Δεν συμφωνώ μαζί σας. Έχω πει πολλές φορές ότι οι αναλύσεις αρκετά συχνά γίνονται με βάση το αποτέλεσμα. Στην Αθήνα ήταν ένας αγώνας όπου σε πολλές στιγμές υπήρξαμε καλύτεροι. Σήμερα ήταν άλλος αγώνας, δεν ήταν ίδιος άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι από τη σημερινή εμφάνιση υπήρξε πισωγύρισμα.

Μην ξεχνάμε ότι ματς με ματς χάνουμε παίκτες. Και έχουμε προβλήματα όσον αφορά τη σταθεροποίηση της ομάδας, ώστε να μπορέσουμε να την φτιάξουμε συνολικά σε κάποια ματς. Ας είμαστε ρεαλιστές όμως, αυτή τη στιγμή η Λάτσιο έχει περισσότερη ανταγωνιστική δυνατότητα από εμάς γιατί έχει παίκτες που εμείς δεν έχουμε…

Μην ξεχνάμε ότι η πρώτη ευκαιρία ήταν από πλευράς μας. Το πρώτο γκολ της Λάτσιο ήταν αποτέλεσμα ενός παίκτη μεγάλης ποιότητας, μεγάλου ταλέντου. Έχω πει ότι όταν κάνουμε λάθη τα πληρώνουμε. Το δεύτερο γκολ προήλθε από παίκτη με ποιότητα, αλλά και με μεγάλο μέλλον τον οποίο πρέπει να προστατεύσουμε και αν θέλετε να επιρρίψετε ευθύνη στον Διαμαντή μην το κάνετε. Ρίξτε τη σε μένα. Το ματς κρίθηκε στα λάθη μας και το λέω διότι η Λάτσιο δεν είχε πολλές ευκαιρίες. Το αποτέλεσμα είναι υπερβολικό αν δούμε τον αγώνα που έγινε…».

-Κάνετε το καλύτερο δυνατό, αλλά τα αποτελέσματα δεν έρχονται. Πως σκοπεύετε εν όψει Κέρκυρας να φρεσκάρετε την ομάδα;
«Χρειάζεται να μπορέσουν να είναι έτοιμοι οι παίκτες. Στα 40 χρόνια που δουλεύω ως προπονητής δεν θυμάμαι να έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα με έτοιμους παίκτες. Και γι’ αυτό λέω ότι τα πράγματα πρέπει να σταθεροποιηθούν στο άμεσο μέλλον. Όταν θα μπορέσω να έχω διαθέσιμους παίκτες για τους αγώνες που έρχονται, τότε και τα επίπεδά μας θα είναι υψηλότερα και τα αποτελέσματα καλύτερα. Όταν από 22 παίκτες έχω στη διάθεσή μου μόνο 14, τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Όσον αφορά αυτό το γκρουπ που είναι ισχυρό γκρουπ, η Μάριμπορ έχει 4, εμείς έχουμε 2 και προηγούνται η Λάτσιο και η Τότεναμ. Έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε τη Λάτσιο κι αν ο αγώνας Λάτσιο-Τότεναμ λήξει ισόπαλος, ο τελευταίος αγώνας στο Λονδίνο μπορεί να αποτελέσει έναν… τελικό. Κι ελπίζουμε να έρθουν έτσι τα αποτελέσματα για να έχουμε κίνητρο…».

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα λίγο νωρίτερα μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 είχε σημειώσει: "Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα. Νομίζω πως είχαμε μια καλή συμπεριφορά μέχρι τη στιγμή που δεχθήκαμε το πρώτο γκολ, το οποίο ήταν καρπός του ταλέντου ενός παίκτη. Πριν το γκολ ο Παναθηναϊκός είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Το δεύτερο γκολ έγινε από το λάθος ενός νέου παίκτη (σ.σ. Χουχούμης). Για να μεγαλώσεις πρέπει να κάνεις και λάθη.

Πρέπει να προστατεύουμε τους νέους παίκτες, αυτή είναι η στρατηγική του συλλόγου. Δεν πρέπει να «σκοτώσουμε» έναν παίκτη που τώρα ξεκινάει την καριέρα του.

Ήταν δύσκολο να πάμε στα αποδυτήρια με 2-0 εις βάρος μας, ιδιαίτερα όταν θεωρούσαμε πως δεν ήταν δίκαιο με τον τρόπο που επετεύχθη. Με μια στημένη φάση και την αλτική ικανότητα των παικτών της Λάτσιο, δεχθήκαμε το τρίτο τέρμα. Από εκεί και πέρα, μοιράστηκε το παιχνίδι και θεωρώ πως είχαμε πιθανότητες να πετύχουμε ένα τέρμα.

Λόγω της εμπειρίας των παικτών της Λάτσιο, είχαν προβάδισμα και φυσικά και τεχνικά. Σε αυτού του είδους τους αγώνες η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο. Θεωρώ πως αναπτυσσόμαστε σαν ομάδα, έστω κι αν δεν βγήκαν κάποια πράγματα στον αγωνιστικό χώρο».

Δυστυχώς σε κάθε αγώνα που παίζουμε από την αρχή της χρονιάς, χάνουμε έναν με δυο παίκτες. Σήμερα χάσαμε τον Τοτσέ, στον επόμενο αγώνα είναι τιμωρημένος ο Σεϊταρίδης και ο Μπαρμπαρούσης πάει στην Εθνική του ομάδα. Ο Σισοκό δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος για να κάνει θεραπεία, όμως θεωρώ πως στεκόμαστε καλά.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως αυτά που γίνονται από την αρχή είναι κάποια προβλήματα που πρέπει να προσπεράσουμε. Το σημερινό αποτέλεσμα ανάμεσα στην Τότεναμ και τη Μάριμπορ αυτόματα μας δείχνει πως πρέπει να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα. Αν υπάρξει ισοπαλία της Τότεναμ με τη Λάτσιο, τότε ο αγώνας στην Αγγλία θα είναι τελικός. Θα είναι ένα κίνητρο ακόμα για να αντιμετωπίσουμε ένα μεγάλο αντίπαλο. Με αυτούς τους αγώνες, αυτές τις δυσκολίες, αναπτύσσονται οι παίκτες και γίνονται ανταγωνιστικοί".

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτιάξει μια νέα ομάδα, βασισμένος σε νεαρά παιδιά, απάντησε: "Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία, ότι όταν όλοι οι παίκτες είναι σε κατάσταση να αγωνιστούν, όταν θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερη προπόνηση με μεγαλύτερο αριθμό παικτών και δεν θα παίζουμε τρεις αγώνες την εβδομάδα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο για εμάς τώρα, τότε σίγουρα η ομάδα θα είναι καλύτερη. Ακόμα και οι ήττες, βοηθάνε έτσι ώστε οι νέοι παίκτες να πάρουν μαθήματα και να γίνουν καλύτεροι"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ