ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Φερέιρα για τα επεισόδια στη Βραζιλία: "Πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να ληφθούν μέτρα;"

Ο Αμπέλ Φερέιρα στην αναμέτρηση της Παλμέιρας με την Αθλέτικο Παραναένσε
Ο Αμπέλ Φερέιρα στην αναμέτρηση της Παλμέιρας με την Αθλέτικο Παραναένσε © 2022 ANDRE PENNER / AP IMAGES

Ο Αμπέλ Φερέιρα καταδίκασε τα περιστατικά ωμής βίας τα τελευταία 24ωρα στο Μεξικό και τη Βραζιλία, όπου κόστισε και τη ζωή ενός ανθρώπου, τονίζοντας ότι τον βάζει σε σκέψεις για την παραμονή του στη χωρά, ενώ ζήτησε οι αρμόδιοι φορείς να πάρουν μέτρα.

Ο θεσμός του αθλητισμού έχει αμαυρωθεί τις τελευταίες ημέρες, με τα περιστατικά βίας να διαδέχονται το ένα το άλλο. Πριν προλάβει ο κόσμος του ποδοσφαίρου να συνειδητοποιήσει τα όσα άσχημα έλαβαν χώρα στο Μεξικό στην αναμέτρηση της Κερέταρο με την Άτλας, ήρθε ακόμα μία "σφαλιάρα", αυτή τη φορά από τη Βραζιλία.

Πριν από το ντέρμπι του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος μεταξύ Ατλέτικο Μινέιρο και Κρουζέιρο σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε οπαδούς, με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του.

Ο προπονητής της Παλμέιρας και πρώην του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, καταδίκασε την ωμή βία και εξέφρασε την ανησυχία του για το αν η Βραζιλία είναι ένα ασφαλές μέρος για εκείνον και την οικογένειά του.

"Είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα. Τα λόγια τα παίρνει ο αέρας. Αυτό με ανησυχεί πολύ. Όταν ήρθα εδώ και είδα τις φωτογραφίες στο Μεξικό και μου είπαν ότι το ίδιο συμβαίνει στη Βραζιλία, είπα ότι θα σκεφτώ προσεκτικά τι θέλω για την οικογένειά μου, για μένα και τους παίκτες", ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

"Πολύ επικίνδυνα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο στη Νότια Αμερική. Ο κόσμος πρέπει να βγει μπροστά, οι σύλλογοι και αυτοί οι άνθρωποι να τιμωρηθούν. Πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να πάρουν οι Αρχές τις αποφάσεις τους; Τα σώματα, είτε ποδοσφαιρικά είτε μη, πρέπει να δείξουν τα πρόσωπά τους.

Πρέπει να δικαιολογήσουν τη θέση τους. Όταν δεν κερδίζω, μου ζητούν να αναλάβω την ευθύνη. Είναι αυτό που περιμένω από όλους να κάνουν, να αναλάβουν την ευθύνη. Για το καλό του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και για όλους εμάς. Ας ληφθούν μέτρα".

TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ