ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φερέιρα: "Είμαστε περισσότερο ομάδα"

Φερέιρα: "Είμαστε περισσότερο ομάδα"
Φερέιρα INTIME SPORTS

Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε ικανοποιημένος για την νέα επιτυχία της ομάδας του, τονίζοντας πως η ομάδα του έδειξε καλά στοιχεία. Παράλληλα μίλησε για τους Σίντνεϊ Γκοβού και Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Για τον διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού που θέλει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να κατανοήσουν οι ποδοσφαιριστές του, μίλησε ο Πορτογάλος τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου, μετά την νίκη επί του Αρη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός που έδειξε ικανοποιημένος από την νίκη μίλησε και για τους Γκοβού και Ζιλμπέρτο Σίλβα ενώ σχολίασε την φάση του ακυρωθέν γκολ για τον Αρη. Διήμερο ρεπό για τους "πράσινους".

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα:


- Πιστεύεται πως ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις μετά το ματς με την Ξάνθη. Έκανε βήματα προς τα μπρος η ομάδα;

"Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός ήταν μια δυνατή ομάδα. Όμως κατά το δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποιες δυσκολίες και αυτό γιατί ήταν σύντομο το χρονικό διάστημα από το προηγούμενος ματς. Αλλά θεωρώ ότι η ομάδα έδωσε συνέχεια. Υπήρχαν στιγμές που παίξαμε καλά, δημιουργήσαμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες για γκολ από ότι σε άλλα ματς. Νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια και πιστεύω ότι οι παίκτες αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτεροι γνώστες αυτού που επιτελούν. Είμαστε περισσότερο ομάδα και παίζουμε καλύτερα".


-
Η αλλαγή του Ζιλμπέρτο ήταν αναγκαστική;


" Ναι ήταν αναγκαστική γιατί ο Ζιλμπέρτο είχε κάποια ενόχληση και για αυτό ακριβώς για λόγους προστασίας καθώς παίζουμε την επόμενη εβδομάδα με την Καβάλα και εν συνεχεία με την ΑΕΚ σε σύντομο χρονικό διάστημα θέλαμε να τον προφυλάξουμε."


- Είδαμε για πρώτη φορά στη παρουσία σας στον πάγκο να χρησιμοποιείται την ίδια ενδεκάδα και να μην κάνετε ροτέισον;


" Θέλησα κατά την διάρκεια των πρώτων τεσσάρων εβδομάδων να δω όλους τους παίκτες. Ήθελα επίσης να δω με όλους τους παίκτες ποια είναι η καλύτερη τακτική και η καλύτερη δομή για την ομάδα. Υπήρξαν παίκτες που βελτιώθηκαν πάρα πολύ και η φυσική τους κατάσταση και η τακτική τους και αυτή τη στιγμή οι παίκτες υπακούουν πάνω στον αγωνιστικό χώρο σύμφωνα με αυτά που τους λέγονται και καλούνται να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.


Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να συνεχίζει να παίζει 4-3-3 όπως και να υιοθετήσει κατά την διάρκεια του αγώνα και άλλες διατάξεις και βεβαίως υπάρχουν αρκετές συνήθειες που έχει η ομάδα και οι παίκτες και δεν θα ήταν έξυπνο από πλευράς μου να έρθω εδώ και να τα αλλάξω όλα από την αρχή χωρίς να προχωράω βήμα, βήμα. Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουν οι παίκτες τι ακριβώς θέλω. Ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού."


- Είδαμε έναν διαφορετικό Γκοβού, αρκετά καλύτερο;


" Όταν έφτασα στον Παναθηναϊκό εσείς γνωρίζετε καλύτερα από μένα ποια ήταν η προϊστορία με τον Γκοβού. Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος που κάνει τα πράγματα σύμφωνα με τα όσα έχει ακούσει αλλά σύμφωνα με αυτά που βλέπει και βεβαίως όλοι οι παίκτες του ρόστερ του Παναθηναϊκού δουλεύουν καθημερινά μαζί μου και κοιτάω πάντα να τοποθετώ εκείνους που είναι οι καλύτεροι για να σταθούν σε ένα ματς. Ο Γκοβού όντως είναι καλύτερος. Βελτιώνεται. Θα έχει και άλλες ευκαιρίες και αυτό είναι καλό για τον ίδιο και την ομάδα και ελπίζω ότι στο σύντομο μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερος."


- Χρειάζεται βελτίωση άμεση το ρόστερ του Παναθηναϊκού και αν ναι σε ποιες θέσεις;


"Δεν μιλώ για παίκτες που δεν βρίσκονται εδώ και δεν θα αναφερθώ δημοσίως για αυτά τα οποία εγώ έχω υπόψη μου για την ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 8 Ιανουαρίου και το ρόστερ που έχω στη διάθεση μου είναι ένα ρόστερ με το οποίο αγαπώ να δουλεύω και είμαι σίγουρος ότι με τον καιρό θα βελτιωθεί και γίνει ακόμα καλύτερο."


- Ποια είναι η άποψη σας για το ακυρωθέν γκολ του Άρη;


" Πιστεύω ότι κανένα γκολ που επιτεύχθηκε δεν ακυρώθηκε. Ο διαιτητής σφύριξε πριν μπει η μπάλα. Υπήρξε φάουλ ενός παίκτη του Άρη κατά του Βύντρα και όχι κατά του παίκτη που πέτυχε το γκολ. Άρα εφόσον είδατε το ματς θα είδατε ότι ο διαιτητής σφύριξε πριν την επίτευξη του γκολ. Άρα δεν υπάρχει ακυρωθέν γκολ."


- Είστε ενάμιση μήνα πόσος χρόνος χρειάζεται για να δούμε αυτά που θέλετε;


"Δεν υπάρχει χρόνος. Και ξέρετε γιατί δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει χρόνος. Γιατί για μένα ποτέ η ομάδα δεν είναι καλά."


-
Εννοώ να έχει την ταυτότητα του Φερέιρα η ομάδα;


"Ήδη αρχίζει να αποκτά ταυτότητα αλλά είναι δύσκολο να πω όριο. Η ταυτότητα της ομάδας θα υπάρξει όταν το σύνολο των παικτών καταφέρουν όλοι μαζί να βελτιωθούν και αφού κατανοήσουν το σύστημα της ομάδας να το βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό με 23 διαφορετικούς παίκτες είναι αδύνατο να μιλήσουμε για χρόνο.

Να σας πω ότι θα είναι σε τρεις εβδομάδες σε τέσσερις είναι μια υπόθεση και εγώ υποθέσεις δεν κάνω. Αν με ρωτάτε αν έχουμε βελτιωθεί βεβαίως. Αν με ρωτάτε αν θα βελτιωθούμε και άλλο βεβαίως θα σας πω και πάλι. Είναι θέμα να δούμε από εκεί και πέρα πότε θα ολοκληρωθεί η βελτίωση της ομάδας."


Ρεπό από Φερέιρα, σφύξιμο ο Ζιλμπέρτο


Αξίζει να τονίσουμε πως μετά την λήξη του ματς, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδωσε διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του αφού το επόμενο ματς με την Καβάλα είναι Κυριακή και γιατί είχε μείνει ικανοποιημένος από τις νίκες με Ξάνθη και Αρη σε διάστημα κοντινό.

Ενα σφίξιμο στον προσαγωγό ένιωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα που αντικαταστάθηκε από τον Στέργο Μαρίνο. Ο Βραζιλιάνος άσος σύμφωνα με το ιατρικό τιμ θα κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις την Κυριακή για να διαπιστωθεί πόσο σοβαρός είναι ή όχι ο τραυματισμός του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ