SUPER LIG

Φενέρμπαχτσε - Καϊσέρισπορ 2-2: Γλίτωσε από το απόλυτο κάζο με πέναλτι του Εζίλ στο 90+9'

Ο Μεσούτ Εζίλ με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε σε ματς κόντρα στην Αντβέρπ στο Europa League
Ο Μεσούτ Εζίλ με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε σε ματς κόντρα στην Αντβέρπ στο Europa League @2021 AP IMAGES

Η Φενέρμπαχτσε βρέθηκε κατάματα με τέταρτη σερί ήττα στο τουρκικό πρωτάθλημα ούσα πίσω στο σκορ από την Καϊσέρισπορ στις καθυστερήσεις (είχε για σκόρερ και τον Κολοβέτσιο), με τον Εζίλ να τη σώζει στο 90+9 κάνοντας το 2-2 με εύστοχο πέναλτι.

Η Φενέρμπαχτσε πανηγύρισε μεσοβδόμαδα μία εμφατική νίκη με 3-0 επί της Αντβέρπ για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League που την έβαλε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης στη νοκ-άουτ φάση, όμως λίγα 24ωρα αργότερα επέστρεψε στη στενάχωρη ποδοσφαιρική πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η ίδια για τον εαυτό της εντός των συνόρων.

Και αυτό γιατί μετά από τρεις απανωτές ήττες στην Super Lig, η ομάδα του Βίτορ Περέιρα φλέρταρε σε απίστευτο βαθμό με την τέταρτη διαδοχική κατραπακιά, για να σωθεί στο φινάλε από τον Μεσούτ Εζίλ που σκόραρε στο φινάλε των καθυστερήσεων.

Απέναντί της είχε την Καϊσέρισπορ, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ στο 39' με κοντινή προβολή του Κολοβέτσιου και να κάνουν δύο τα τέρματά τους στο 61' με τον Γκαβράνοβιτς, για να φέρουν την Φενέρ σε εξαιρετικά άβολη θέση.

Από εκεί κατάφερε να βγει κατά το ήμισυ, αφού στο 85' μείωσε σε 2-1 με τον Ζάγιτς ενώ στο 90+9' είδε τον Μεσούτ Εζίλ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα και να γράφει το τελικό 2-2.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πως η διακοπή των πρωταθλημάτων για τα ματς των εθνικών ομάδων δεν βρίσκει ούτε μία από τις τρεις παραδοσιακές δυνάμεις σε κάποια από τις τρεις πρώτες θέσεις του πίνακα, με την 4η Γαλατάσαραϊ να είναι στο -9 από την πρωτοπόρο Τράμπζονσπορ του Μπακασέτα και τις Μπεσίκτας και Φενέρμπαχτσε να είναι στο -10 από την κορυφή.

TAGS SUPER LIG ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ